Sokszor összekeverjük a szexet a szerelemmel

A nemek örök harca mindig is életünk legrejtelmesebb titkai közé tartozott. Mindannyian szeretnénk megélni az élet szexuális oldalát, és beteljesüléshez jutni általa. Ám ehhez a beteljesüléshez először meg kell értenünk a szexualitás működését és életünkben játszott szerepét. Asztrológia és szexualitás 1. rész.

A szexualitás igazi megélése a legnagyobb életfeladat

A szexnek oka és célja van. Leckéket rejt, növekedést és fejlődést eredményez. A szexualitás a testi-fizikai szinten megtapasztalható szeretet legfelsőbb formája. Megnyitja lényünk tudatközpontjait, érzékennyé és sebezhetővé tesz másokkal szemben, arra kényszerít, hogy szembesüljünk magányos voltunkkal, ugyanakkor lehetőséget nyújt annak megtapasztalására is, hogy valamilyen módon mégis össze vagyunk kapcsolódva egymással. A megoldandó életfeladatok közül, az egyik legnehezebbet jelenti, mert ez az utolsó dolog, amivel meg kell tanulnunk bánni, mielőtt valóban spirituális lényekké válnánk.

Kultúránk a szexre épül

Martin Schulman asztrológus szerint kultúránk a szexualitásra épül: az emberek szexuális okokból házasodnak és ugyancsak szexuális okok miatt válnak. A gyerekek is a szexualitásnak köszönhetően születnek. A szexuális vonzerő fokozása áll a vásárlások hátterében, és az öltözködést is ez irányítja.  Összekeverjük a szexet a szerelemmel, a szerelmet a szexszel. A boltokban egy csomó árut piros feliratokkal hirdetnek – a szexuális energia színével. A piros szín stimulálja az asztráltestet (amit a Mars ural), hogy vásárlásra ösztönözzön. A szexualitás világunk legelemibb mozgatórugói közé tartozik.

Szexualitás a horoszkópban

Hagyományosan az asztrológusok a szexualitást túlnyomó részben a Marshoz, a Vénuszhoz, az Uránuszhoz, valamint a Plútóhoz társítják, és a horoszkóp 8-as házának működésével azonosítják. Az igazság az, hogy a szex, mint minden más, az elme hatáskörébe tartozik. Az egész horoszkóp szimbolizálja a szexualitást, és minden bolygó hatással van a szülött szexualitására. Tudna bárki is megosztani vagy akár felismerni egy szexuális gondolatot Merkúr nélkül, vagy egy látványt Neptunusz nélkül? A fényszögek szintén erősen meghatározzák a szexuális viselkedést. A sok kvadrát egy képletben erős szexuális feszültséget okozhat, míg a túl sok trigon letargiát vagy érdektelenségre utalhat. Az is fontos, hogy milyen jegyekbe esnek az egyes házak. Mert bár lehet, hogy egy bolygó alig vagy gyengén fényszögelt, kerülhet egy erősen szexuális jegybe, ami felerősíti a szexuális energiát. Egy fényszög nélküli Vénusz a Kosban például sokkal erősebb, mint a Mars a Mérlegben, még ha sok fényszöget is kap. Természetesen lehetetlen vállalkozás lenne egyszerre megérteni a bolygók, jegyek, házak, fényszögek szexualitásban játszott szerepét. A kérdés csak az, honnan kezdjük.

Megmagyarázhatatlan, de elemezhető

Az emberek közötti kölcsönhatás annyira valóságos jelenség, hogy szinte zsigerileg érzékeljük. A szerelmet az asztrológia sem tudja megmagyarázni, de képes leírni az emberek között kialakuló gyakran intenzív, néha egészen mély, máskor akár egyenesen mágikusnak tűnő energia-kölcsönhatásokat. Meg tudja vizsgálni, hogy a kapcsolat résztvevői hogyan „jönnek ki egymással”, de talán kevésbé képes kielemezni a szerelem soha meg nem érthető élményét. Ennek ellenére, ha két ember különösen erős, kölcsönös vonzódást és szerelmet tapasztalt, az asztrológiai tényezők mindig tükrözték ezt az intenzitást és vonzódást. Sőt, a két horoszkóp ábra összevetése rendszerint azt is feltárja, hogy felszínes vagy valóban mély vonzalomról van-e szó, illetve hogy a kapcsolat tartósnak ígérkezi-e.

Folytatjuk: Bolygók és a szex – mitől függ szexuális fantáziánk és vonzerőnk?

Címlapfotó: Cristina Cabellas

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek