Lehet, hogy Lemmy Kilmister visszavett a bulizásból, de nem volt ez mindig így!

„Úgy tűnik, hogy elpusztíthatatlan vagyok. Nagyon elegem van belőle, hogy vissza kell venni a dohányzásból és az alkoholfogyasztásból, vagy bármi másból. Biztos vagyok benne, hogy így vagy úgy, de valahogy meghalok majd. Senkinek nem ajánlom, hogy megöregedjen, ennél rosszabb nem történhet az emberrel” – nyilatkozta pár napja a Motörhead 69 éves frontembere a Kerrang magazinnak, miután légzési nehézségekre és hátfájásra panaszkodva mindössze négy dalt sikerült eljátszaniuk a Salt Lake Cityben tartott koncertjükön, majd a turnészervező töröltette a zenekar következő koncertjét is. Ez azért nem akadályozta meg Los Angeles városátt, hogy kitüntessék a zenekart, melynek tagjai közül ugyan csak Lemmy él a városban, viszont idén 40 éve már, hogy ők az Ászok Ászai. Annyira, hogy a napokban ki is adtak egy újabb lemezt: a Bad Magic a 22. stúdióalbumuk az 1977-ben megjelent első óta. 

Erős hete volt tehát a Motörheadnek, úgyhogy alább összeszedtünk párat a zenekar és az ő legendás frontemberük munkásságát végigkísérő fotókból. Nézze, mi fért közel 70 évbe!

Lemmy Kilmister szerencsére legalább olyan elpusztíthatatlannak tűnik, mint függőségi ikertesója, a Pogues Shane McGowanje, de azért már ő sem a régi, egészségi állapota miatt többször is kellett már törölni koncertjeiket az utóbbi években. 2013-ban átesett egy szívműtéten, amelynek ráadásul szövődményei is voltak, a következő évben gyomorbántalmak miatt voltak kénytelenek lemondani a fellépéseket.

Ezúttal „a Rocky Mountain volt ilyen hatással Lemmyre, meg Salt Lake City tengerszint feletti magas fekvése. Régen járt már Lemmy az Államokban ilyen "magasan", így érthető, hogy kitört rajta a hegyibetegség, ami miatt nehezen lélegzik és az éneklés sem megy megfelelően" – olvasható a zenekar hivatalos sajtóközleményében, némi finom célzással a fiatalkorában a szervezetét tartósan igen nagy kihívások elé állító énekes régi életmódjára, amelynek egyszerűen nem lehet semmi köze ilyen apró malőrökhöz.

Lemmynek ráadásul súlyosbodó cukorbetegsége miatt egyik kedvenc italáról, a Jack Daniel's-Coca-Coca kombóról is le kellett mondania, de megoldotta persze, áttért a szerinte "lájtosabb" vodkanarancsra, és már csak heti egy doboz cigit szív. A Guardian szerzője, Michael Hann is aggodalmát fejezte ki, amikor vele interjúzott: megjegyezte, Lemmy sokat fogyott és nagyon sápadtnak, nyúzottnak tűnik. „A lábam is tropára ment” – sietett újabb részletet közölni a sokat megélt frontember, de mindebben nincs semmi meglepő, senki se néz ki 35 éves szexistennek a 40 éve tolja a a szex, drog és rock and roll életmódot, és jövőre már 70 lesz. Lemmy azért mindenkit megnyugtatott, hogy még esze ágában sincsen nyugdíjba vonulni, sőt, amíg tud járni, színpadra is fog lépni. Ha hihetünk az életéről és munkásságáról készített dokumentumfilmnek, akkor hosszú távra tervez: ott azt mondta, legalább 2048-ig szeretne zenélni. 

Reméljük, hogy a rock 'n' roll egyik legnagyobb alakja gyorsan felépül a betegségből és a novemberben induló európai turnét már ismét teljes gőzzel nyomja le. Addig is kerüljön képbe az új lemezzel, a neten már fenn van az egész (külön érdekesség, hogy az albumra rákerült a Rolling Stones Sympathy for the Devil című számának feldolgozása is), és nézze meg a galériában, mivel, kikkel és hogyan töltötte Lemmy Kilmister az elmúlt pár évtizedet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra