Jack Nicholson zokni-kötényben lazázik Alvar Aalto nappalijában

Nemrég bemutattuk, hogy Federico Babina szerint milyen lenne, ha a huszadik század leghíresebb festői házakat terveztek volna festés helyett. A Barcelonában élő és dolgozó tervező jól sikerült „Archist City” néven futó gyűjteménye után nem kellett sokat várni a folytatásra, máris itt van a legújabb, „Archilife” névre keresztelt kollekciója, melynél Hollywood legnagyobb neveit helyezte modernista stílusban épült házakba - hétköznapi háztartásvezetési szituációkban – írja a 17 illusztrációt tartalmazó sorozatról az archdaily.com.

„Soha nem szerettem az építészet olyan megjelenési formáit, amelyeken minden túl higiénikus, letisztult és semleges. Gyakran elképzeltem már, hogy milyen lehet az élet ezekben az életterekben” – magyarázza az építészet és a mozi világát összepárosító dizájner, aki elsősorban azon szeretett volna változtatni, hogy ne csak mint metafizikai térként tekintsünk ezekre az épületekre, hanem olyan életterekként is, ahol a lakók mindennapi rutinfeladatainkat végzik.

Így került a rajzokra jógázó Audrey Hepburn egy Charles és Ray Eames-féle térben, borotválkozó Alfred Hitchcock egy Le Corbusier által tervezett fürdőszobában, Marilyn Monroe egy Ludwig Mies van der Rohe féle szobában, egy Louis Kahn-nappalit porszívózó Michael Caine, vagy egy zokniban-kötényben reggelit készítő Jack Nicholson egy Alvar Aalto tervezte házban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra