Összetört az autód? Értsd a jeleket!

Egy elkapott mondat, egy felirat vagy akár egy szám, ami a rádióból szól: mindegyik hordoz számunkra valamilyen üzenetet. Persze ezek a jelek lehetnek sokkal egyértelműbbek is, főleg, ha a finomabb utalásokat nem vagyunk hajlandóak megérteni. De mit üzennek életünk eseményei?

Bolygók és események

Életünkben rengeteg égi segítséget kapunk, hogy eligazodjunk az élet olykor zavaros útvesztőjében. Ahogyan a bolygók szerepe az asztrológiában szimbólumokra épül, nincs ez másként a hétköznapi életben sem. Minden esemény mögött ott rejlenek a háttérben a bolygók különféle, sokszor egészen különleges együttállásai. Bizonyos eseményeket bizonyos bolygók uralnak és a velünk megtörtént eseményeknek nemcsak jelentéstartalma van, hanem üzenete is a jövőnkre nézve. Ha odafigyelünk ezekre az üzenetekre, a bennünk lévő miértekre azonnal választ is kaphatunk.

A furcsa szinkron jelenségek

Ahhoz, hogy észre is vegyük ezeket a jeleket, a jelenben kell tudnunk élni. Sokan sajnos leragadunk a múltban (emlékeinkhez ragaszkodva nem értjük, miért változtak meg a dolgok körülöttünk), vagy túlzottan a jövőben élünk, kutatjuk azt, másokat kérdezünk arról, hogy szerintük mi lesz, ki mit fog szólni stb., és elfelejtjük megélni a jelen pillanatát.

Pedig a jelentől kapott legnagyobb segítségünk a szinkronicitás. Szinkron jelenségekről akkor kell beszélnünk, ha valamilyen külső esemény és egy belső (archetipikus) esemény véletlen módon egybeesik, egy időben jelenik meg. Legegyszerűbb formája, ha például gondolunk valakire, majd ekkor megcsörren a telefonunk, és ő van a vonal túlsó végén. Sokszor akkor tapasztal az ember szinkronicitást, amikor szoros kötődés alakul ki vagy szűnik meg közte és egy másik ember között. (például: szerelmesek egy időben ugyanazt álmodják.)

Merkúr és a közlekedés

Vegyük példának a közlekedést, amelyet a Merkúr bolygó szimbolizál horoszkópunkban. Egy Mérlegben álló Merkúr negyed órát körözni fog, mire eldönti hová parkoljon, vagy például egy Vízöntő Merkúr nem szeret egyedül autózni. Autóvásárláskor egy Rákban álló Merkúr sokkal inkább egy érzésbe szeret bele, kevésbé fontos számára az ár vagy az autó formája, míg egy Baknak a márka és a státusz lényegesen többet jelent.

Egy bolygó számos dolgot szimbolizál

A Merkúr bolygó azt is megmutatja, milyen gondolkodásmód jellemző ránk, hogyan kommunikálunk, sőt még a hazugságainkat is. Merkúri analógia lehet a könyvelő, orvos vagy az orvosság és így tovább. Az egyes bolygók, így a Merkúr jelentése is nagyon széles spektrumon mozog, például az asztrológiát és az asztrológusokat is e bolygó szimbolizálja vagy mivel magát az emberi lényt is, így mindent, ami beszél, vagy hasonlít az emberre: majom, papagáj, bábfigura, hiéna (mert kacag). Retrográd Merkúr időszakában gyakrabban merülnek fel nehézségeink mind a kommunikációban mind a közlekedésben: augusztus 20. és szeptember 13. között egy ilyen időszak alakítja életünket. A szinkron jelenségek ilyenkor sokkal erőteljesebben jelentkeznek.

Először kisebb jeleket kapunk

A bekövetkezett eseményeken keresztül megérthetjük, milyen helyzetben vagyunk, de természetesen nem kell szükségszerűen balesetet elszenvednünk, hogy jeleket kapjunk. Az univerzum először apró dolgokkal üzen, lehet az egy elhangzott történet a tévében, majd másnap egy hasonló cikk megjelenése az újságban, vagy ismerőseink körében hasonló egybeeső események is jelzés értékűek lehetnek. Ám ha nem változtatunk gondolkodásunkon, hozzáállásunkon, súlyosabb események áldozatai lehetünk.

Mit üzen az autód?

Ha autóvezetés közben eltévedünk, ennek jelentése, hogy el vagyunk veszve, és életünkben is rossz irányba haladunk. Ennek sokkal erőteljesebb megnyilvánulása, ha baleset ér minket. Frontális ütközés jelzi, hogy pont ellentétes irányban haladunk, mint kellene, ha hátulról belénk jönnek, akkor vagy túl lassan haladunk, vagy egyáltalán nem vesszük észre, hogy a problémás dolgaink feltornyosultak, és ideje lenne lépni. Ha úgy ránk parkolnak, hogy nem tudunk beszállni, kiállni a parkolóból az autóval vagy ha kerékbilincset kapunk, jelzi a szorult helyzetünket. Továbbá  elnyomott, titkos életörömöket is jelenthet, amelyeken ideje változtatnunk a további kellemetlenségek elkerüléséért. Nagyon gyakori, hogy a bennünk lévő (általában elfojtott) haragra, sértettségre, dacra  utal, amikor megkarcoljuk, vagy megkarcolják autónkat.

Miért nem nézel hátra?

Általános szabály, hogy ami az autónk jobb felével történik a karosszérián az a jövőre vonatkozó dolgokat, a fel nem vállalást és az apával kapcsolatos, vagy férfival kapcsolatos elrendezendő dolgainkra utal, míg az autó bal oldala a múlttal, az anyával, nővel illetve az el nem engedéssel kapcsolatos dolgainkat jelzik. Az autó eleje a jövőre, hátulja a múltra vonatkozik. Például ha tolatás közben nekimegyünk valaminek, amit nem veszünk észre, gondolkodjunk el azon, milyen nyilvánvaló problémát nem akartunk észrevenni korábban. Ha viszont nekünk tolatnak, ez esetben MI nem vagyunk eléggé láthatóak mások számára.

A jelek szimbolikája egyértelmű

Ha a fék elromlik, baj van a kontrollunkkal, talán ész nélkül haladunk előre, de ha például elfolyik a hűtővíz, vizsgáljuk felül érzelmeinket, mert könnyen lehet, hogy elfogytak. Ha lemerül az akkumulátorunk, ideje belátnunk, hogy a folyamatos stressz kimerítette idegrendszerünket, inkább menjünk el szabadságra, mert pihenésre, lazításra van szükségünk.

A sor végeláthatatlan, számtalan analógiát fel lehetne még sorolni. Ha csak az asztrológia négy elemét vizsgálva értelmezzük a dolgokat, már akkor is rengeteg információt kaphatunk. A vízzel kapcsolatos dolgok az érzelmeinkkel állnak kapcsolatba (pl. csőtörés, beázás), a levegővel kapcsolatos analógiák mindig a gondolkodásunkra hatnak (pl. defekt) és így tovább.

Minden mindennel összefügg, semmi sincs ok nélkül, tanuljunk belőlük, ismerjük fel a nekünk szánt üzeneteket, akarjuk megérteni, akarjuk megfejteni... És akarjunk változtatni is, ha elakadtunk, megrekedtünk, mert a dolgok maguktól általában nem úgy oldódnak meg, mint ahogy azt mi elképzeltük. A jelek megfejtése izgalmas játék is lehet, hiszen ez mind rólunk szól.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek