Zanza!

lelkihizlallead2A szeretethiány, a lelki gyötrődés, kiégettség blokkjait magunk építjük fel, és látható jelei az arcunkon vannak. Egy masszőr gondolataiból idézünk most, aki szerint például a narancsbőrt a lappangó feszültségek okozzák, nem a helytelen táplálkozás, és a hízás is legfőként lelki és családi problémákra vezethető vissza.

Az előző részben a hatodik érzék fogalmát részleteztük.

A hatodik érzék fejlesztésének állítólag több módszere is létezik, mi most egyet emeltünk ki, amelyik azt ígéri, zaklatott korunk kihívásait az öngyógyítás és a testi-lelki harmónia megteremtésével küzdhetjük le.

A gyerekeknél működik a megérzés

Kutatások szerint öt-tíz éves korunkig éles a hatodik érzékünk, ám ahogy cseperedünk, a világ egyre erősebben tölti ki a tudatunkat, így ez a csodás képesség fokozatosan halványodik. Ez az ősi érzékelés egykor létünk szerves része volt, ezért némi gyakorolással újratanulható és fejleszthető, épp úgy, mint bármilyen más készség. Így működik a meditáció és a jóga is: eleinte nem megy az összpontosítás, vagy a lótusz, majd hirtelen azt vesszük észre, hogy elértünk egy alapállapotot. A kínálat hatalmas, így bárki megtalálhatja az alkatához illő módszert: valakit az ősi tibeti energiagyógyászat érdekel, valakit a klasszikus kínai akupresszúra. Az ezoterika napjainkra követi a divatot és a fogyasztóhoz simul. Aki fáradt, kiégett, vagy stresszes - ezek gyakori kulcsszavak a műfaj marketingrészében - rábólint az aktuális trendre. Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb bajai, így célcsoportból nincs hiány.

A hatalmas ezo-dömping irdatlanul széles kínálatában ezúttal egy vadiúj versenyző is rajthoz állt  a már említett Dr. Franz Ulrich személyében, akinek készségfejlesztő technikájával látásunk és hallásunk nélkül tapasztalhatunk újabb élményeket, érzékenyebbek lehetünk a tárgyak és emberek rezgéseire, megismerhetjük szervezetünk összefüggéseit, szerveink kapcsolatát. Képesek lehetünk feloldani testünk blokkjait, biztosítani a megfelelő energiaáramlást, így egészségünk is javul. Az erről megjelent cikkeiből néhol idézünk.

A torok betegsége az elérhetetlen vágyakból ered

A szeretethiány, a lelki gyötrődés, kiégettség blokkjait magunk építjük fel életünk során, és látható jelei az arcunkon gyűlnek össze. Elfojtott kreativitásunk, az elérhetetlen vágyak, és a lemondás okozza a torok problémáit. A mellkasban a tetteinkből származó feszültségek ülepednek le, csakúgy, mint a hormonális változások, belső betegségek láncreakciója, túlhajszoltság, az érzelmi élet hányattatása, lelki adósság. A gyomor a közvetlen környezetből, és karrierből fakadó feszültségeket sínyli meg, munkával összefüggő, meghatározó döntések, szellemi próbatételek érzékeny riasztója. Ha a köldök környékén tapasztalunk rendellenességet, az az életöröm hiányára utal, indulatok ingerei, emberi gyarlóságtól elszenvedett feszültségek gyűlnek össze itt.

Megszokjuk a bajainkat

A szervezetünk egy hatalmas labirintus, amelyben minden összefügg mindennel, és ennek az agy az irányító központja.  A testen belüli üzenetváltás rezgések formájában zajlik az idegpályákon. Az ételből, vízből, levegőből átalakított sugárzó bioenergiát az impulzusok rezgései szállítják a szervekhez. Ezek rezgései különbözőek, mely az anyagától, erezetétől, tömörségétől függ- írja Dr. Franz Ulrich."

Olykor az életenergia-áramlásba forgalmi dugó állhat be, és a blokkoknál megváltozik a rezgés, így hiányos információ éri el az agyat. Ekkor egy védekező folyamat indul el, amelynek következtében az immunrendszer gyengül (allergia alakulhat ki), bizonyos szervfunkciók alulműködhetnek, akadozhat a hormontermelés és szervezetünk fáradékony lesz. A modern ember mindezt észre sem veszi, mert egyszerűen elfogadja a negatív változást és megszokja bajait. Az öregedés egy tanult folyamat, melynek alapjai a gyerekkorban rakódnak le, majd a gyűjtögetés tovább folyik - pedig az időskor lehet teljesértékű, boldog aranykor is.

"Valószínűleg nincs olyan nő, aki elégedett a tükörképével - elmélkedik tovább Dr. Franz Ulrich. Vannak, akik génjeik rovására írják, hogy nem látják ideálisnak a testalkatukat. Mások bűnbánóan ismerik be, hogy életmódjuk korántsem nevezhető egészségesnek, s ez meg is látszik rajtuk. Azt pedig, hogy a kezdeti szarkalábak megállíthatatlanul ráncokká mélyülnek, a természet rendjének tudják be. Mit tehetünk ellenük? Igyekszünk egészségesen étkezni, minél többet mozogni, lemondani kedves, de káros szenvedélyeinkről, ápolni a bőrünket. Ám a valódi megoldást csak akkor találhatjuk meg, ha felismerjük, hogy az okok a lelkünkbe vezetnek."

A nő, mint veszélyeztetett faj

Ha tartósan hordozunk magunkban egy-egy lelki problémát, és nem tudjuk feldolgozni, az előbb-utóbb a testünkön vagy testünkben fog jelentkezni. Ez egyfajta blokkolt energia, ami számos következménnyel járhat. Hiába a legszebb nő valaki, ha időzített bombaként ott van benne mindez, ugyanis, ha időben nem oldják fel, két éven belül teljesen megváltozhat a teste. Nem mindegy, hogy a környezetből milyen lelki hatás ér bennünket, mert a blokkok az agy különböző szintű mélységeiben alakulnak ki. Mivel egy-egy szervhez több testrészen is található idegpont, ezek vizsgálatával pontosítani lehet a kiváltó okokat. Ha a belső feszültségek az energiapályán maradnak, elzárják a keringést és a salak leülepedik a szervekben, szövetekben, melynek egyik szemmel látható tünete a kóros elhízás.

"A nők fokozott veszélynek vannak kitéve, hiszen jóval érzékenyebbek a férfiaknál, szinte mindent a szívükre vesznek, főleg a családi problémákat, amelyeknek a feszültsége a köldök alatt gyűlik össze. A tudatalatti elraktározza, és kialakul a blokk. Az alhas térfogata megnő, több zsír lesz látható, kialakulnak a női betegségek, és a menstruációs ciklusban is zavarok jelentkezhetnek."

Lappangó feszültségekből narancsbőr

A nők másik ősi ellensége a narancsbőr, melynek kialakulásáért szintén a tudat alatt lappangó, rejtett feszültségeket okolhatjuk: a blokk a szív és a vese agyi zónáinak kapcsolatában okozza a nyirok megrekedését, amely aztán elindítja a hízást. Más vélemények szerint a narancsbőrt a rossz táplálkozás  okozza, és a szennyezett levegő is felelőssé tehető a kialakulásában. Ha azonban maradunk a tiszta spiritualitásnál, a zsír belső élettere ugyanis a víz, így a blokkok fölött megrekedt nedvekben egyre több zsírsejt növekszik. Ez az a stádium, amikor az étel puszta gondolatától is hízni lehet. Előjele a fáradékonyság és a kiégettség.

A combon kialakult energiazárlat nem csak ott okozhat narancsbőrt, hanem megakadályozhatja a mell növekedését, illetve petyhüdtté teheti azt. A férfiaknál vegetatív problémák okozhatnak többféle tünetet: hajhullás, fáradékonyság, szívpanasz és elhízás léphet fel. Ha az említett blokkokat feloldjuk, és a folyamatot követve, végighaladunk testünk zónáin, energiaközpontjain, a hatodik érzék automatikusan "bekapcsol", felerősödik, és a továbbiakban, ha egy probléma közeleg, mi már előre fogjuk látni. Ismét induljunk el a természet felé.

cikk-tipus-linkek

A jövő megismerhető

Mássz ki a mókuskerékből!

Blogmustra