Egy vérbeli vadász, aki a szexben is tabukat döntöget: a Skorpió

Ha valakiről azt halljuk, a Skorpió jegyében született, szinte azonnal nehéz természetű embernek bélyegezzük. Tény, hogy aki e jegy szülötte, hatalmas energiával, erővel rendelkezik, amit többféleképpen használhat fel: építésre, vagy rombolásra. Az adott emberen múlik, melyiket választja.

Október 23-i hajnali teliholdat követően, a Nap belépett a Skorpió jegyébe, és itt tartózkodik november 22-ig. A Skorpió az egyik legtöbbet vitatott jegy, sokan azonnal negatív tulajdonságokkal társítják, és veszélyesnek tartják.

Olyan nincs, hogy rossz jegy

El kell oszlassak egy tévhitet, miszerint vannak jó és rossz csillagjegyek. Minden jegynek vannak előnyösebb és kevésbé előnyös tulajdonságai, árnyoldalai, amelyet életünk során fel kell ismernünk, és - jobb esetben - pozitív irányba fejlesztenünk. Pl. egy Bak amilyen megbízható, olyan rideg és távolságtartó tud lenni, vagy egy Halak amilyen önfeláldozó és szeretetteljes, épp annyira válhat mártírrá és érzelmi manipulátorrá. Általában azt a jegyet tartjuk ellenszenvesnek, amely tulajdonságok bennünk is mélyen megbújnak, csak nem akarjuk észrevenni, ezért másokra vetítjük ki. Ez gyakori jelenség, természetesen a legtöbben ezt azonnal hárítják, mondván „ez hülyeség, én nem vagyok ilyen, bezzeg a másik...!”- hangzik ideges reakciók közepette a teljes elutasítás. Hogy ilyenkor miért háborodik fel az ember, ez már egy hosszabb pszichológiai okfejtés lenne.

A legmélyebb szenvedélyt élik meg

Birtoklási vágy, el nem engedés, bosszú, érzelmi függések, manipulációk, hatalmi játszmák, féltékenység - ezek azok a kulcsszavak, amelyeket kapásból a Skorpiókhoz társítunk. Természetesen mindezek nem csak azokban az emberekben van jelen, akik ekkor születtek.  A Plútói hatás mindannyiunk vérében benne van, viszont ilyen mesteri szintre a Skorpió jegyűek tökéletesítették. Minden, ami mélység, ami mélyen van, akár lelki értelemben, akár fizikailag az a Skorpió jegyhez tartozik. Nem kell azon meglepődni, hogy ők a „vesénkbe” látnak. Különösen akkor nagyon erőteljes ez, ha a Nap mellett a Merkúr is vagy akár az aszcendensünk került a Skorpió jegyébe.

Jó tanács Skorpióknak  2010-re

Keresd és fogadd el az új kihívásokat, feladatokat, vagy lépj az önállóság útjára, így nagyobb elismerés vár, és megelégedettség tölt el a munkádban is. Szívügyekben nosztalgia keríthet hatalmába, amikor a Vénusz retrográd pályán mozog október 8. és november 18. között. Szükséges lehet terveidet újra átnézni, de be bánj meg semmit, és soha ne mondj le a szerelemről. Ha kizökkentenek a kerékvágásból, és veszélyeztetve érzed stabilitásod, keress egy bölcs tanácsadót, aki kedvesen visszairányít a helyes útra.

Számukra nincs kompromisszum

Senki sem él olyan intenzíven és szenvedélyesen, mint egy Skorpió. Körülötte semmi sem lehet szürke, a dolgok feketék vagy fehérek. Ha valamit utálnak, akkor azt nagyon utálják, ha valami tetszik, akkor az nagyon tetszik nekik. Nincs köztes állapot. Határozott véleményével nehezen képes kompromisszumot kötni. Hatalmas erő lakik benne, éppen ezért komoly önkontrollt kell tanulnia. Mestere a manipulációnak, meg tudja szerezni amit akar anélkül, hogy a másik észrevenné, hogy mit csinál.

Nagyon érzékeny és érzelmes, de a sziklaszilárd külső ezt nagyon jól elrejti. Különösen a Skorpió aszcendensűekre jellemző a pókerarc. Egy Skorpió könnyen megsértődik. Rendkívül jó memóriájának köszönhetően nem felejti el a történteket, főleg ha általa vélt sérelemmel végződik. Nehezen teszi túl magát a változásokon, különösen, ha az egy kudarc. Képtelen veszíteni. Győzelemre született, és addig küzd, amíg célba nem ér. Csak az kerekedhet felül rajta, aki kitér előle és megfosztja a harc lehetőségétől. Igen szkeptikus tud lenni az emberekkel, még a barátait is „bizalom teszt” alá veti. Ez egyfajta önvédelmi mechanizmus részéről.

A Skorpió férfi feltétlen hűséget követel

Ha egy Skoprió férfi meg akar szerezni egy nőt, akkor ellenállhatatlanságát veti be. Azt szereti, ha a nő nehezen kapható meg, mert a vadászat izgalma fontosabb neki, mint maga a zsákmány. Kiszemeli, majd nekilát elvarázsolni, bevetve mágikus erejét. A hűség kényes téma nála, azonban partnerétől feltétlen hűséget követel. A Skorpió férfi szenvedélyes szerető, a szexben tabukat döntöget és partnernőjét is édes bűnökre akarja csábítani. Nem pajkos csábító, és nem is ártatlan szoknyapecér, hanem mély érzésű partner, hatalmas lelkierővel. A gondokon hamar túlteszi magát és az elhárításon fáradozik, így fejezi ki partnere felé szeretetét, hogy bizonyítsa, komolyan veszi kapcsolatukat.

Fotó: Carlo Nicora
Fotó: Carlo Nicora

Szerelem és gyűlölet ötvözete

A Skorpió nő szintén a határok feszegetését, a lehetetlen kihívásokat kedveli, ellenkező esetben könnyen alábbhagy az érdeklődése. Nem élvezi a szerelmet, ha minden túl simán megy. Ha valaki megpróbál ellenállni varázserejének, arra már igenis odafigyel, és fokozott erővel igyekszik behálózni. Együtt élni vele másmilyen, mint bárki mással: ha valakit elfogad, ahhoz szőröstül-bőröstül ragaszkodik és rendkívül odaadó. Párkapcsolata olyan, mint egy felbonthatatlan szövetség: szerelem és gyűlölet ötvözete. Elválás nincs. A Skorpió jegyűek, főként a nők, a veszélyes helyzeteket ösztönösen és másoknál hamarabb megérzik. Érzelmileg zárkózottak és megközelíthetetlenek. Mindezek mögött nagyfokú sebezhetőség és a visszautasítástól való félelem bújik meg.

Híres Skorpiók

Meg Ryan, Leonardo Dicapio, Martin Scorsese, Katy Perry, Eros Ramazzotti, Diego Maradona, Richard Burton, Charles Bronson, Brittany Murphy, Goldie Hawn, Boris Becker, Wayne Rooney, Gerard Butler

Természetesen minden ember egyedi, így mindig a születési horoszkópunk összképe fogja megmutatni valódi személyiségünket. Hiba lenne kiragadni egy-egy elemet a horoszkópból és messzemenő következtetéseket levonni. Az, hogy valaki Skorpió jegyű, csupán annyit jelent, hogy születésekor a Nap ebben a jegyben tartózkodott, ami egyfajta alaphangoltságot ad a személyiségnek. A Skorpió jegyet a Mars és a Plútó uralja. Ha bármely személyes planétánk a Skorpió jegyében áll, vagy fényszög kapcsolatban van a jegy uralkodó bolygóival, az szintén felerősítheti ezeket az energiákat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra