Ne idézz halottat!

halottidezesEgyre több embert érdekel, mi van a „kerítésen”, azaz anyagi, háromdimenziós létezésünkön túl – ez pozitív folyamat, ám az okkult tanoknak vannak veszélyei és buktatói.


Az embert valódi lényegisége a szellemvilághoz köti. Életerőnk, szellemiségünk és lelkiségünk e szférához tartozik. Manapság a testünkkel azonosítjuk önmagunkat, és azok a képességek, érzékelési lehetőségek, melyek működtetésével nyilvánvalóvá válik e kapcsolódás – például tisztánlátás, tisztánhallás – a többség számára nem adatottak meg.

Különféle hatásokra (betegség, halál közeli élmény, álom, intuíció) azonban felébredhet bennünk a keresési vágy, amely arra irányul, hogy a földi létezésünkön túli szférákba tekintsünk, felfedezzük valódi énünket.

Nem árt tudatosítani, hogy e keresés nem veszélytelen. Továbbá kellő ismeretet sem árt szereznünk, mielőtt elindulunk a titkokkal övezett úton. Mindez persze még mindig nem elég. Nézzük meg, mire is lesz szükség, mire számíthatsz, és mitől óvakodj az úton, ha keresőnek állsz…


Egy kis útravaló

Az első és legfontosabb tulajdonság a felelősségteljes és erkölcsös hozzáállás. Minél magasabb szintű tudatosságra tesz szert valaki, annál nagyobb a felelőssége – kimondott szavaiért, gondolataiért, tetteiért. Ez azonban az út elején állót sem mentesíti attól, hogy már a kezdő lépéseket is felelősségérzettel felvértezve tegye meg.

Óriási jelentősége van az Istenbe vetett hitnek. Nem mindegy, hogy milyen erőkkel vesszük fel a kapcsolatot, milyen energiákat, lényeket hívunk be saját magunk és más emberek életébe.

Ahogyan halad előre az útján, kellő tudásra tehet szert a kereső. Nem árt, ha ehhez némi tudatosság is társul. A tudás önmagában még veszélyes is lehet – a tévedés lehetőségét a valóban tudatos jelenlét zárja csak ki. A tudás csak akkor ér valamit, ha nemcsak üres szólam, hanem megélt minőség.

Nem árucikk, és el sem lophatod

A különféle képességek nem árucikkek, amelyeket pénzért meg lehet vásárolni (gondolok itt például a harmadik szem megnyitására). Amennyiben szüksége van rá a keresőnek, és megérett rá, élete adott pontján megkapja.

Ahogyan a dzsúdómester sem feketeövesként kezdi pályafutását, úgy a szellemi útkereső is fokról fokra léphet csak előre. A mester hitelessége természetesen kulcskérdés, a többi azonban az útkeresőn múlik. Alkalmassá kell válnia a titkok elnyerésére. Ahogyan Osho írja:

„Nem lophatod el, nem kaparinthatod meg, nem rabolhatod el őket, nem könyöröghetsz értük – ez így nem működik. A titok csak ajándék lehet, semmi más.”


Elnyerése a beavatás – melynek során magasabb rezgésszintre kerülhet az úton lévő.

Mindennek eljön a maga ideje. Lehet, hogy egy-egy apró lépésre éveket-évtizedeket kell várni. És közben ne feledjük, minél magasabb szellemi szinten járunk, annál nagyobbat lehet esni – felkészültnek és ébernek kell tehát lenni.

A magasabb szintű tudás magas fokú önismerethez kötődik. A belső átalakulásról és a minőségek átalakításáról az Angyal válaszol című kötetben ezt olvashatjuk: „Magadba fogadod a rosszat, és alkotsz belőle jót, mert nincs rossz, csak átalakulatlan erő” – mindez természetesen a saját erőinkre és a külvilág erőire is igaz.

Hagyd békén a szellemeket!

Jól gondoljuk meg! A spiritualitás olyan vonat, amelyből nem lehet kiszállni. És nem mindegy, hogy milyen vonaton, melyik osztályon utazunk.

Ha az alacsonyabb szinteken tartózkodunk, annak súlyos következményei lehetnek – az asztrális világgal való kapcsolatteremtés (halottidézés, szellemidézés) ezért szigorúan kerülendő. A spiritualitás magasabb szintjein azonban igazi tanítókkal találkozhatunk. De ennek már komoly feltétele van: tudatosság, nívós szellemi és erkölcsi létezés.


Ha ez bejött, nézd meg ezeket is:

Vegyésztechnikusként dolgozott, élte az emberek hétköznapi életét, ám e hétköznap halál közeli élménye hatására vasárnappá változott. A Dívány interjúja az átlépővel. |  A kapun innen – a kapun túl

Halál közeli élmények üzenetek – azoknak, akik átélik, és azoknak is, akik a történeteket olvassák/hallgatják. | Üzenetek a túlvilágról


Oszd meg másokkal is!
Mustra