26. hét

Az elmúlt hónapok során a magzat szemhéja zárva volt, hogy a retinája megfelelően kifejlődhessen. Ezen a héten azonban elkezdi nyitogatni a szemét és gyakorolni a pislogást. A csecsemők nagy része kékesszürke szemmel születik, a végső szemszínük azonban csak kilenc hónapos koruk után alakul ki. Mostanára már 36 centis a porontyod, és közel 80 deka súlyú.

Ne rémülj meg, ha hirtelen összehúzódásokat vagy keményedést érzel a hasadban, a méhed így készül fel a szülésre. Ezeket a fájdalommentes, bár néha kellemetlen és a menstruációs görcsökre hasonlító izommozgásokat Braxton Hicks-összehúzódásoknak hívják az angol orvos után, aki a 19. században először leírta őket. A Braxton Hicks-kontrakciókat okozhatja testi erőfeszítés, dehidratáció, stressz és a baba mozgása is, de a valódi fájásokkal ellentétben ezek nem szabályos időközönként érezhetők, és egy idő után megszűnnek.

Előző hét - Következő hét
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.