Divatozás szülés után: van idő öltözködni vagy jó lesz az a foltos felső?

Joanna Goddard, az A Cup of Jo bloggere elmélkedett azon nemrég, hogy az anyaság mennyire és miben változtatja meg egy nő öltözködési stílusát. Ő a szülés után egy évig egyáltalán nem foglalkozott ezzel, de most már van néhány instant tippje a slampos anyuka szindróma ellen.

Fotó: Sartorialist
Fotó: Sartorialist

Joanna elmondása alapján a baba születése előtt is elég visszafogott stílusban öltözködött, de utána még lazább, ha úgy tetszik, rosszabb lett a stílusa, hiszen magára nem sok ideje jutott, különben is lefoglalta, mennyire csodálatos a kisfia. Az egy éves szülinap után viszont már kevésbé stresszes, és magabiztosabb friss szülőként ismét kedve támadt egy kicsit divatozni. Ő a következő dolgokra esküszik, amik nem igényelnek sok erőfeszítést, mégis jól néznek ki, ezért ő is jobban érzi magát tőlük:

- Vörös rúzs, mert önmagában öltöztet, ráadásul nőiesebbé tesz. Még akkor is, ha a homokozóban ülsz a kölökkel vagy épp pelenkát cserélsz. Hozzátenném, akkor, ha valaki meg bírja állni, hogy puszilgassa a gyerekét. Ha nem, még mindig ott van a csókálló rúzs, ez a párunkkal szemben is hasznos.

- Csíkos pólók, minden mennyiségben, mert franciásan laza, sikkes klasszikus.

- Sötétkék farmer, egy csecsemővel a közelben ugyanis minden ruhánk bébipapi, joghurt, sár, böfi, pisi és egyéb furcsa szagú és állagú szubsztanciák veszélyeinek van kitéve. Ezen viszont kevésbé látszik, amíg eljut a mosásig.

- Pelenkatáska helyett egy rendes nagy női táska, amibe minden belefér. Látványnak biztosan szebb, de azért egy bébit egyensúlyozva egy feneketlen táskában sem lehet könnyű bármit megtalálni...

- Hordozókendő, amióta rájött, hogy a gyerek jól alszik benne, könnyű felvenni, és sokkal jobban mutat, mint egy pántos kenguru, selyemből különösen.

Nektek változott az öltözködési stílusotok szülés után, különösen, ha előtte sokat foglalkoztatok ezzel? Ti mire esküsztök, ha a baba mellett könnyen-gyorsan akartok jól kinézni? Vagy esetleg az anyukák örökre böfifoltos pólókra vannak kárhoztatva?

Oszd meg másokkal is!
Mustra