• Szerelem, szex, együttélés, család, kommunikáció és konfliktusok. Minden, ami párkapcsolat a pszichológusok szemével. Keddenként a Díványon.

  Kérdésed van? Témajavaslatod? Írj nekünk

 • 15. rész Karanténsztorik: „vannak azok az idegesítő szokásai... na, azoktól most őrülök meg”

  Mi van, ha a partnerünk nem tartja be a szükséges óvintézkedéseket a járvány idején ? És mi van, ha azok az apróságok, amik már eddig is idegesítőek voltak, most konkrétan az őrületbe kergetnek minket? Na és akkor, ha egy nagy beszélgetést halogattunk mostanáig, de most már muszáj megtenni? És ha már elváltunk, vagy éppen válófélben vagyunk? 

  Rengeteg levelet kaptunk tőletek a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre arról, hogy így a kényszerű otthontartózkodás idején milyen párkapcsolati problémákkal szembesültök. Most Sákovics Diana és Csonka Balázs pszichológusok minden kérdésetekre részletesen válaszolnak. 

  Sztorik itt!

 • 14. rész Hiszti, kritizálás, balhék... Nálunk ez van most otthon

  Milyen nehézségek merülhetnek fel, amíg a járvány idején össze vagyunk zárva a családdal? Mi történik bennünk egy ilyen krízishelyzetben? És hogyan hat mindez a párkapcsolatunkra? Karanténpodcastunk első adása a most zajló, általános lelki történésekre fókuszál. Rendhagyó módon most csak pszichológus szakértőink, Sákovics Diana és Csonka Balázs  látogattak el a stúdióba, megszokott beszélgetőtársaik a biztonság kedvéért csak írásban küldték el kérdéseiket. 

  Gyere, hallgass meg!

 • 13. rész Ilyen vagyok, fogadd el! – mondja. Te meg naivan hiszel neki

  Te is ismersz olyan embert, aki ha kellemetlenséget, fájdalmat okoz, ha olyat tesz, ami neked rossz vagy nem fér bele, és ezt szóba hozod, akkor egyszerűen csak a saját jellemét hozza fel magyarázatként? Erről a jelenségről beszélget most Szabó Eszter és Csonka Balázs pszichológus, na meg arról, hogy mi a köze ennek az egésznek az önismerethez, és az mire jó egyáltalán.

  Itt meghallgathatsz!

  • Szabó Eszter
   Aki kérdez
   Szabó Eszter
  • Csonka Balázs
   Aki válaszol
   Csonka Balázs
  • Szabó Eszter
   Aki válaszol
   Szabó Eszter
 • 12. rész Sokat néz pornót. De nem ez a baj. A baj az, hogy maszturbál is

  Mennyi pornót nézünk? Milyet? Hogyan hat ez a párkapcsolatra? Pornófüggő-e az, aki rendszeresen pornót néz? Hogyan befolyásolja a pornó a testképünket? Na és a szexuális igényeinket? A pornó párkapcsolatra gyakorolt hatásáról Szabó Eszter és Csonka Balázs szexuálpszichológus, pornókutató beszélget.

  Kattints és halgass meg!

 • 11. rész Küldött neki egy fotót a farkáról. Ez már megcsalás?

  Péter Anna és Sákovics Diana pszichológus folytatják a 10. adásban megkezdett témát, azaz a hűtlenséget. Ebben a részben egy olvasói levél nyomán a virtuális térben történt félrelépsekről van szó. Már ha nevezhetjük azt félrelépésnek, ha két ember még csak nem is találkozik. Erről egyébként a linkre kattintva te is szvazhatsz."

  Itt szavazhatsz és hallgathatsz podcastot is egyben!

  • Péter Anna
   Aki kérdez
   Péter Anna
  • Sákovics Diana
   Aki válaszol
   Sákovics Diana
 • 10. rész Megcsalt a párom. Ez kinek a hibája?

  Én nem voltam neki elég? Sokkal vonzóbb nálam az a másik? Nem törődtem vele eleget? Vagy egyszerűen ő egy hazug szemétláda? Péter Anna és Sákovics Diana pszichológus ebben az adásban végigveszik, hogy miről is szól a hűtlenség, és hol érdemes keresni a felelőst.

  Itt meghallgathatsz!

 • 9. rész Nem akarom, hogy a lányom család nélkül nőjön fel, de így sem akarok élni

  Ezt írta nekünk egy hosszú levélben hallgatónk, Anita, aki válságba került házasságában, német férjével neveli kislányát, és aki most éppen egy nehéz döntés előtt áll. Anita levelére a szerkesztőség pszichológus szakértői, azaz Szalay Ágnes, Milanovich Domi és Csonka Balázs válaszolnak pszichopodcastunk most debütáló spinoffjában, a Rólunk szólban.

  Olvass el, hallgass meg és segíts Anitának!

 • 8. rész Ami leginkább megnehezíti a válást

  Podcastunk 6. adásában már beszéltünk az útról, ami a váláshoz vezet, de vajon mi történik akkor, ha elértünk a végére, ha nincs mit tenni, el kell válni? Mi az, ami annyira nehézzé teszi a válást, és mitől lehet könnyebb? Ma erről beszélgetünk. Lesz itt szó az ügyvédek és a bíróság szerepéről a lelki folyamatainkban, lesznek személyes történetek, szóba kerülnek a gyerekek, a gyász és a gyógyulás is.

  Gyere, hallgass meg!

 • 7. rész Egy dolog, amit mindenképpen meg kell tenned a kapcsolatodért

  Hogyan lehet felkészülni egy párkapcsolatra? Egyáltalán fel kell rá készülni? Erről szól ez a podcastunk, amiben előkerülnek a férfi és női szempontok, a párkapcsolati kommunikáció, az előttünk álló hullámvölgyek, de leginkább az önismeret fontossága. Egy kérdés, két pszichológus és 2x2 válasz.

  Podcastunk első felében Mózes Zsófi, a Dívány.hu szerzője Sákovics Diana pszichológussal beszélget, a második rész pedig arról szól, mire jutott a kérdéssel Csabai Kristóf, a Dívány szerzője és Csonka Balázs pszichológus.

  Itt vagyok!

 • 6. rész Ez az az út, ami a váláshoz vezet. Felismered?

  Elválni kemény dolog. Hosszú, fájdalmas, kiábrándító. Még akkor is, ha egyébként képesek vagyunk fenntartani a jó viszonyt a másikkal. De vajon hogyan jutunk el hosszú évek, évtizedek után odáig, hogy elváljunk a partnerünktől? Mai podcastunkban pszichológus szakértőnk ezt az utat elemzi. Vigyázz, nem lesz túl vidám adás!

  Kattints ide!

 • 5. rész A legbiztosabb jele, hogy bejössz a másiknak?

  Flörtölni remek móka. Persze csak akkor, ha az ember tudja hogyan kell. De mi van akkor, ha nem tudja? Mi van, ha nem érti a másik jelzéseit? Mire érdemes olyankor figyelni? És van-e biztos jele annak, hogy a másik vonzódik hozzánk? Most kiderül!

  Kattints és hallgass meg!

 • 4. rész „Most tényleg mondjam meg neki konkrétan, hogy csinálja OTT AZT?”

  A jó szex minden kapcsolatban jól jön. Ha ugyanis elégedettek vagyunk a szexuális életünkkel, akkor általában a párkapcsolatunkban is jobban érezzük magunkat. De mi kell ahhoz, hogy jó legyen a szex? És mit kezdjünk azzal, ha egyáltalán nem az? És azzal, ha nincs? Friss podcastunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vigyázat, kimondunk OLYAN szavakat is!

  Hello, itt vagyok! Hallgass meg!

 • 3. rész A legnagyobb hibák, amiket a párkapcsolati kommunikációban elkövetünk

  Máshogy kommunikálnak a nők és a férfiak? Jó az, ha mindig, minden helyzetben frankón kimondjuk, amit gondolunk? Elvárhatjuk-e a másiktól azt, hogy tudja hogyan érezzük magunkat anélkül, hogy kimondanánk?

  Most - többek között - ezekre a kérdésekre keressük a választ, közben kiderül, mit gondol a másik, ha éppen a kanapén bújod a gépet, és miért akkora gáz, ha a vitáknál előkerülnek a mindig és soha szavak.

  Itt halgass meg!

 • 2. rész 2x2 Mitől nehéz egy hosszú távú párkapcsolatban élni?

  Egyáltalán nehéz? Nem nehéz? Mit gondolnak erről a nők? És mit a férfiak? És hogy jön a témához AZ IGAZI keresése és a járulékvadászat?

  Podcastunk első felében Balázs Barbara, a Dívány.hu szerzője Sákovics Diana pszichológussal beszélget, a második rész pedig arról szól, mire jutott a kérdéssel Zomborácz Iván, a Totalbike szerkesztője és Csonka Balázs pszichológus. Egy kérdés, két pszichológus és 2x2 válasz.

  Itt meghallgathatsz!

 • 1. rész A hosszú távú párkapcsolat receptje

  Egy hosszú távú párkapcsolatban boldogan élni sokszor nagy kihívás. De hogyan lehet ezt jól csinálni? Mit érdemes megtennünk azért, hogy harmóniában éljünk együtt, és ne súlyos kompromisszukat kötve egymás mellett? Anna konkrét receptet akar, és végül meg is kapja. De hogy jön ide az aloe vera gondozása?

  Gyere, hallgass meg!