TantraRandi – Szex helyett lélekrandevú

tantrarandi-leadNincsenek felesleges szavak, azonnal látod, mennyire hatsz a másikra, harmonizál-e az energiátok egymással – azt választod, ami jó neked. Csak azt, ami jó. A tantra legújabb ága kifinomult partnerkereső-partnertaláló technika. Neked és neki.

cikk-tipus-altalanos

Ha eddig azt gondoltad, hogy a tantra szexet jelent, akkor fogalmad sincs arról, milyen élményben van részük azoknak, akik TantraRandira járnak… Akik voltak már, úgy tartják, a TantraRandi attól különleges, hogy meghitt, szeretetteljes légkört teremtenek a program vezetői: Solymári György és Tarjáni Linda. És persze kellenek hozzá a teremben a fények, a puha kelmék, a zene, amitől túlcsordul az ember szíve. A résztvevők mesélik, kinyílt a szívük egymás felé, öröm volt adni és kapni is. De mit is? A nőknek férfi energiát, a férfiaknak női energiát. Felszabadultak a gátak a nőiesség, illetve férfiasság megélésével kapcsolatban. Születnek itt szerelmek, vonzódások. Kifinomult, spirituális lehetőség az ismerkedésre, önmagunk, a másik megtapasztalására.
 

A tantra szó szanszkrit eredetű, jelentése: felszabadulás. Tudatunk kiteljesedését jelenti párunk segítségével, amikor fizikai létünk szintje fölé emelkedünk. A tantra az Isteni Szeretet útja. Hétköznapi nyelvre talán így lehetne lefordítani: odafigyelünk egymásra szeretettel; jó érzéssel tölt el, amikor együtt vagyunk, szavak nélkül is megértjük egymást; valódi, meghitt együttléten keresztül közel kerülünk egymáshoz és önmagunkhoz.

 

A lelki fejlődés újabb állomása

tantra1A tantra egyik legismertebb és legfőbb ága a tantraszex, amelyben a pár tudatos szexuális energiájának segítségével feloldódik egymásban nemcsak testi, hanem lelki szinten is. – olvasom a tantrarandi.hu oldalon. Az is kiderül, a TantraRandi nem azonos a tantraszexszel, ez a tantra kifinomult, új ága. Itt nem a fizikai érintésen van a hangsúly, hanem a mögötte levő tiszta energián, tiszta szándékon. A tudatos gyakorlatok az érzékszervek megnyitására, a láthatatlan női és férfi energiák szabad áramlásának beindítására irányulnak.A TantraRandi programok a lelki kapcsolódásról és a szerelemről szólnak.

„2009-ben éreztük Lindával, eljött az ideje annak, hogy tartsunk hosszabb, egész hétvégét átölelő tantra programokat is. – írja Solymári György. „Rájöttünk, azáltal tudunk mi is tovább haladni lelki fejlődésünkben, ha tapasztalatainkat átadjuk, megosztjuk, ezáltal segítve mások folyamatait. Ezért programjainkon a megtapasztalás útján szerezhető tudás kap hangsúlyt. Egy olyan utat szeretnénk mutatni a résztvevőknek, amiben a lélek, szeretet és intimitás egyaránt fontos. Nem tartozunk semmilyen szervezethez vagy iskolához, a saját utunkat járjuk, és erre bíztatunk mindenkit.” 
 

"A tantra azt mondja: fogadd el hálásan azt, ami vagy, hisz te a Teremtés nagy rejtélye vagy, végtelen dimenziókkal. Fogadd el. Tárd fel érzéssel, éberséggel, mély tudatossággal, sok szeretettel. Igyekezz megérteni azt, ami történik. Úgy az ösztön már nem vak, akkor a vágy segítség lehet. Átsegíthet önmagán. Ha az energia veled dolgozik és nem ellened, akkor ez a Föld a Paradicsom, a te tested a templom, és ahol vagy, az szent hely..."

Osho

 

Minden tekintet más világ

tantra2Ha eddig azt gondoltad, hogy a tantra szexet jelent és itt erre irányuló feladatok lesznek, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk. Igaz, eddig nem volt rá még példa, de ha valaki megsértené mások határait, akkor a jövőben nem látogathatja a programokat – világosít fel Solymári.

