Keressük a legjobb pelenkát!

Néhány héten keresztül pelenkákat tesztelünk alapvető elvárások alapján. Ezúttal három kismama próbálta ki néhány napig a Pampers legújabb öt csillagos védelmet ígérő Premium Care termékét. Megnéztük, mit ígérnek a marketingesek, a kismamák pedig elmondták, ténylegesen mit tud.

stockfresh 1114118 naked-cute-baby-isolated-on-white-background

Pampers Premium Care

Ára: ajánlott fogyasztói ára 4199 Ft, online megrendelhetőként 4754 forintért láttuk, de néhány helyen, akciókkal egybekötve 3800-4200 forint között mozog mérettől függően.
Amit ígér: az új Pampers Premium Care, egy ultra vékony (a korábbi Pampers pelenkákhoz képest 20%-kal vékonyabb), nagy nedvszívó képességű pelenka, ami 5 csillagos bőrvédelmet nyújt az érzékeny bababőrnek, ezáltal 5 csillagos élményt ad a babának. Dry Max technológiának köszönhetően a pelenka ultra száraz, klinikailag bizonyítottan akár 12 órán keresztül szárazon tartja a baba bőrét; az 1-es, 2-es és 3-as méretek méhsejt szerkezetű belső rétege segíti a híg széklet gyors elvezetését.
Az 1-5-ös méreteken található légáteresztő réteg friss levegőhöz juttatja a bőrt, a minden méretben megtalálható Aloe kivonat pedig egy plusz védelmi réteget képez a baba bőrén. Alakhoz igazodó formájuknak köszönhetően a baba mozgását is lekövetik, közben pedig semmi nem szivárog ki.
Az 1-2-es méretek egy átfedő rögzítőrendszert kaptak, az 1-5-ös méretek rugalmas füllel vannak ellátva. Pamut puhaságú anyagának köszönhetően a pelenkák rendkívül kényelmesek, ami az érzékeny bőrön is kellemes érzetet kelt.

1. Mennyi idős a baba?

Zsuzsi (27): 1 éves ikrek, fiú-lány.

Anett (29): másfél éves fiú

Juli (32): két és fél éves lány

2. Melyik méretű pelenkát teszteled?

Zsuzsi: 4-9kg (3-as méret)

Anett: 4-es

Juli: 5-ös

3. Milyen pelenkát használtál korábban?

Zsuzsi: Huggiest, és azért használtuk, mert aránylag olcsó, nálunk ez két babánál nagyon fontos tényező, és korábbi tapasztalatok alapján a többi márkához képest többet bír.

Anett: Nem vagyok nagyon lojális pelenkavásárló, egy jobb akciótól bármikor elcsábulok. Többnyire Huggiest használok, próbálkoztam saját márkás termékekkel, de ezek nagyon nem váltak be.

Juli: Liberót - nyáron nagyon jól bevált a pull-up verziója, mert könnyedén cseréltem akárhol is voltunk. Ha az nincs itthon, akkor mostanában a Huggies a nyerő.

4. Milyen elvárásaid vannak egy pelenkával kapcsolatban?

Zsuzsi: 1 pisi után ne ázzon át a ruha.

Anett: Az első pár hónapban azt hittem, velem van a baj: egyszerűen nem találtam olyan pelenkát, amelyikből Lóránt, a kisfiam ne pisilt volna ki éjszaka. Szóval nálam a legfontosabb azóta is az éjszakai biztonság:)

Juli: Nekem fontos a minőség, hogy ne érezzem már én magam rosszul attól, hogy mibe csomagolom a gyereket, és fontos persze az, hogy mennyit bír a pelenka. Ja, és az is, hogy ne legyen büdös pisiszaga, amikor knyitom, nem az én orrom, sokkal inkább a gyerek hátsója miatt.

5. Ránézésre milyen a tesztelt pelenka? (kinézet, csomagolás, vékony-vastag, elvárások)

Zsuzsi: Csomagolás dekoratív, pelenka vékony. Először nagyon meglepődtem, és kételkedtem, hogy ha ilyen vékony, mégis mennyit fog bírni, de aztán pozitívan csalódtam.

Anett: Fú, de menő pelenkánk van! - mondtam a fiamnak. A csomagolás is, az összeszuszakolt pelenkák it tetszettek, bár alig bírtam az elsőt kihúzni. Az viszont fura volt, hogy olyan vékony.

Juli: Nagyon örültem, hogy nem illatosított, mint a többi Pampers, azoknál mindig az volt az érzésem, hogy telenyomom a gyereket mindenféle vegyi anyaggal... Tetszett a pelenka anyaga, és a színei/mintái is.

6. Milyen a nedvszívó képessége?

Zsuzsi: Nagyon jó, azzal maximálisan elégedett vagyok.

Anett: Kiváló, egyszer sem volt gondunk éjszaka, és nem keltünk átázott pizsamára.

Juli: Nagyon jó.

7. Mennyire büdösödik be a pelus (pisis)?

Zsuzsi: 12 óra után teljesen megtelítődik (éjszaka), és reggelre büdös lesz.

Anett: Nekem nem volt vele ilyen tapasztalatom.

Juli: Reggelre már éreztem a pisiszagot - de olyankor gyorsan cseréltünk egyet.

8. Mennyire kényelmes a pelenkázás?

Zsuzsi: Kényelmes a felhelyezés. A felhelyezés ugyanaz, mint a Huggiesnál, viszont nem hagy nyomot a gyerekek bőrén, tehát nem vörösödik ki alatta a bőr.

Anett: Elsősorban a derékrésze miatt könnyű, és ez nálunk mostanában nagyon fontos dolog, mert a fiamat egy pillanatra sem tudom lelassítani...

Juli: Nekem jó volt, könnyen és gyorsan tudtam felhelyezni a fenekére, és hiába mozgolódott, egyszerűen utána tudtam húzni ahol kellett.

9. Hogy érzed, mennyire kényelmes a gyereknek?

Zsuzsi: A gyerekek láthatóan jól érzik benne magukat, de ez mondjuk a korábban használt pelusról is elmondható. A pelenkánál illatot nem igazán éreztem, de tény, hogy egyáltalán nem irritálta a bőrüket, ami azért is nagyon pozitív, mert gyermekeim kifejezetten érzékeny bőrűek.

Anett: Hogy ezt mennyire lehet megítélni, nem tudom, de szerintem nagyon jól érezte magát benne. Nem láttam csíkokat a lábán sem a derekán, tehát nem szorította sehol, miközben kellőképpen erősen fogta fel a pisit.

Juli: Nóri volt már, hogy feszengett egyik-másik pelusában, ebben ilyen egyszer sem fordult elő. És bár kényelmi szempontból neki ez biztosan jobb, nekünk, szülőknek jobban bejött az up&go.

10. Egyéb megjegyzés, hozzáfűznivaló?

Zsuzsi: Meg vagyok elégedve a pelenkával, mert idáig egy pelenka sem tartott ki ilyen sokáig (éjszaka akár 12 órán át), igaz ez reggelre büdös lesz (mintha kaki lenne), de legalább nem ázik el a gyerek ruhája! és egyáltalán nem pirosodik ki a bőre. Látom már egy ideje az új Pamperst a boltok polcain, de azért nem vettünk eddig, mert árban nagy a különbség az általunk használt Huggieshoz képest, de ezek után azért átgondoljuk, mert lehet jobban megéri... sokkal jobb a nedvszívó képessége, mint a Huggiesnak, és nálunk ez az első szempont.

Pontszám: egyértelműen 5/5

Anett: Elképesztő nagy popsivörösséggel indulunk, és kíváncsi is voltam, vajon mennyire fog tudni ez a pelenka megbirkózni a feladattal. Be kell vallanom, nem fogadtam volna rá - de amikor feltettem, a pelus megfelelően levegős volt és nem fullasztotta be a popsit, míg - az éjszaka kivételével - egész szárazon tartotta. Két nap alatt elmúlt a fájdalom... Kaphatnék még egy csomaggal...?!?

Pontszám: bizony, 5/5

Juli: Bár drágának tartom, nekem azt bizonyította, hogy ha valaki ki tudja fizetni, ez a pelenka megéri az árát.

Pontszám: 4/5

A következő részben a Libero pelekákat teszteljük majd.

Oszd meg másokkal is!
Mustra