A Játékkészítő slágergyára celebekkel startol

Mikor kiderült, hogy idén lesz végre egy olyan eventjellegű, egyedülálló esemény, amire a szülő egész évben kuporgathat, hogy a gyerek tudjon minek örülni a fa alatt, megörültünk, és azonnal elrohantunk a musical beharangozó videoklipjének a felvételére. Arról van szó ugyanis, hogy egymillió euróból még a magyarok is simán elhozzák karácsonykor Budapestre Hollywoodot, olyan cirkuszba oltott musicalparádét csapnak, hogy tátva marad az ország szája. Teszik mindezt összesen hatszor, A játékkészítő című szuperprodukció előadásával, amit december utolsó napjaiban láthatnak a celebekért rajongó tinik és szüleik az újbudai Tüske Csarnokban, mintegy keresztpromócióként, hiszen az épületről azért nem hallott még senki, mert csak novemberben adják át.

Az előzetesen látottak arra engednek következtetni, hogy inkább készítik olyanoknak A játékkészítőt, akik hiszen a csodákban, mert azok talán nem veszik észre az óriás átverést mögötte, hanem csak simán tudnak örülni a nagyszabásnak. Egymillió euró elég sok pénz, abból már viszonylag sok rendező tudna például filmet is forgatni - nem közpénzről lévén szó a lélegeztetőgépeket most hagyjuk -, de itt most a kultúra nagyívű terjesztéséről vagy valami ilyesmiről beszélünk, aminek ráadásul nem elhanyagolhatatlan része, hogy a készülő produkció ízigvérig magyar, csak "hollywoodi színvonalú". 

Tényleg magyar

A történet is az, hiszen menőbbre cserélt mesehősök brandelik benne újra magukat, hogy ismét szeressék őket a gyerekek, mint régen, és az az igazság, hogy ezek a hősök tényleg mesebeliek. Már ami a valóságot illeti, hiszen a budaörsi Lloyd Stúdiós forgatásra a húzónevek közül négy, földtől kissé elrugaszkodott mesebeli figura érkezett: a cuki, de eltúlzottan szexire sminkelt Radics Gigi (ő lesz Hajasbaba a színműben), a fellegekben járó Király Viktor és hosszasan készülődő Linda nővére (Jancsi és Juliska), valamint Bereczki Zoltán (Hüvelyk Matyiként).

Ha valaki azt feltételezné, hogy az énekesek a fentieknek megfelelően valamiféle mesevilágban repkednének a klipben, hát nagyon téved, az Álmodd meg a csodát című dal klipjének forgatásán a szereplők maximum a viselkedésük miatt tűnnek mesebelinek, különösen Szinetár Róra exférje, akinek egyik hirtelenszőke szőke tincsét sehogy sem sikerül megszelídíteni, ellentétben női szívek millióival százaival.

De kit érdekel, hogy áll a forgatás, amikor annyi szárazjég van a stúdióban, hogy még a közeli katonai temető is ködfelhőben úszik? Nemsokára jut is elég zselé arra a fránya tincsre, és bebizonyosodik az is, hogy van létjogosultsága a "madarat tolláról, sztárt menedzseréről" mondásnak, de a lényeg, hogy a művész úr végül teljes beleadással tudja átadni magát a zenének.

Később egy másik lélekállapotban Király Viktor kerül a kamera elé, és míg a stáb eldönti, melyik profilját világítsa, elmélyülten zongorázva énekelget magának vagy Radics Giginek, akit ahelyett, hogy megtartottak volna annak, ami eredetileg (egy természetesen szép, fiatal lánynak), pornósztárosra sminkelve 32 évesre öregítettek, lehet pont azért, hogy ne tűnjön fel fiatalsága. Ez így azonnal egy másik megvilágításba helyezi a hajasbaba fogalmát, de végülis az apukákat is be kell csábítani abba az épülő hodályba, ahová a legolcsóbb jegy 4450 forintba fog kerülni. Még ennél is nagyobb baj, hogy a szegény Radics Gigire akasztott imidzs láthatóan olyan távol áll a valódi személyiségétől, mint Király Viktor kizárólag fekete ingekből álló ruhatára a sokszínűségtől. Tudod-e mondd, hogy ez épp az a mesevilág, amit az élet keze írt rád - énekli Gigi. De szerintem nem tudja.

Ezek fényében kicsit sajnáljuk, hogy Király Lindát már mi is csak fényképeken láthattuk, mert véget ért a sajtónyilvánosság, és ezzel számunkra a mese is, már ami a videoklip részét illeti. Lesznek ugyanis prózai színészek is a gárdában, meg történet, nem is beszélve arról, hogy a főszereplője Alföldi Róbert lesz. Aki egyben a címszereplő is. És gonosz. Asszem.

Jöjjön, aminek jönnie kell

Muszáj végül szót ejtenünk a zenéről: a játékkészítő vezető zeneszerzője Rakonczai Viktor, ám a finálé slágerét (amihez most forgatták a klipet) Rácz Gergő, szövegét pedig Orbán Tamás írta. Az például rögtön látszik rajta, hogy az egymillió eurót hangjegyekre költötték. És most jött el a pillanat, hogy megmutatjuk a számot, tessenek hangjegyeket számolni. 

Azt mondjuk ezredszeri meghallgatás után sem tudnám megmondani, miről szól, de hallják benne a sikerhez vezető kulcs összes hangjegyét? Ha nem, önök szerencsések, a mi fejünkbe az egynyári slágerre hajazó dalnak az összes erőlködés ellenére sem sikerült bemásznia. Ami nem feltétlenül baj, hiszen a Macarénának például sikerült, de milyen áron! Arra akarok kilyukadni, hogy egy musical sikeréhez sokat hozzátesz, ha jó a zenéje, és bár korai még az ítélkezés, de a fináléból úgy tűnik, a minden eredetiséget nélkülöző slágergyár lóra pattant és elszaladt Rakonczai Viktorral. Pedig lelassíthatna, hamár mindenáron az István, a király színvonalához hasonlítgatják a produkciót (mondjuk egyelőre csak a tavalyihoz és költségvetésben, de akkor is). 

A játékkészítőre végre van pénz és elhiszem, hogy elhozza az örömöt majd egy csomó háztartásba, meg azt is, hogy elég lesz a grandiózus látvány, meg az a néhány celebénekes, akik közül akad, aki azt képzeli, nélküle a Föld állna meg forgásában, de miért kell mindig a biztosra menni, és nem kísérletezni?? Főképp, hogy a sztoriban még meg is volna a potenciál, megkockáztatom a klip képi világával sincs nagy baj, csak rendes zenét kéne írni, és nesze nektek István király, hungarikum.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra