Közel 40 évi jegyesség után végre férjhez megy Miss Röfi

Vivienne Westwoodot úgy tűnik, imádják a filmesek: Carrie Bradshaw tragikus esküvője után most a legújabb Disney produkció, a Muppets Most Wanted arájának tervezett menyasszonyi ruhát. Ebben mondja ki a boldogító igent Miss Piggy, a Muppet Show tősgyökeres röfilánya béka vőlegényének, Kermitnek (ahogy itthon ismerjük őt: Breki). A szórakoztatóipar egyik lebizarrabb párjának frigye közel 40 éves jegyesség végére tenne pontot - feltéve, hogy valóban megtörténik. Ha így lesz, a túláradó személyiségű malaclány állítólag egy - részben - PET-palackokból újrahasznosított ruhában tipeg majd az oltárhoz.   

"Vivienne Westwood épp olyan csodás, mint én! Mikor megkértem, hogy tervezze meg a menyasszonyi ruhámat az új filmemhez, mindketten nagyon izgatottak voltunk. Az egyetlen kellemetlen apróság az egészben az a hülye béka" - részletezte Miss Piggy, aki a nagy alkalomból a Harper's Bazaar márciusi számának készített interjút Westwooddal a ruháról. Szerencsére az interjúban Westwood is szóhoz jut, így az is kiderül, hogy a ruha fehér gyöngyselyem díszítését újrahasznosított ásványvizes palackokból készítette, ami "tökéletes választás egy királyi koca számára". A tervezőt egyébként a XVII. századi angol királyi család és II. Károly herceg udvartartása inspirálta az elefántcsont színű ruha tervezésében, amit "kifejezetten Miss Piggynek" álmodott meg. A tüllfátyollal kiegészített ruha mindenesetre sok valódi menyasszony álma is lehetne, így nem kizárt, hogy nemsokára sokan akarnak majd a Muppets malackisasszonyához hasonló ruhában férjhez menni.

Az ábrándos tekintete alatt vérmes temperamentumot rejtő Miss Röfi jelenlegi karaktere 1976-ban debütált a Muppet Show-ban, már akkor is lángoló szerelemmel lobogva Breki iránt, akinek már akkor is terhes volt néha ennyi túláradó érzelem. Esküvőre azonban a mai napig nem került sor: ennek akadálya az "egyetlen kellemetlen apróság", "a hülye béka", mivel Breki eddig valahogy mindig sikeresen bújt ki kötelezettségei alól. Bár a 80-as évek közepén támadt kisebb zavar a családi állapotukban (az 1986-os Muppets Take Manhattanben mintha összeházasodnának, később azonban azzal magyarázzák, hogy ezt csak a filmben játszott karaktereik tették), valódi esküvőre eddig nem került sor. Persze, egy Westwood-menyasszonyi ruha se garancia arra, hogy Brekit ezúttal tényleg sikerül meggyőzni, az alkotók egyelőre nem árulták el, hogy maga a házasság jelenete végül benne lesz-e a filmben. A legújabb Muppets-moziban mindenesetre többek között Salma Hayek, Tina Fey, Stanley Tucci, Christopher Waltz és Lady Gaga is közreműködik, a film március 21-én debütál az USA-ban. 

A boldog menyasszony, tetőtől talpig csak neki tervezett Westwoodban.
A boldog menyasszony, tetőtől talpig csak neki tervezett Westwoodban.
Oszd meg másokkal is!
Mustra