Mijazaki-életműkiállítás nyílik Párizsban

A Pixar 25.évfordulájára rendezett kiállítás és a The Art of Marvel Super Heroes címen futó tárlat után egy újabb ígéretes programmal várja az animációs filmek rajongóit a párizsi Art Ludique múzeum, ahol ezúttal a japán Studio Ghibli munkáit mutatják be az 1985-ös kezdetektől napjainkig – írja az Európában első alkalommal látható rajzokról és storyboardokról a Designtaxi.com.

Az október 4. és március 1. között látogatható tárlat valószínűleg annak apropóján kerül megrendezésre, hogy minden idők egyik legmeghatározóbb rajfilmrendezője, a 72 éves Mijazaki Hajao éppen egy évvel ezelőtt, a 70. Velencei Filmfesztiválon üzente meg nyugdíjba vonulásának hírét a Ghibli stúdió elnökével, Hisino Kodzsival. Így a versenyfilmek között indult Kaze Tachinu (Szél támad) című alkotás volt az utolsó munka, ami kikerült a mester keze alól.

A szervezők remélik, hogy az egyedülálló, 1300 rajzot felvonultató kiállítás feltárja az álomszerű filmek kulisszatitkait, valamint bepillantást enged majd a két kreatív zseni, Mijazaki Hajao és Isao Takahata varázslatos világába is. A várhatóan 15 eurós (4720 forint) jegy ellenében a rajongók olyan produkciók eredeti rajzait és soha nem látott terveit is megtekinthetik majd, mint például a Totoro - A varázserdő titka, a Vadon hercegnője, a Chihiro Szellemországban, a Vándorló palota, vagy a Kiki, a boszorkányfutár.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek