Kórházfigyelő: SOTE I. sz. Női Klinika (Budapest)

A Baross utcai I. sz. Női Klinika az a hely, ahol nyugodtan mehetünk szülni az ügyeletes orvoshoz is: az egyik legnagyobb előnye eheti kórházfigyelőnk alanyának az a szakértelem (meg az, hogy ha bármi baj van, minden segítség egy helyen van). Olvasónk, Kiki az elsők között volt, aki kórházfigyelést küldött nekünk, és nem is volt hiába: ő lett a rovat első nyertese is. Tömör beszámolójából kiderül, az I. sz. Női Klinika alapvetően jó hely, és ha nem azt várjuk, hogy mindenki odafigyeljen ránk, vagy ha nem a legújabb alternatív módszerekre vágyunk, csak egy jó szülésre, feltehetőleg nem fogunk csalódni.

Ha az elmúlt 2 éven belül szültél, oszd meg Te is élményeidet a többi olvasóval! Továbbra is várjuk beszámolóitokat a poronty@divany.hu címre, havonta egyszer pedig a beküldők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kórház neve:

SOTE I.sz. Női Klinika, Baross u.

Mikor szültél itt?

2008 decemberében és 2010 januárjában.

Általános tapasztalat:

Jó. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nem úgy álltam hozzá, mint manapság sokan, hogy egy all-inclusive nyaralásra megyek...

Terhesgondozás:

Én a terhesgondozással is elégedett voltam, bár sokszor sokat kell várni, mivel közben szülést is vezethet az orvos, de ez érthető.

Pontozás: 10/8

Szülőszoba:

A szülőszoba jól felszerelt, színes, jó hangulatú. Külön vajúdó nincs. A csecsemő mérése a mellette lévő szobában történik, ahova az apuka is elkísérheti az újszülöttet.

Pontozás: 10/9

Fotó: noi1.hu
Fotó: noi1.hu

Gyermekágy:

Hmmm... Nővér- és csecsemőgondozó-függő, de alapjában véve sajnos az érdektelenség és a túlterheltség a jellemző.  Első gyermekemet a szülés után 2 órával odaadták, hogy legyen velem, akkor nem volt tumultus, mert egyedül voltam a négyágyas szobában, egész éjjel senki ránk se nézett, nemhogy a szoptatást, egyéb teendőket megmutatták volna, és ez így volt az elkövetkezendő napokban is. Aki kért segítséget, az kapott, de maguktól nem mutattak meg semmit. Látogatókat a folyosón lehet fogadni, elég rossz, hogy nincs erre külön helyiség, de az jó, hogy a szobába nem jöhettek be, mert így a szoptatás kezdeti nehézségeit legalább ők nem zavarták, nem is beszélve a szobatársak látogatóiról...

A legtöbb kórterem négyágyas, de vannak kétágyas szobák is. Ha jól tudom, vannak alapítványi szobák, legalábbis láttam ott egy anyukát, egy egyágyasban, laptoppal és kb 6 párnával felszerelve:-).

Pontozás: 10/3

Véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról

Igyekszem a jót megtartani magamban, de úgy gondolom, hogy egy jó terhességet, terhesgondozást és szülést, tehát 9 hónapot, simán le tudnak rombolni a csecsemősök 3-4 nap alatt... Ennek ellenére, mivel szakmailag jó a kórház, a 3. gyermekünket is itt szeretném világra hozni. Az orvosom és a szülésznőm a legjobbak voltak:-)!

Ajánlod?

Igen: ajánlom más anyáknak is, ha tudnak külső segítséget kérni a csecsemőgondozás korai szakaszában.

++++++++++++++++

Semmelweis Egyetem Budapest, I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika

Szülésfelkészítő tanfolyam: van

Szülőszoba: kicsi, de nagyon tiszta, labda van, más nincs benne

Apa bent lehet-e: igen (egy fő lehet a szülő nővel, apa, nagyi, dúla, stb.)

Beöntés/borotválás: nem kötelező (de általában elvégzik)

PIC: van, neonatalógus 0-24 van

Rooming-in: van, jellemzően éjszakára sem veszik be a kicsit.

Egyágyas szoba: 2

Kétágyas szoba: 4

Alapítványi szoba:  nincs

Tisztaság: nagyon, minden nap akár többször is takarítanak, és mindent áttörölnek

Fürdő: két négyágyashoz tartozik egy-egy zuhanyzó és wc, úgyhogy torlódás előfordulhat

Étel: mint bárhol, arra vigyázz, hogy általában reggel odaadják a vacsorához való péksüteményt, ha elfogy, nincs pótlás (ha nem jönnek a rokonok).

Csecsemőgondozás, információ: ez a kritikus pont, a csecsemős nővérek egyrészt leterheltek, másrész nem túl barátságosak. Kérdezz bátran!

Cím: 1085 Budapest, Baross u. 27.
Telefon: (06-1) 266 0473

www.noi1.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra