Fogyj a fogyó Holddal!

holisztikus-fogyokuraA lelkünk fáj, a testünk hízik, vallják a holisztikus fogyókúra hívei - továbbá állítják: fogyj a fogyó Holddal és a Szatarnusszal, amelyik szűken mér. De az is számíthat, hogy milyen jegyben születtél!


Már minden fogyókúrát kipróbáltál? Ha nagy nehezen leadtál öt kilót, akkor nyolcat szedtél vissza? Már nincs erőd az újabb csodamódszerhez? Úgy érzed, a világ összeesküdött ellened? Ha tükörbe nézel, egy csúnya, ormótlan, senkinek nem tetsző nőt látsz?

A levegős jegyű (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) a könnyebb ételeket kedveli, bírja az éhezést, kevésbé hajlamos a hízásra.

A tüzes jegyek közül a Kos hízek el legkevésbé. A Mars bolygó hatására anyagcseréje is gyorsabb.

Az Oroszlán kényelmes, szereti a luxust, kényezteti magát, illetve jól tűri, ha őt kényeztetik. Hajlamosabb a hízásra.

Nyilas a jegyét uraló Jupiter hatására súlygondokkal küzdhet. De dinamikus, energikus ember, így könnyen tehet a karcsúságáért.

A föld jegyek közül a Bika hízik el leghamarabb, mert szeret főzni és jókat enni. Szívesen vendégeli meg barátait nehéz, magyaros ételekkel.

A Szűz emésztőrendszere érzékeny, így ez az, ami sokszor önmérsékletre kényszeríti.

A Bak a jegyet uraló Szaturnusz miatt nem hízékony. Nem ínyenc, könnyen mond le az evésről.

A vizes jegyeknél a Rák típus húsosabb. Az ő bolygója a Hold, ezért rá hat legjobban ciklusaival. Hízásra hajlamos.

A Skorpió szigorú tud lenni önmagával szemben is. Ha akad rajta felesleg, könnyen mond nemet az ételre.

A Halak érzékenysége miatt sokszor kárpótolja magát egy kis finomsággal. Sokszor bizonytalan, a stresszt rosszul tűri, ezért folyamodik pótszerekhez. A jegyet uraló Neptun miatt hajlamos a vízháztartás zavaraira is.

Ne felejtsük el,nincsenek tiszta jegyek. Az embert nemcsak az határozza meg, hogy a Napja milyen jegyben áll. A nőknél szinte fontosabb a Hold jegye, az aszcendens jegye is nagyon domináns, és a többi bolygóról sem szabad megfeledkezni. Az energiák összemosódnak, ezért  is csodálatos és a annyira egyedi az ember.

Ha a fenti kérdések közül legalább háromra igen a válaszod, akkor biztos lehetsz benne, hogy elhízásod lelki eredetű, és amíg a lelked nem gyógyítod meg, addig a tested sem fogja azt a látványt nyújtani, amire vársz – állítják a holisztikus fogyókúra hívei.

A legegyszerűbb örömforrás

– A legtöbb túlsúlyos ember valóban bánatában eszik – mondja Schmidt Leonóra asztrológus, akit a holisztikus fogyókúráról kérdeztünk. – Mert enni jó. A legegyszerűbb örömforrás.

Vegyük a szomszédasszony esetét. Csalódott. Elhagyta a férje, akit nagyon szeretett. Vagy épp ellenkezőleg: azt gondolta magáról, hogy ő előbb lép le, mint ahogy azt a férj megtenné. Ezért vagy azért, de megsérült, sértettségét pedig nem tudja feldolgozni. És addig új kapcsolat létesítésre is alkalmatlan. Fizikai síkon is védekezik. Zsírpárnákkal védi magát az újabb csalódástól.

De nemcsak megoldatlan szívügy állhat a háttérben. A legtöbben már gyerekkorunkban sérülünk, és ezt akár egy egész életen át hordozzuk magukkal.

A gyógyulás útján

– A legfontosabb lépés a gyógyulás útján, hogy szeressük magunkat – mondja Schmidt Leonóra. – A tükör előtt sohase mondjuk azt, hogy milyen kövérek vagyunk. Fogalmazzunk a következőképpen: „Le fogok fogyni, és a férfiaknak is tetszeni fogok.” A külvilág negatívizmusát is hárítsuk el.

Ha fejben már döntöttünk, kezdjünk el magunkkal foglalkozni. Próbáljuk meg feltárni a lelki tényezőket. Erre kitűnő módszer például a Bach-virágterápia, vagy segíthet egy asztrológus, számmisztikus is. A lényeg, hogy valaki elindítson a belső utunkon. Lehet, hogy te úgy gondolod magadról, hogy veled minden, de minden rendben van. Csodálatos családod van, jó állásod, szép házad. Ám az asztrológus megállapítja, hogy a feladatod, amiért a Földre születtél, más, mint amit most csinálsz. Rossz úton jársz.

Ha elkezdesz magaddal foglalkozni, akkor az leköti a figyelmedet, és a hűtőszekrényt sem nyitogatod annyiszor, mert az evés sok ember számára csak pótcselekvés. Ahelyett, hogy megoldaná a problémáját, inkább bekap egy-két falatot. Aztán belenéz a tükörbe, és nagyon nem tetszik neki, amit lát. Elkeseredik, és újra a hűtő felé veszi az irányt. Szóval, ez egy ördögi kör.

Schmidt Leonóra hangsúlyozza, hogy a fogyáshoz egészségesen kell élnünk. – Oda kell figyelnünk a táplálkozásra és a mozgás is fontos. A holisztikus módszer abban nagy segítség, hogy a leadott kilók ne jöjjenek vissza. Arra törekszik, hogy egyensúlyba kerüljön test és lélek.

 

Segítenek a lassú bolygók és a Hold

Már őseink is ismerték a Hold szervezetünkre gyakorolt hatását. Ez a tudás évszázados tapasztalatokra épül. Újholdkor Holdunk úgy 2-3 napig a Föld és a Nap között helyezkedik el, így a felénk fordított oldala sötétségben van. Az újjhold, ahogy a természetben, az emberek életében is a kezdetet jelképezi. Az újrakezdést támogató energiáival segíti a böjtöket, a méregtelenítést.

A növekvő Hold a gyarapodásról szól. Ebben az időszakban szervezetünk fogékonnyá válik az erősítő, felépítő, gyógyító hatásokra. Ilyenkor jobban reagálunk minden terápiára, az öngyógyító erők is erősebbek. Viszont a tápanyagok is könnyebben hasznosulnak, raktározódnak, ezért jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit eszünk. 

A telihold az erős érzelmek időszaka. Ez a „felvételről a leadásra” áttérés átmeneti időszaka.  Gyakrabban érezhetjük magunkat nyugtalanabbnak, sokan rosszul is alszanak. 

Fogyó Holdkor a leadás, a kilégzés, a kiáramlás ideje jön el.  Ezért van az, hogy könnyebben tudjuk „letenni” felesleges kilóinkat is. Szervezetünk csúcsformába kerül, energikusabbnak érezzük magunkat, jobban bírjuk a sportot is.

A lassú bolygók is befolyásolják a fogyókúrát, illetve külsőnket. Az aszcendens közelében, egyes házban járó tranzit Szaturnusz is támogatja a fogyókúrát, hisz külső megjelenésünkért elsősorban az aszcendens jegyünk  felel. Az egyes ház is „én” vagyok, az én testem. Bár ilyenkor az élet egyéb területén ez a tranzit hátráltathat bennünket, a fogyókúránk bizonyára sikeresebb lehet. A hatos házban járó tranzit Szaturnusz szintén „elvehet” belőlünk, támogatja a súlyvesztést. Azonban ha a Jupiter bolygó érinti ezeket a területeket, nagy energiákkal és hatalmas étvággyal áld meg minket, ami nehezíti a fogyást.

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

A Szaturnusz–Uránusz szembenállások 45,4 évente követik egymást, kötélhúzásukat elgondolkodtató társadalmi változások kísérik: Obama megválasztása, peresztrojka – unatkozni most sem fogunk... | A zűrzavar ciklusai

Keményít a Szaturnusz és az Uránusz, jó lesz most figyelni egy kicsit.
Titánok harca őszi számvetéssel
• Túlélési tippek a titánok harcához


Oszd meg másokkal is!
Mustra