Milyen a jó asztrológus?

Zanza!

jovomondoAmikor elszánjuk magunkat arra, hogy felkeresünk egy asztrológust, fontos jó előre megtudakolni néhány dolgot arról a személyről, aki sorsunkat elemzi majd.
arrow_purpleAz első lényeges szempont az, hogy az illető szakképzett legyen, a csillagjóslás tudományát mesteri szinten űzze. Utóbbi tulajdonság általában sokéves tapasztalatot feltételez, ám ez nem jelenti azt, hogy egy kezdő asztrológus nem lehet kellően intuitív és bölcs.

arrow_purpleSzerezzünk be információt arról, hogy a csillagfejtés tudományában jártas szakembernek milyen az életminősége, vagyis rendezett életet él-e, önmagával és a környezetével képes-e harmóniában létezni.

arrow_purpleTudakoljuk meg: milyen célból „praktizál”, a hozzá fordulók segítése motiválja-e, vagy sokkal inkább az anyagi szempontok vezérlik.

arrow_purpleFontos az is, hogy az asztrológus személyes találkozó keretében elemezze a születési horoszkópot, ne pedig látatlanban mondjon bármit is a képlet tulajdonosáról. Ugyanazt a képletet ugyanis sokféle szinten lehet megélni, s a horoszkóp nem ad információt arról, hogy az illető éppen hol áll a fejlődésben. Arról csak személyes találkozó során tud informálódni a szakember.

arrow_purpleInformációink között mindenképpen szerepeljen az, hogy a választott asztrológus bepontosítja-e a képleteket. A kapott születési adatok általában pontatlanok, ezért minden esetben korrigálni kell a horoszkópot. A szakember ilyenkor fontos életeseményeket kér dátumokkal együtt, amelyek segítségével elvégzi a pontosítást.

arrow_purpleAki mestere a szakmának, soha sem mondja meg a „tutit”. A képlet lehetőségeket mutat, s hogy azokkal az illető hogyan sáfárkodik, az már az ő szabad akaratán múlik.

arrow_purpleKihangsúlyozandó, hogy a jó asztrológus a képlet tulajdonosát sohasem nyomja bele még mélyebben a problémájába olyan kijelentésekkel, hogy „nézze csak, itt van ez a fényszög, mit is mondjak…, hát reménytelen a helyzet” stb. Nem kelt félelmet, és nem tesz az illető tudatába negatív programot! Nem mondja egyetlen csillagról sem, hogy sötét, mivel tudja: a csillag fénylő égitest, ily módon nem lehet sötét. Sötétség csak az emberi fejekben és szívekben lakozhat, nem pedig a csillagokban. Mindezek helyett rávilágít a hozzá forduló feladatára – hiszen a képletben nem feloldhatatlan kvadrátok, hanem megoldandó feladatok vannak! –, s fogódzót adhat ahhoz, hogy mindezekkel meg tudjon birkózni. Például mondhat analógiákat, amelyek magasabb szintű megélési lehetőségeket mutatnak stb.

arrow_purpleAz ismérvek között említhetjük még a jól érthetőséget – vagyis a szakember nem használ az asztrológiában nem járatos ember számára ismeretlen szakaszavakat. Továbbá intuitív – nem könyvszagú – elemzést ad.

arrow_purpleRendkívül fontos, hogy a csillagfejtés tudományát jól ismerő szakember ne vetítse rá a saját képletét a horoszkóp tulajdonosára! Vagyis, ha hasonlóságokat vél felfedezni a sajátjával, ne gondolja mindjárt, hogy mindkettejüknek ugyanaz a feladata!

arrow_purpleÉs a leglényegesebb információ: a halál időpontját nem szabad kiadnia az asztrológusnak!
Blogmustra