Halloweeni családozás hülye robotokkal

A halloweenhez kapcsolódó szokások egyre inkább begyűrűznek hozzánk is, így valószínűleg már ti is várjátok a hétvégét, hogy közösen faragjatok tököt vagy elvigyétek az állatkertbe a gyereket. Bőven akad program a kínálatban, de a kifejezetten halloweeni alkalmak mellett azért más szuper lehetőségek is adottak. Mindkettőből csemegézünk.

Hülye robotok versenye

Nem csak a hétvége, de valószínűleg az év egyik legőrültebb eseményét is figyelmetekbe ajánljuk, főleg, ha fiúgyerekkel áldott meg titeket az ég. A Bacarobo 2.0 - hülye robotok versenye ugyanis valószínűleg ő(ke)t fogja leginkább levenni a lábukról. A Bacarobo Kupa, vagyis Hülyerobot Verseny a különleges gépek performanszára és a felhőtlen röhögésre szomjazók ideális terepe. A Bacarobót a japán Maywadenki csoport indította útjára Tokióban, 2007-ben. A versenysorozat először 2010-ben hagyta el Japánt, amikor a Kitchen Budapest és a Trafó szervezésében először mutatkozott be Európában.

A versenyen való részvételnek három egyszerű feltétele van: a robotnak nem lehet semmilyen hasznos funkciója, annyira viccesnek kell lennie, hogy a közönséget megnevettesse, és nem utolsósorban mechanikus meghajtásúnak kell lennie. Az esti verseny előtt, 17 órától egyórás workshopot tartanak 10-14 éves, magyarul és/vagy angolul értő gyerekek számára a Trafó Stúdióban, amelyen 500 forintos jeggyel lehet részt venni. A workshopot Loes Bogers holland médiaművész tartja, a Bacarobo 2.0 résztvevőinek közreműködésével.

Halloween a gyerekkel

Ha ragaszkodsz az ünnepléshez, íme néhány ötlet:

Rémisztő apróságok

A Budapesti Állatkert remekül beépíti a Halloween-hangulatot is az opciói közé, október 29. és november 6. között Állatkerti Halloween címmel rendez programsorozatot. A szervezők most kiemelten gondolnak a kevésbé előnyös külsejű, ezért talán nem annyira népszerű állatokra, akik már önmagukban is úgy festenek, mint egy rémisztő jelmez. Arra buzdítanak mindenkit, hogy ezúttal fordítsanak külön figyelmet ezekre a szegény jószágokra, de az ötletes Halloween-jelmez sem árt: azok a 14 év alatti gyerekek ugyanis, akik jelmezben, álarcban, festett arccal, vagy bármilyen, az ünnepre jellemző tárggyal érkeznek, ingyen léphetnek be az állatkertbe.

Ezalatt az egy hét alatt a Főkapu téren minden nap 14 órakor választják ki a legötletesebb jelmezt, amelynek a tulajdonosa ajándékot kap. Emellett érdemes a látványetetéseken is részt venni: minden nap 12 órakor az elefántok, 13 órakor pedig a gorillák örülhetnek az ünnepi tökcsemegének.

Halloween-parti a kalandparkban

Ha izegni-mozogni vágyik a gyerek, és ti is szívesen kikapcsolnátok, akkor az Orczy Kalandparkban október 30-án 10-23 óráig megrendezett Halloween-partit nektek találták ki. Innen sem fog hiányozni az arcfestés és a tökfaragás, de rengeteg játék, sőt, éjszakai mászás is várja a vállalkozó szelleműeket.

TÖK jó napok

Október 28-30-ig címmel igazi halloweeni banzáj zajlik a Camponában: a lufiringben egy 5x5 m-es területű, hálókkal körbevett, több száz lufival feltöltött területen lehet lavírozni, ahol minden felfújt lufi egy-egy szerencsecédulát rejt. A lufi kipukkasztása után kiderül, hogy nyertetek-e vagy sem, a nyeremény mozijegy. Az játszhat, aki az említett napokon 3000 Ft felett vásárolt a Campona bármelyik üzletében. Aki inkább autentikusabb foglalkozást választana, annak a 28-29-én ugyancsak itt zajló tökfaragást javasoljuk. Mindkét napon 50-50 tök várja majd, hogy a kreatív gyerkőcök és családok saját képükre formálják. Vasárnap az összes tököt kiállítják a helyszínen, amelyekre a közönség is szavazhat: a nyertes pályaművet egy 30 000 Ft értékű utalvánnyal jutalmazzák.

Cellux ökodesign-műhely gyerekeknek

Ha nem csak néznétek, de alkotnátok is, 31-én 16:30-tól jön el a ti időtök. A Noha Stúdió és Alkotóműhely hétfőnként megrendezett programján együtt alkothat ovis és nagymama, unokahúg és nagynéni, barátok, vagy családok. Ahogy eddig is, a következő alkalmak során otthon is praktikus használati tárgyakat készítenek majd, vagy a Nohában helyi, közös használatra terveznek tárgyakat. Lényeg a közös alkotás a Cellux tervezőműhelyében, a tőlük megszokott szellemiségben és alapanyagokkal.

Családi vasárnap a Vízraktérben

Ezen a hétvégén látogassatok el a II. kerületi Király Fürdőbe költözött Vízraktér családi vasárnapjára is, ahol törökös hangulat, kézműves foglalkozások, kóstoló, színházi előadás és Art Station művészeti vásár vár mindenkit 10-16 óráig. 10:30-tól Egyszer egy királyfi címmel a Trambulin Színház mesejátékát lehet megnézni, amelyben a királyfi elindul feleségnézőbe, hogy megtalálja élete párját. Meglátogatja a bíró lányát és a kosárkötő lányát, de vajon ki fog neki megtetszeni? A gyerekek is részt vesznek a játékban, együtt éneklik a címadó dalt a szereplőkkel – közben megismerik egy igazi szerelem születését. Az anyukák sem fognak unatkozni: ők az ART MARKET Budapest és az Art Station közös kirakodóvásárán élvezkedhetnek. Jegyek a fürdő pénztárában válthatók.

Oszd meg másokkal is!
Mustra