Öt ok, amiért csak a vécében szoptatok

A McDonald'sos szoptatós botrány után úgy éreztem, tökéletes anyaként pontokba kell szednem, miért is tartom felháborítónak a nyilvános szoptatást Magyarországon. Segítségemre szerencsére több ezer komment érkezett különböző fórumokon, igazán öröm volt látni, hogy rajtam kívül még ennyien rendelkeznek szépérzékkel és etikával ebben az erkölcstelen, romlott világban.

HUS 8221 ok
Huszti István / Index

Mert a szoptatás illúzióromboló

Napjainkban a női mell az egyik legfontosabb, elsőszámú szexuális szimbólum, ami egyértelműen kötődik a férfiak és a nők közötti szexualitáshoz. A szebbik nem kizárólagos nemi sajátossága, kutatások és felmérések is bizonyítják, hogy ezen a testrészen akad meg legtöbbször a férfiak szeme. Egy nő sem engedheti meg tehát, hogy a nyilvános szoptatással a földbe tiporja a szexualitás névjegykártyáját, fantáziabuborékot pukasszon és illúziót romboljon egy mellbimbón lógó, szája sarkában tejjel csordogáló gyermek látványával. 

Mert mások sem szexelnek és szarnak hivatalokban és tömegközlekedésen

A szoptatás magánügy, kizárólag csak az anyára és a gyerekére tartozik. Hogy természetes dolog? A szex is az, mégis büntetik, ha közterületen csinálja valaki. Meg kellene már végre érteni: mások sem dugnak és szarnak sem a hivatalban, sem a tömegközlekedésen, sem a gyorsétteremben. Hogy nem kell nézni, ha nem tetszik? Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha a férjem kicsapja a farkát a tálca mellé, vagy odacsinál a hamburgerre, senkinek sem kell nézni, de biztos vagyok abban, hogy cseppet sem fog tetszeni. 

Mert nagyobb esélye lesz annak, hogy megerőszakolnak

Már régóta köztudott - és erre a pécsi rendőrség is felhívta a figyelmet nemrégiben -, hogy aki kihívóan viselkedik, azt sokkal nagyobb eséllyel erőszakolják meg. Nem beszélve arról, hogy akit a kipakolt mellei miatt aztán majd szexuálisan bántalmaznak, az saját maga is felelős lesz a történtekért. Sajnos a szoptatás sem mindenkinek illúzióromboló, a gamma-hímek és a mentális betegek olykor látnak fantáziát egy tejcsárdában is. 

544220161
Ullstein Bild / Europress / Getty

Mert a nyilvános szoptatás csak magamutogatás

Ahogyan azt fentebb is írtam, a szoptatás magánügy, és csak az exhibicionista, hülye picsák csinálnak belőle közügyet. Akik képtelenek mások jelenléte nélkül, mosdóba vagy vécébe elvonulva szoptatni (vagy ha ez nem megy, otthon maradni), azoknak a szoptatás semmi másról nem szól, csak a magamutogatásról, amihez a gyerekeiket használják fel undorító módon. 

Mert csak az mutogassa a dekoltázsát, akinek tökéletes van

A szülés utáni, lógó, löttyedt és aszott mellekre amúgy sem kíváncsi egy normális értékrenddel, szépérzékkel rendelkező férfi és nő sem. Igazán ki lehet bírni azt a két-három szoptatásról szóló hónapot begombolt blúzzal is, aztán irány a plasztikai sebészet, a szoptatós melltartó helyett pedig egy szexi csipkés, hogy végre ismét igazi nőként tartsanak számon. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra