Lemerültél? Töltődj fel egy energiaközpontban!

Nem is gondolnánk, Magyarország milyen gazdag különleges energiákat áramoltató helyekben. Az örök favorit Dobogókő, de sokan választják a zalaszántói vagy a tari sztúpát, néhányan pedig a tápiószentmártoni Attila domb test- és lélekregeneráló hatására esküsznek. A csodás sugárzás mérhető, és egész lényünket átbizsergeti.

A bölcsek szerint minden hely szent, de még ezen belül is vannak kiemelt energiaközpontok. Az emberi test energiaáramlásai meridiánok mentén történnek, mint ahogy a Föld testében is hasonlóan energiavonalak húzódnak. Mivel az ember és a Föld folyamatos kölcsönhatásban van, ha eltöltünk némi időt egy bizonyos helyen, az hatni fog ránk.

Rakd töltőre magad Dobogókőn!

Pilisszentkereszt büszkesége nem csak minket borzongat, de számos külföldit is, hiszen a világ minden tájáról érkeznek gyógyulni és feltöltődni vágyók. Nem tudni, hogy ki és mikor adta a helységnek a megtisztelő címet, de annyi biztos, hogy a Dalai Láma is aláírta a jelképes születési bizonyítványt. Dobogókő rangja csupán körülírható, mérhető, tapintható valósága nincs, viszont többek szerint nagyon is érzékelhető és tapasztalható. Olyan erő rejlik a föld alatt, amit még a LOST producere is megirigyelhetne – talán egy filmet tényleg megér, de lezuhant repülő helyett bőven megtenné egy lerobbant Volán busz is. Dobogókő archaikus energiát őriz, amelyet egyenrangúnak tartanak Stonehenge, a delphoi jósda, a Machu Picchu, az egyiptomi Kheopsz piramis erejével. Az ezoterikus tudás szerint úgynevezett Szent György-vonalak hálózzák be az egész Földet, melyek egyfajta rezgéssel bíró energiarendszerek. Ahol a vonalak metszik egymást, ott energetikailag erős helyek alakulnak ki, hiszen a jótékony energia összesűrűsödik itt. Atilla hun király sem véletlenül választotta hatalmas birodalma központjául ezt a környéket. Itt gyógyul, megújul, feltöltődik az ember, akkor is, ha nem akar.

Van két szuper sztúpánk is

Kevesen tudják, de hazánk büszkélkedik Európa legnagyobb, Kelet-Európa első buddhista szentélyével, a Zalaszántói sztúpával. Aki már járt itt, érzelmi és energiaviharról számol be, valamint a szívcsakra hirtelen megnyílásáról, így az érzékenyebbekre heves, purgáló zokogás is törhet. A szentély a Zalaszántó mellett található Kovácsi-hegyen, egy erdei tisztás közepén épült fel 1992-ben. Az építményben díszes tartóban Buddha földi maradványának néhány darabját őrzik és a sztúpa építése során növényi magvakat, vallási dokumentumokat, tibeti könyveket helyeztek az építmény betonjába. A sztúpát 1993. június 17-én személyesen a 14. Dalai Láma, avatta fel. A hófehér építmény 30 méter magas és 24 méter széles - már a látványa is letaglózó.

A vallást itt nem gyakorolják és a szentély belsejébe sem lehet bejutni: zárt építmény, rendszerint két szerzetes vigyázza. Magyarországon 2008 szeptembere óta összesen hét sztúpa található: ebből három publikus, négy pedig magánterületen áll, és előzetes megbeszélés alapján látogatható.

Tibeti adóvevők

A sztúpák számtalan módon hatnak ránk, tudatos és a tudatalatti szinteken egyaránt. Már az is komoly pozitív változást idézhet elő bennünk, ha csupán látunk egy sztúpát. Elég megpillantunk, és aktivizálja tudatunk képességeit, a bennünk rejlő megvilágosodott tulajdonságokat. Ha a közelében járunk, tehetünk jókívánságokat vagy végezhetünk buddhista gyakorlatokat. Még akkor is, ha különösebb cél nélkül, látogatóként érkezünk egy sztúpához, váratlanul megtapasztalhatjuk a tudatosság tiszta pillanatait.

Békességre talál mindenki

A másik híres sztúpa a Mátra aljában, Taron, egy festői szépségű helyen fekszik a Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban. Az Emlékparkot a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség hozta létre az egyetemes emberi értékek, valamint nemzetünk ősi hagyománya és felbecsülhetetlen értékei hirdetésének, fenntartásának és ápolásának céljából. Az Emlékpark legfőbb vonzereje egy hagyományos buddhista kegyeleti emlékmű, a Kőrösi Csoma Sándor Békesztúpa, amely a tibetológus halálának 150. évfordulója alkalmából épült 1992-ben, Őszentsége a Dalai Láma szentelte fel ugyanazon évben.

A sztúpában ereklyék és felszentelt tárgyak nyertek elhelyezést. Közelében békességet és nyugalmat talál minden zarándok és látogató. Ezt sokan fedezték már fel, és járnak vissza rendszeresen. A Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark ünnepélyes megalapítására 1995-ben került sor, felszentelését a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség alapítója és szellemi vezetője, a tiszteletreméltó Láma Ngawang Rinpocse végezte el. Azóta sokan nyernek itt testi, lelki és szellemi felüdülést, akár egy rövid látogatás alatt, akár úgy, hogy egész napot töltenek itt.

Az Attila dombon elég lehet egy alkalom is a gyógyuláshoz

Az erő középpontja az Attila domb, de az onnan eredő energia 15 hektáron érezhető és a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark egész területén megnyilvánul. Az energia hatásmechanizmusában nem az erősség, hanem a minőség dominál. Mivel egy jelenlegi műszerekkel mérhetetlen erőről van szó, annak valódi hatását csak a személyes tapasztalatok igazolhatják. Ehhez pedig kell egy ember, aki lehetőleg érzékeny és pontosan le tudja írni, mit érzett. Természetgyógyászati körökben úgy járja, hogy minden betegség az energiaegyensúly megbomlásának következménye. Az Attila dombból fakadó sugárzás segít helyreállítani és megőrizni a testi, lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energiaáramlást, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segíti, öngyógyító folyamatokat indít be. Egyénenként változó, hogy kinek hány alkalom szükséges ahhoz, hogy állapotában lényeges és tartós javulás következzen be. Ritkán egy alkalom is elég, de általában a kúraszerű használat látszik szükségesnek, különösen, ha krónikus betegségekről van szó. Az energiatérben való tartózkodás időtartamát a szervezet jelzései szerint kell eldönteni. Az első, amit érezhetünk az energia megtapasztalása során: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés stb., de ez nem feltétele sem a hatásnak, sem a várható gyógyulásnak. Gépjárművel a dombra felmenni tilos és a rádiótelefont is kéretik kikapcsolni.

Magyarországon rengeteg a gyógyhatású energia

A földsugárzások évezredek óta ismertek. Régen ilyen helyekre építették a kultikus, vallási központokat. Talán legismertebb az angliai Stonehenge, de ugyanezen energia mezőkre épültek az egyiptomi nagy piramisok és ilyen a lourdi csodatevő hely is. E földsugárzásokat keleten sárkányáramnak, Angliában Ley vonalaknak nevezik. Ezek a Föld úgynevezett idegáramai.

A földsugárzásokat emberi észlelés alapján pálcával mérik, ahogy Marosi József természetgyógyász is, aki 1990 óta foglalkozik földsugárzások mérésével. „Sokan próbálkoznak különféle műszerek kifejlesztésével, ezek a műszerek azonban nagyon kezdetleges szinten mérnek, vagy éppen nem a földsugárzást mérik– meséli József.Így maradt az évezredes hagyományokon alapuló pálcás mérés. A radioaktív háttérsugárzást Geiger Müller számlálóval, az alacsony- és nagyfrekvenciás sugárzásokat elektroszmog mérő készülékekkel mérjük. Magyarország területén nagyon sok ismert, és ez idáig fel nem derített gyógyító hatású energiasugárzás van. Magyarországon  a régi Árpádkori templomok építési helyét általában a sámánok mérték ki és ezeken a helyeken megtalálhatók a Szent György vagy Ley sugárzások. Az újabb kori templomokat viszont már csak olyan helyekre építették, ahol egyházi birtok, vagy éppen hely volt. Magyarországon nagyon sok energetikailag pozitív helyet ismerünk.

Vigyázz a túltöltődéssel!

A Szent György sugárzás egy rendkívül erős energia, mely a szervezetre élénkítő, gyógyító, erősítő hatással vanfolytatja József. Így aki ezekre a helyekre elmegy, és ebben a sugárzási övezetben tartózkodik, a szervezete energiával töltődik. Tanácsos ilyen helyekre kirándulásokat tenni, vagy 1-2 hetet eltölteni, nyaralni ott. A túlzottan hosszú ideig a Szent György sugárzásban tartózkodó személy szervezete azonban túltöltődik energiával. Ez az energiatöbblet már káros is lehet, nyugtalanságot, idegességet, rosszabb esetben sejtburjánzást is okozhat. Ezért szoktuk tanácsolni, hogy akinek a lakásában ilyen sugárzás is található, az a fekhelyét ne oda tegye. A pálca használatának sok évszázados vagy évezredes hagyománya van. Ezek a tapasztalatok összegződtek és így alakult ki az egyes sugárzások által okozott jó, vagy káros hatások ismerete. Mi ezeket az ismereteket megpróbáltuk az irodalomból elsajátítani, másrészt pedig a tapasztalatainkat is felhasználni.

Csodaforrások Lentinél

Vajon hogyan derül ki egy helyről, hogy gyógyító energia húzódik alatta? A Dél-Dunántúlon, Lentiben a 60-as évek végén, a termelőszövetkezet területén lengyárat akartak létesíteni, és ehhez a vízellátás biztosítására kutakat fúrtak. A kutakból más-más mélységből különböző hőfokú gyógyhatású vizek törtek fel. A gyár építése elmaradt, a kutakat lezárták. Később a város vezetősége a vizek hasznosítására fürdőt építtetett, ahol reumás és ízületi problémákkal küszködő betegek nyertek enyhülést. Ám feltűnt, hogy a fürdő területén sokkal gyakoribb és intenzívebb volt a gyógyulás, mint ahogy az egyéb körülmények között indokolt lett volna. Bioenergetikai módszerekkel vizsgálatokat végeztek a gyógyfürdőben, és megállapították, hogy a fürdő területén Szent György sugárzások vannak.

A fürdőhöz tartozó gyönyörű park területén a Szent György vonalak mentén és azok találkozási pontjainál sétáló utakat építettek, kis pihenőhelyeket alakítottak ki. A területet Szent György Energetikai Parknak nevezték el. Magyarországon, de még Európában sem hallottunk ehhez hasonlóról, ahol a gyógyvíz és a Föld természetes gyógyító sugárzása együtt van jelen.

További energiaközpontok

Az említett kiemelt helyeken kívül rengeteg, energiabomba falunk, városunk, településünk is létezik, íme néhány, a teljesség igénye nélkül:

Bélapátfalva – Eger mellett, a Bükkben, viszonylag bontatlan természeti környezetben fekszik, ritka növény-és állatvilággal, valamint a védetté nyilvánított Bél-kővel.
Szentes – A város Csongrád megyében található, rengeteg templommal. A térség az újkőkor óta lakott hely: történelméhez számos legenda és tisztázatlan mítosz kapcsolódik.
Az Oroszlány mellett lévő Majkpuszta Kamalduli szerzetesrend temploma – Hosszú történelmet tudhat maga mögött az 1700-as években épült remeteház, ami ma üdülőként szolgál. Az udvaron nyaranta koncerteket rendeznek.
A Kehidakustány melletti völgyben lévő Deák forrás - Állandó települései legkorábban a bronzkorban alakultak ki. Később a kelták lakták a vidéket. Az avarok jelentős települést hoztak létre itt. A községben két gazdag temetőt is feltártak.
Szentbékkálla - Festői falucska erdős hegyek ölelésében. A Káli-medence, mint földrajzi név eredete a 10. század első harmadáig nyúlik vissza. Ekkor telepedett itt le egyik honfoglaló törzsfőnk, Kál horka.
Köveskál - Község Veszprém megyében, a Tapolcai kistérségben. A természeti kincsek mellett borvidék is. A falu a kora középkor óta lakott település, mely a török uralom miatt elnéptelenedett. A község képét két templom uralja.
Hegyestű - A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között 337 méter. A vulkán kráterében megdermedt láva a kihűlés folytán sokszögletű, függőleges oszlopokra vált el. A látvány hazánkban egyedülálló, de európai viszonylatban is ritkaságszámba megy.
Hévízen az egregyi Árpádkori templom - Építésének ideje nem ismeretes, a koráról szóló viták során kialakult nézet az építés időpontját a XIII. század második negyedébe helyezi. Kallosdi kerektemplom - A Szent Anna tiszteletére szentelt körtemplom 1260 körül, román stílusban épült. Belső átmérője 5,8 méter.
Somogyvári bencés apátság - (Szent László király első nyughelye) - A XI. században emelt, román stílusú és gótikus átépítésű bazilika és apátság romjai mellett felszínre hoztak egy temetőkápolnát, temetőt, és az egész az épületegyüttest körbeölelő középkori várfalat.
Zsámbék romtemplom – az 1050-es években már kőtemplom állt itt, amelyet a következő században bővítettek. III. Béla király a felesége kíséretével érkező Aynard lovagnak adományozza Zsámbékot.
Debrecen Szent Anna templom - Az 1719-1746 között G. B. Carlone tervei alapján épült barokk templom talán legnagyobb értéke Calasanzi Szent Józsefnek, a piarista rend alapítójának a második oltárnál álló, gazdagon faragott barokk keretbe foglalt szobra.
Pannonhalmi Apátság - nemcsak építészeti jelentőséggel bír, hanem ritka gyűjteményeivel is kultúrtörténeti emléket állít. A főapátság látványos épületegyüttese a Szent Márton-hegyen épült fel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra