Elhunyt Prince

aIMG 3938
Földes András / Index

57 évesen elhunyt Prince énekes-előadó, a rendőrség egyelőre nyomoz - írja az Index. Az énekes váratlanul hunyt el, mert bár múlt héten kórházba került egy rövid időre, hamar jobban lett és ki is engedték. A Daily MAil szerint egy ideje influenzás volt, már két koncertet is törölni kellett emiatt. A mai napon a Paisley Park stúdiójához hívták a mentőket.

Prince 1958. június 7-én született Prince Rogers Nelson néven Minneapolisban, apja Lewis Nelson dalszövegíró és zongorista, anyja Mattie Della dzsesszénekes volt. A hetvenes években került a köztudatba olyan számokkal, mint a Wanne Be Your Lover vagy a Why You Wanna Treat Me So Bad. 1993-tól 2000-ig a T.A.F.K.A.P szimbólumot (jelentése: The Artist Formerly Known As Prince) használt neveként, így próbált függetlenedni a Warner Brothers nevű lemezkiadócégtől, amely levédette a Prince nevet, és nem biztosított neki teljes művészi szabadságot - írja a Wikipedia.

1984-ben készített "Purple Rain" című koncertfilmjének betétdalaiért Oscar-díjat kapott.Magyarországon a 80-90-es években szélesebb körben csak Purple Rain c. albumának dalai, azok közül is a címadó Purple Rain vált ismertté: 2011 járt először (és sajnos utoljára) nálunk, amikor a Sziget Fesztiválon adott koncertet. És most mondanánk, hogy hallgasson Prince-t a Youtube-on vagy a Spotify-on, de ő kitartóan harcolt az Internetre felkerült videói és számai eltüntetéséért, úgyhogy nem buzdítjuk kalóz verziók keresgélésére és mi sem teszünk ide videót.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek