Csak szülői hozzájárulással kaphatják meg az iskolában a gyerekek a h1n1 védőoltást

Az iskolai őszi szünet után, jövő héttől postázzák az óvodák és az általános iskolák azokat a leveleket, amelyekben a szülők hozzájárulhatnak ahhoz, hogy gyermeküket az intézményekben beoltsák az újinfluenza ellen - mondta a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc hétfőn. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: csak ennek a hozzájárulásnak a birtokában adják be az iskolaegészségügyi orvosok novembertől a 14 éves korig minden gyermeknek ingyen járó vakcinát. Azt is közölte: először az óvodásokat és általános iskolásokat oltják.

Falus Ferenc elmondta: Nemcsak az óvodások és általános iskolások kaphatják meg ingyen az intézményekben a H1N1 elleni oltást, hanem a velük szoros kapcsolatban lévő iskolai dolgozók, pedagógusok is. Maga az oltás valószínűleg úgy történik majd meg, hogy mindazok a gyerekek, akiknek van szülői hozzájárulásuk, egyszerre, egy napon kapják meg a vakcinát.

Azok a szülők, akik nem szeretnék, hogy az óvodában vagy iskolában oltsák be gyermeküket, felkereshetik a házi gyermekorvosukat is, ott is ingyen kaphatják meg a vakcinát - mondta az országos tiszti főorvos. Kérdésre válaszolva hozzátette: a gyermekeknél is akár egyszerre is be lehet adni a H1N1 elleni és a szezonális védőoltást.

(Független Hírügynökség)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek