Kórházfigyelő: SOTE 1. Néha csukd be a szemed!

A nyári szünet után a SOTE 1. sz. Női Klinikát értékeli olvasónk, Kiki, aki szerint a felkészült orvos- és szülésznőgárda miatt megéri itt szülni, a csecsemős nővéreket pedig ebben a pár napban csak ki lehet bírni valahogy... Ha klasszikus szülésre vágysz, és nem kell a körítés, a SOTE 1. a te helyed.

Fejlesztettünk könnyedebb keresőt (itt jobbra), és továbbra is várjuk az új kórházbeszámolókat, ha mesélnivalód van, segíts azoknak, akik kórházat keresnek, írj nekünk! poronty@divany.hu Köszi!

Forrás: orvostudakozo.hu
Forrás: orvostudakozo.hu

Kórház neve

I.sz. Női Klinika, Baross utca

Mikor szültél itt?

2008 decemberében és 2010 januárjában szültem itt.

Általános tapasztalat

Általános tapasztalatom jó. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nem úgy álltam hozzá, mint manapság sokan, hogy egy all inclusive nyaralásra megyek...

Terhesgondozás

A terhesgondozással is elégedett voltam, bár sokszor sokat kell várni, mivel közben szülést is vezethet az orvos, de ez érthető.

Pontozás: 10/8 pont

Szülőszoba

A szülöszoba jól felszerelt, színes, jó hangulatú, külön vajúdó nincs. A csecsemő mérése a mellette lévő szobában történik, ahova az apuka is elkísérheti az újszülöttet.

Pontozás: 10/9 pont

Gyermekágy

Hmmm... nővér-csecsemőgondozó függő, de alapjában véve sajnos az érdektelenség és túlterheltség a jellemző. Első gyermekemet a szülés után 2 órával odaadták, hogy legyen velem, akkor nem volt tumultus, mert egyedül voltam a négyágyas szobában, egész éjjel senki ránk se nézett, nemhogy a szoptatást, egyéb teendőket megmutatták volna, és ez így volt az elkövetkezendő napokban is. Aki kért segítséget, az kapott, de maguktól nem mutattak meg semmit. Látogatókat a folyosón lehet fogadni, elég rossz, hogy nincs erre külön helyiség, de az jó, hogy a szobába nem jöhettek be, mert így a szoptatás kezdeti nehézségeit legalább ők nem zavarták, nem is beszélve a szobatársak látogatóiról...

Ha jól tudom, vannak alapítványi szobák, legalábbis láttam ott egy anyukát, egy egyágyasban, laptoppal és kb. 6 párnával felszerelve:-).

Pontozás: 10/3 pont

Összességében

Igyekszem a jót megtartani magamban, de úgy gondolom, hogy egy jó terhességet, terhesgondozást és szülést, tehát 9 hónapot simán le tudnak rombolni a csecsemősök 3-4 nap alatt... Ennek ellenére, mivel szakmailag jó a kórház, a harmadik gyermekünket is itt szeretném világra hozni. Az orvosom és a szülésznőm a legjobbak voltak :-)!

Ajánlod más anyáknak?

Ajánlom, ha tudnak külső segítséget kérni a csecsemőgondozás korai szakaszában.

Kiki

++++++++++++++++++++++

Semmelweis Egyetem Budapest, 1. sz. Nőgyógyászati Klinika

1085 Budapest, Baross u. 27.

Telefon: (06-1) 266 0473

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek