Hableányok márpedig vannak. És hablegények is.

Január elején már második alkalommal rendezték meg Merfest Conventiont, azaz a hableány- és hablegény-találkozót Észak-Karolinában. A cosplay-ről írtunk már korábban, és jópofa dolognak tartjuk, mert nemcsak kreatív, de közösségépítő jellege is van. A tengeri lények eme ünnepének a Triangle Aquatic Center adott otthont Caryben, idén közel 300-an öltötték magukra a sellőjelmezt, az egész rendezvényről pedig a Coolhunting.com jelentetett meg egy pazar fotóösszeállítást.

"A legtöbben egy gyermekkori mese vagy könyv, esetleg egy tengerparti élmény miatt döntenek úgy, hogy beöltöznek" – mondta el Arthur Drooker, az esemény fotósa. "A Merfest tökéletes hely és alkalom azok számára, akiket sokszor még a saját családjuk is elítél a fura vonzódásuk miatt" – tette hozzá. A 300 jelmezes közt ráadásul volt 10 férfi is: az ő céljuk pedig az, hogy felhívják a figyelmet a közösségre és népszerűsítsék a sellőlétet.

Az eseményen nemcsak beszélgetések kaptak helyet: workshopok keretében beavatták az érdeklődőket a víz alatti modellkedés titkaiba (beleértve a lélegzet visszatartását is), és együtt úszhattak Hannah Fraserrel is, aki "profi hableány és környezetvédő". Ahogy a majálisokon a vattacukorárusok, úgy itt is megjelentek természetesen azok, akik sellős kiegészítőket árultak (uszonyt például már 80 dollárért, kicsit több mint húszezer forintért is vásárolhatott, aki kedvet kapott ehhez az egészhez); de olyan is akadt, aki teljes (szilikonból készített, így teljesen testre simuló) uszonyos ruhát kínált, ami persze már komolyabb befektetés, 2700 és 4000 dollár (750 ezer – 1 millió forint) közötti áron kapható.

CWWedding-Drooker
Arthur Drooker / http://www.arthurdrooker.com

A hableányoknak és -legényeknek sokszor segítőjük is van, őket mertendernek hívják. Ők azok az ismerősök vagy barátok, akik segítenek felölteni a sellőfarkat vagy -ruhát, a vízhez segítik a felöltözött, így a szárazföldön nagyjából mozgásképtelen jelmezes párjukat, vagy csak cipelik a felszerelést, amikor épp nincs használatban. Idén egyébként sor került az első esküvőre is: Cookie Ramirez (akit Harlem Mermaid néven ismernek a hableány-cosplay körökben) hozzáment a mertenderéhez, Ralph De Jesushoz. A menyasszony természetesen fehér csillogó jelmezt viselt, a vőlegény pedig szmokingot. A képen őket láthatja, rájuk kattintva pedig megnézheti Arthur Drooker fotóit az eseményről, meg úgy az egész sellőlétről.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra