Sors és szabad akarat a horoszkópban 2.

Zanza!

szabadakarat2A magazinokban közölt heti és havi horoszkópok az asztrológia legalsó szintjét képviselik. Azért veszélyesek, mert nem csupán félrevezetnek, de akár sorsunk irányítóivá is válhatnak. Mintha mindössze tizenkétféle ember létezne.

Az embereket minden korban érdekelte, mit hoz számukra a sors. Más kérdés, hogy milyen lehetőségeik voltak ennek feltárására. Ma már mindenki számára elérhető módszer az asztrológia, mely kiváló útmutató – megfelelő szinten működtetve.

A csillagfejtés tudománya értékes információkkal szolgál arról, hogy milyen sorsfeladataink vannak, és milyen adományokkal, képességekkel áldott meg minket a sors e feladatok elvégzéséhez. Nem mindegy azonban, hogy milyen szintű információkhoz jutunk, honnan és kitől kapunk inspirációkat életünk alakításához.


Veszélyes jóslatok

Ha a legalsó szintjét keressük az asztrológiának, akkor nem kell messzire mennünk, csak ki kell nyitni a magazinokat a heti- vagy havihoroszkóp-oldalaknál. Az efféle jóslatok azért veszélyesek, mert félrevezethetik az olvasókat, rosszabb esetben, ha túl komolyan veszik őket, akár sorsirányítókká is válhatnak.

A horoszkóprovatok „elemzései” sematikusak, nem éppen mélyenszántóak. Nem adnak pontos információt, hiszen ezek szerint van tizenkétféle ember, s gondoljunk bele abba, hogy például az összes Oroszlánnak az újszülöttől a százéves aggastyánig ugyanaz a horoszkópja?!


Mélység és személyiség

Az egyetlen hiteles megoldás a személyes képlet felállítása és elemzése – és persze mindez szakavatott asztrológus által működtetve.

Aki tehát komoly jellemrajzot szeretne készíttetni önmagáról – a saját sorsának megértése és helyes alakítása érdekében –, érdemes felkeresnie egy asztrológust. Meg fogja látni, hogy a szakember által mondottak és az imént említett jóslatok között szembetűnő a különbség.

A mélység kérdése itt újból felmerül, hiszen nem mindegy, hogy kinek milyen szintig nyújt felvilágosítást az asztrológus egy-egy sorsfeladattal kapcsolatban. Az elemzés tehát mindig egyénre szabott, személyiségfüggő.


Tanácsadás – sorsalakítás

Az asztrológusnak valamilyen szinten bele kell látnia a hozzá forduló emberbe, meg kell éreznie, hogy az általa látottakból mit tud elviselni, elfogadni, feldolgozni az illető, s csak azokat az információkat szabad továbbadnia. Az intuíciók segítik az asztrológust abban is, hogy meglássa a horoszkópban, hogy az illető kicsoda, milyen feladatokat kell elvégeznie jelen életében, s milyen lehetőségeket adott számára a sors mindezek kivitelezésére.

A tanácsadás már önmagában sorsalakítás, hiszen egy minőségi elemzés hozzásegítheti a képlet tulajdonosát ahhoz, hogy jobban rálátva önmagára megváltoztassa addigi életét. A szakembernek tehát e felelősség tudatában kell a képletet elemeznie.

 

…további asztrológiai anyagok a Díványon

Sors és szabad akarat a horoszkópban 1.

Az asztrológia rövid története

Milyen a jó asztrológus?

Mit mutat meg a horoszkóp?

Bika – az életélvezők legjobbika

 

Blogmustra