Bocs, de most transzban vagyok! 3.

Zanza!

transz3A transz hétköznapjaink része, ha hiszed, ha nem. Sokszor kerülsz transzba, és észre sem veszed.
Ez az állapot pedig alkalmas arra, hogy gyógyítsd magad, hogy könnyebben tanulj, hogy álmodozz – és az álmaid beteljesüljenek.

A transzot más célunk elérésére is használhatjuk, például tanuláshoz. Ha valaki kiadós meditációval kezdi a tanulást, sokkal könnyedebben látja át és memorizálja az információkat, mintha a zavaros gondolatokkal telepakolt fejébe próbálná bepasszírozni, mondjuk, egy nyolcszáz oldalas anatómiakönyv tartalmát.


Söpörd ki a gondolatokat!

Van, aki olvasás vagy írás közben akaratlanul is transzba esik, és azon kapja magát, mintha kívülről figyelné az eseményeket. A tér ilyenkor elhalványodik, az idő megszűnik, és magad is elcsodálkozol, hogy már négy órája nem ettél, nem ittál, nem voltál vécén, csak a könyvet bújod. A transz tudatállapotában ugyanis megszűnik a tér és az idő. (Persze nem teljesen, mert az agyunknak egy őrző-védő része ébren marad, ha például ég a ház, vagy valaki belép a szobába, máris ébrenlétre kapcsol.) Ezt a kissé testen kívülinek érzett élményt a szakma asztrális projekciónak nevezi. Mi is pontosan az asztrális projekció?

Kerülj a testeden kívülre!

Az asztrális projekció az éber tudat ideiglenes elszakadása a fizikai testtől, amely egy önmagunk által létrehozott transzállapot vagy egy egyszerű álom során jön létre. Egy elmélet szerint alvás közben minden ember és állat elhagyja a testét. Az emberek minden éjjel megtapasztalják ezt, csak aztán a tudatos agyukkal nem emlékeznek rá.

A tudatosan előidézett projekciót sem olyan bonyolult megvalósítani, egyszerűen csak elő kell készíteni az elmét és a fizikai testet a kilépésre. A sikeres projekciónak három kulcspontja van: a fizikai ellazulás, az elme lecsendesítése és a transzállapot elérése.


Lazíts!

Az agykontrollosok, nem titok, az alábbi módszert alkalmazzák, hogy alfa állapotba, vagyis egy felszínes transzba kerüljenek. Ez az ébrenlét és az álom közötti mezsgye.
Szépen elhelyezkednek egy széken, kényelmesen de egyenes háttal. (A buddhisták is úgy meditálnak, hogy bár legtöbbször törökülésben, lótuszülésben vannak, kiegyenesítik a gerincüket, egyrészt mert így jobb a keringés, több levegőt kap a tüdő, másrészt pedig, mert míg a hátad egyenesen tartod, kisebb az esélye, hogy elalszol.)
Nem muszáj lótuszülésben ülni, de jobb, ha ülsz, mintha fekszel, hogy el ne bóbiskolj. Arról nem beszélve, hogy ha az ülő meditációt szokod meg, bárhol képes leszel majd ellazulni: buszon, étteremben, váróteremben…
Ha már kényelmesen ülsz, hunyd le a szemed, vegyél mély levegőt, és miközben kifújod, mondd magadban háromszor a hármas számot, és képzeld is el közben. Aztán újabb mély levegő, megint kifúj, és most a kettes számot mondd háromszor, és képzeld is el. Ez után megint mély levegő, megint kifúj, és egy, egy, egy…
Most koncentrálj a fejed búbjától kezdve a talpad bőréig minden centidre, szervedre, testrészedre, amint szépen, lassan, egymás után kiengedik magukból a feszültséget. Még a fejbőrünket is képesek vagyunk görcsösen tartani, de a szemkörüli bőrt és izmokat, sőt az orrunkat is! Koncentrálj arra, hogy ezek is mind-mind ellazuljanak. A legtöbb stressz okozta izomfeszülés a vállakban és a gerinc menti izmokban van. Külön figyelj arra, hogy ezek is szépen kiengedjenek.


Hova vágysz? Utazz oda!

Ha a tested ellazult, számolj vissza tíztől – egyesével – egyig. Ahogy a számok fogynak, úgy kerülsz egyre mélyebb transzba. Ha az egyhez értél, képzelj el egy csodálatos, békés tájat, ahol szívesen elidőznél egy kicsit. Ez a te ideális pihenőhelyed. Érezd a hőmérsékletet, érezd az illatokat, vedd sorba, milyen színeket látsz ott. Érints meg mindent, amit csak kedved van. Érezd a bőrödön a napfény melegét, a tenger sóját vagy éppen a hó tiszta, jeges marását.
Bármeddig elidőzhetsz itt, amíg csak jólesik.
Ha van kedved, most elképzelheted magadat sikeresnek, egészségesnek vagy éppen gazdagnak, attól függően, mit szeretnél. Azt is elképzelheted, hogy boldog párkapcsolatban élsz valakivel, aki nagyon tetszik neked, és akinek te is nagyon tetszel. Az a lényeg, hogy boldog, vidám képet képzelj el, és higgy benne, hogy az ott a valóság – és te is része vagy.
Ha gyakran ülsz le meditálni, ami legalább napi egy-három, öt-tízperces alkalmat jelent, csodálkozni fogsz, hogy az életed mennyire megváltozik.


Bocs, de most transzban vagyok! 2.

Bocs, de most transzban vagyok!

 

Blogmustra