Varga Zoli például úgy esett be egy TantraRandi bemutatóra. - Már régebben érdeklődtem a női energiák iránt - meséli a negyvenes férfi. Intenzív élményt adott az a pár óra. Az egyik legerősebb hatást az a gyakorlat tette rám, amikor a lányok álltak egy belső körben, a fiúk körülöttük egy külsőben. Egy percig néztük egymást egy-egy lánnyal, aztán mi, fiúk tovább éptünk.

– Egyik találkozásból hirtelen átlépni egy másikba, és pusztán a lányok tekintetéből azonnal érezni, hogy tudunk-e kapcsolódni, hogyan tudunk kapcsolódni, hihetetlen erős impulzusként maradt meg bennem. Minden tekintet egy más világ, más élmény volt. Volt egy másik gyakorlat, amikor nekitámasztottuk a hátunkat egymásnak és csak figyeltük, hogy milyen érzés. Azt gondolom, akire igazán vágysz, azzal lehet valóban gyönyörű érzés megélni az intimitást ilyen szinten.

 

Túl minden álmon

tantra3Az programokon figyelmet, szeretetet, törődést kapsz úgy, hogy közben szinte észre sem veszed, te is mennyit adtál másoknak. Ezt segítik az egymásra épülő, páros gyakorlatok, amelyekben megtapasztalhatjátok, mennyire vagytok egy hullámhosszon, mennyire harmonizál egymással energiátok.

Károlyi Viktória Soma mamagésa egyik levelének hatására kereste meg a TrantraRandit. Akkoriban éppen szakított.

- Olyan pillanat volt, amikor el kellett engednem a gyerek gondolatát is, a családot is. Túl vagyok a negyvenen – magyarázza, értetlenségem látva. - Mit adott nekem a tantra randi? Egy este tizenöt férfival ismerkedhettem meg. Nincsenek felesleges szavak, csak figyeled magad, hogy mi jó neked, mi nem. Látod, hogyan hatsz valakire. Akkoriban, túl a negyvenen, kis ásóval mászkáltam, hogy elássam magam. Egy évre rá úgy éreztem, annyi férfi van, mint égen a csillag! Nekem nagyon nagy élmény volt, amikor szemben álltam a soron következő párommal, és egymás szívcsakrájára tettük a kezünket. Volt olyan résztvevő, aki nem volt annyira szimpatikus, és nem akartam, hogy megérintsen. Akkor az a fiú elkezdte simogatni a kezem, észrevette zavarom. Ezzel segített a felismerésben, vegyem észre, hol van az én elakadásom.

 

Itt mindenki tetszeni fog?

Erről nincs szó, ezt senki nem ígéri. Viszont azt igen, ha valaki nem tetszik, akkor azt jelezheted, s az illető nem lép túl a határokon. - Nem szokott ezzel gond lenni – mondja Solymári György -, mert olyan gyakorlatok vannak, amelyekben annyira közeledtek egymáshoz, amennyire az még mindkét fél számára komfortos. Alapvető szabály, hogy tiszteletben tartjuk mindenki határait. Ha nincs kedved részt venni egy-egy gyakorlatban, azt is megteheted. Azoknál a gyakorlatoknál, ahol érintés is van, a hölgyeknek kell jelezniük partnerük felé, ha nem nyitottak rá. A tantrában és ezért ezeken a programokon is elsősorban a nők kapnak kitüntetett figyelmet.

A TantraRandira járók életkora jellemzően 30-50 év között van, a szervezők biztosítják, hogy az órákon egyenlő arányban érkezzenek nők és férfiak. Órákat pedig már nem csak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban is tartanak.

 

cikk-tipus-linkek

Tantra és szex – "Nem látja a farkától az erdőt"

A szexuális energiák spirituális egyesítése, időtlen együttlétek, többszöri elélvezés, valamint gyorstalpalók, workshopok és "csináld magad" útmutatók – nagyjából így fest nyugatról nézve, de vajon tényleg arra való a tantra, hogy jobb legyen az ágyban?

Mustra