Autista kisfiúval jófejkedett a MÁV

A hétvégén volt az Autizmus Világnapja, melynek alkalmából egészen meglepő hálálkodó levél tűnt fel a Facebookon, a MÁV alkalmazottak klubja nevű csoport oldalán. Egy anyuka meghatottan arról számolt be, hogy nyolcéves, Asperger-szindrómás (ez az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép), vasútimádó kisfiának kért levélben a MÁV-tól ereklyéket, és nemcsak hogy kapott, de milyeneket kapott!!

A meghatott levélből kiderül, hogy az anyuka a kisfiú rajzait mellékelve levélben különböző kiselejtezett mávos kellékeket kért, de arra ő sem számított, hogy pár nappal később, némi telefonos egyeztetés után beállít hozzájuk 5 MÁV alkalmazott, és telepít az udvarukba egy igazi fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát és még egy telefonos irányítóközpontot is. 

Igaz, két napig titokban kellett tartaniuk az ajándékot, ugyanis a MÁV igazgatóságának képviselete szerette volna személyesen átadni az ajándékokat, de a hétvégén végre erre is sor kerülhetett végre. 

12909480 10207318592860536 6732723092526390144 o
Martonné Török Katalin‎ / Facebook

"A MÁV-osok a sorompóban kiiktatták az áramot, és elemesre alakították át, így Zétény saját kezűleg irányíthatja" – írja levelében az anyuka. "Most pedig olyan boldog, hogy beköltözött a házi készítésű állomásépületbe, ott reggelizik, ebédel és vacsorázik. Már csak sínpályás kis vonatszerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra! Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek! Köszönöm, köszönöm, köszönöm!"

A kisfiú öröme és a család meghatottsága nem is csoda, mi inkább csak vagyunk meglepve, hogy ilyesmi is előfordulhat Magyarországon. Ez utóbbi az egyetlen szomorú hozadéka az egész történetnek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek