A mérlegelő békítő

merlegNehezen viseli a kibillentséget, legyen az testi, lelki vagy szellemi. Az áhított harmóniát békés eszközökkel szeretné elérni – inkább megalkuszik, de nem konfrontálódik.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Mérleg (vagy Mérleggel állt össze)?
arrow_purpleA szeptember 24. és október 23. között születettek jegye

Az állatövi jegyek közül a Mérleg képviseli az egyensúlyt, folyton arra törekszik, hogy a középen állás megvalósuljon. Az más kérdés, hogy sok esetben a ló túlsó oldalára kerül, és a kiegyenlítés helyett a szélsőségeket tapasztalja meg.

 

Jó diplomata, de nehezen dönt

Nagyon jó diplomata, képes békés úton rendezni vitás ügyeket. Számtalanszor kerül olyan helyzetbe, ahol egymással „hadban” álló feleket kell kibékíteni, ilyenkor az ő közvetítésével temetődnek be a lövészárkok.
A saját ügyei intézésekor is békésen lép fel, az agresszív megnyilatkozást olyannyira megveti, hogy még akkor sem „ragad kardot”, amikor szükség volna rá.

Élete nagy feladatai mindig valamiféle döntéssel kapcsolatosak. Ugyanis nehezen vagy egyáltalán nem dönt, s e határozatlanság még a legjelentéktelenebb dolgok elintézésénél is megmutatkozhat. Képes a drogériában hosszú időt eltölteni azzal, hogy melyik fogkefét válassza.

Társasági lény, nem szeret egyedül lenni, fontos számára az emberi közelség. Nagyon jó társalgó, s mivel megjelenése minden alkalommal kifogástalan – remek ízléssel kombinálja össze a különféle ruhadarabokat – , örömmel konstatálja a dicsérő szavakat és az elismerő pillantásokat. Közben könnyed flörtöt kezdeményez, de az esetek többségében nem megy tovább ennél a pontnál, hiszen nem az a célja, hogy szexuális kalandokat keressen, megelégszik azzal, hogy vonzalmat gyakorol az ellenkező nemre.

 

Lenyűgözi a szép

Lenyűgözi minden, amit szépnek talál, de nem csupán élvezi a szépséget, hanem művészi képességeivel élve képes létre is hozni szemet gyönyörködtető tárgyakat, képeket, dekorációkat. A külső szépséget nagyra értékeli, s ezzel nem is volna baj, ha közben nem feledkezne meg a belsőről, vagy éppen nem helyezné a külcsínt a belső tulajdonságok elé. Meg kell tanulnia a dolgok, helyzetek, lelkek mélyére hatolni, mert a felszínen úszkálva ugyan el lehet éldegélni, de a lényeg – a boldogság kulcsa – mélyen, rejtve van.

Szellemi ember, az elgondolkodtató feladványok lázba hozzák. Az ötletek kiagyalásával nincs gondja, a megvalósítással azonban már nem áll annyira jól: ha nem ösztönzik, nincs semmiféle külső kényszerítő erő, ami előrevinné, akkor lustaság vehet rajta erőt. Tettrekészségben van mit fejlődnie, e tekintetben a Kos jó példa lehet számára.

Romantikus beállítottságú, partnerközpontú ember. Ha nincs társa, egyedül érzi magát, és barátok társaságát keresi. Tökéletes partnert szeretne magának, s mivel ez teljességgel lehetetlen, általában csalódik. Rossz kapcsolatából nehezen lép ki, ugyanis ellenzi a szakítást, inkább vár, míg a társa mondja ki az áhított nemet.

Szülőként is – csakúgy, mint a többi emberi kapcsolatában – a megbeszélés és a békesség fenntartásának híve. Gyermekeit testileg nem fenyíti, és a durva verbális megnyilatkozásokat is kerüli. A lurkók szellemes, kellemes szülőt kapnak, aki mellett viszonylag nagy szabadságot élvezhetnek, viszont lehet, hogy több múzeumba kell elmenniük, mint ahányszor élvezhetnék a természet ölelését.

Ha megtapasztalja a mélységeket, és már nem vonzza annyira a felszín, akkor képes lesz valódi harmóniát teremteni magában és környezetében.

Oszd meg másokkal is!
Mustra