Bocs, de most transzban vagyok! 2.

Olvasási idő kb. 3 perc

meditacioA transzba eséshez elég a saját légzésedre, mozdulataidra, izommunkádra, esetleg a dob monoton hangjára koncentrálnod, s egyszer csak azon kapod magad, hogy százszor nyitottabb vagy önmagad és a külvilág felé, illetve a külvilág és önmagad kapcsolatára.


De nézzük csak meg, mi mindenre jó a transzállapot, vagyis az a módosult tudatállapot, amikor éber tudatod lecsendesül, és közelebb kerülsz a tudatalattidhoz.

Számolj lassan, tíztől visszafelé!
Először is rendkívül jót tesz az egészségednek, ha naponta legalább egyszer, 5–15 percre relaxálsz. Ez a relaxálás nem kényszeres hanyatt fekvést jelent szemrángással és óranézegetéssel, hogy mikor telik már le… Hanem ellazulást, csupa szép és jó gondolat befogását, csupa pozitív állítás ismételgetését, mikoron az arc kisimul, a száj mosolyra húzódik, a szívverés lelassul, az izmok elernyednek, az agy felfrissül. Jó? Csak így tovább!

„A fájdalmad csak ürügy!”

De mire is jó még a módosult tudatállapot?
Hogy választ kapj bizonyos kérdésekre. Akár a tested kérdéseire. Ismerek egy lányt, aki már hónapok óta nőgyógyászati problémával küzdött, és egyik orvos sem talált szervi okot a bajára. Ekkor természetgyógyászhoz fordult, aki felszínes hipnózisba, vagyis transzba vitte őt. Megkérte, hogy újra mesélje el a panaszait. A lány felsorolta, hogy elhúzódó, fájdalmas menstruációi vannak, két menzesz között is rendszeresen görcsöl a hasa, lüktet a bal petefészke. És hirtelen, minden átmenet nélkül, egyszer csak a barátjáról kezdett beszélni. Arról, hogy a hapsi túl gyakran kívánja a szexet, de már nem kedves és nem gyengéd, mint régen, hanem követelődző, mintha a szex járna. Mostanában sokat veszekednek, a pasi ráadásul az állását is elvesztette, és minden bajáért szexsszel akarja kárpótolni magát, ami a lánynak – ebben a formában – egyáltalán nincs ínyére.
Ekkor még sírt is.
Amikor a hipnózisból kijött, maga is elképedt tudatalattija pofonegyszerű válaszán:
„A fájdalmad csak ürügy. Azért vérzik és görcsöl a tested, hogy így tartsd távol magadtól a férfit, akit nem kívánsz.”
A lány meggyógyult, már nem volt szüksége a betegségre ahhoz, hogy rendezze a barátjával való kapcsolatot.

Nem kell ehhez pszichológus

Ha szeretnél választ kapni bizonyos, téged érintő kérdésre, ha szeretnéd megtudni, mit akar üzenni neked a tested egy bizonyos elhúzódó vagy hirtelen jött betegséggel, vagy ha bármilyen dologban tanácstalan vagy, megpróbálhatod kideríteni a választ pszichológus, természetgyógyász nélkül is.
Az agykontrollosok jól bevált módszere, hogy úgynevezett segítőket, tanácsadókat alkalmaznak. Ezek képzeletbeli lények, képzeletünk szülöttei. Amikor ellazult állapotban, vagyis alfában vagy, kérdezd meg magad, kinek a tanácsát fogadnád meg a leginkább bizonyos kérdésekben. A tudatalattid meg fogja mondani, ki a te segítőd. Az enyém például (ne nevess!) Meryl Streep. Fantasztikus nő és fantasztikus művész, bármilyen témában hallgatnék rá. De van ám még egy segítőm, ő nem ismert alak, csak kitaláltam. Magas, erős férfi, hosszú, éjfekete haja van, amit copfban hord. Kreol a bőre. Azt hiszem, indiai. Földig érő leplekben jár. Úgy hívják… Most nézd, nem jut eszembe a neve. Egyébként persze tudom, amikor legelőször jött, bemutatkozott. Szóval ő az én testi-lelki gyógyítóm. Ja, és pénzügyi tanácsadóm. Nem adnám kölcsön semmi pénzért.

Egyszerűen tedd föl nekik a kérdést!

Ha megvan a segítőd, köszöntsd őt szépen, ültesd le képzeletben, és mondd el neki a problémádat. Aztán hallgasd meg a válaszát. Meg fogsz lepődni! Egyáltalán nem biztos, hogy olyasmit mond majd, amire számítottál, vagy amit elképzelnél éber állapotban. Hallgasd végig őt, és amikor kijöttél a transzból, írd föl, amit mondott, hogy még napok múltán is emlékezz rá. Még ha nem is volt egyértelmű az üzenete, előbb-utóbb meg fogod érteni.
Nagyon izgalmas játék, sőt, több mint játék!
Próbáld ki!
(folytatjuk)

Cikkünk első részéhez klikkelj ide: Bocs, de most transzban vagyok!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek