Holisztikusan Bükfürdőn

masszazs-fokuszŐsi szolgáltatások, feng shui térrendezés meg lomi-lomi masszázs – ez jellemző az ország első holisztikus gyógy- és wellness szállodájára.

cikk-tipus-altalanos

Decemberben lesz négy éve, hogy megnyította a kapuit. Ha a bükfürdői Hotel Caramellbe belépsz, máris érzed a hely szellemét. Mintha energetizált lenne a tér és más a hangulat is. A több mint 60 hagyományos és újszerű szolgáltatás nagy része nem új, hanem elfelejtett, ősi dolgokat kelt életre. 

massage-3Kelet varázsa a Nyugatban

A szállodát ugyanis a feng shui alapelveit figyelembe véve építették meg, így különlegesek a belsőépítészeti és térrendezési megoldások. Izgalmas, mégis harmóniát sugalló színek, természetes formák, egzotikus termek, keleties képek és szimbólumok – a szemnek. 

A lelki-mentális összhang eléréséhez segítséget nyújt az asztrológia, a grafológia, és az ősi kínai harcművészeten és meditációs mozgásokon alapuló tajcsi is. Az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amelyet amelyet  magam is kipróbáltam: a sejtelmes kuckóban tartózkodó jósnő, aki azt sem bánja, ha éppen az újságíró faggatja, s az sem,  ha  így aztán fel is borul a szokásos rend. Mi úgyanis egymásnak is jósoltunk…

Ezen a helyen - eddig nem megszokott módon - felfedezhető a Kelet varázsa a Nyugatban, nagy hangsúlyt fektetve az alternatív és komplementer módszerekre, melyek a mai stresszes, rohanó világunkban egyre népszerűbbé válnak. 

 

massage-2Holisztikus szemlélet

Az embert teljes egésznek tekinti, nem kezeli külön testet és lelket, hanem a test, lélek és szellem egységének megteremtésére törekszik. A holisztika abban a meggyőződésben gyökerezik, hogy a világegyetem integrált egész, amelyben minden mindennel összefügg. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget,  hanem a beteget gyógyítja, az egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani, illetve a megelőzésre, a prevencióra koncentrál. Kezelésük nem a tünetekre koncertál, hanem az okokat kutatja. Ezt a szemléletet a szálloda magáénak vallja, és számos területen alkalmazza is. 
 

Lomi-lomi és sós zsírégetés

A barátságos wellness részlegben a jóllétedről gondoskodik a különleges hangulatú élményfürdő, a szaunavilág (finn szauna, infraszauna, tepidárium színterápiával, gőzfürdő aromaterápiával) a sóbarlang, és masszázs. Ha szeretsz sportolni, válogathatsz a többféle hagyományos és távol-keleti programok között, mint például a jóga, csikung vagy a tajcsi. A környék adottságai kitűnő terepet nyújtanak a kerékpározáshoz és az egyre népszerűbb Nordic Walking szerelmeseinek.

A szépségszalonban a legmodernebb szépségápolási és testkezelési terápiák várnak rád. Ki ne hagyd Hawaii szigetekről származó lomi-lomit vagy a Holt-tengeri sósan zsírégető masszázst.

masszazs-1

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra