Nincs ideje kortárs magyar irodalmat olvasni? Hallgasson!

Összeállt Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál, és közösen létrehoztak valami eszelősen menőt: egy, a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő mobilalkalmazást. A Hallgass, olvasó! elnevezésű app tulajdonképp egy hangoskönyvtár, kortárs magyar írók műveit tartalmazza, amiket népszerű színművészek tolmácsolnak. Előbbiek között üdvözölhetjük többek között Dragomán Györgyöt, Grecsó Krisztiánt, Tóth Krisztinát, Bereményi Gézát és Lackfi Jánost, utóbbiak csoportját pedig Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor és Mácsai Pál alkotja.

margofm
Margó.fm

„A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól, szeretnénk a karácsonyi időszakban közlekedők számára ezt bizonyítani” - állítják a Budapestet nyaranta immár ötödik éve irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb, és idén már a nyári programsorozat mellett egy „őszi különkiadás” is zajlott nagy érdeklődés mellett. A szervezők úgy gondolják, kiemelten fontos, hogy a fesztiválon túl az év többi napján is könnyen elérhetőek legyenek a hazai kortárs írók művei.

A mobil alkalmazás jövőre frissül, így újabb novellák és költemények kerülnek majd bele. Az iOS verziót ide, az Androidot pedig ide kattintva találja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek