Kipróbálhatod a hipnózist a hétvégén

Akik szeretnék kipróbálni, milyen is egy hipnózis, hogy néz ki a családterápia, látogassanak el pénteken, szombaton és vasárnap a Ráday utcába.

A X. Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozatában 2010. június 4-6. között - idén először - főszereplő a pszichológia. A résztvevő szakemberek az érdeklődőket szívesen hipnotizálják, derült ki a kulturális rendezvény hírleveléből. A lehetetlenre a tavaly indult új „lélekmagazin", a Mindennapi Pszichológia vállalkozik, de itt, a Bakáts tér - Ráday utca - Bakáts utca IX. kerületi háromszögében nyit a PsychoCafé is.

A gyerekneveléssel, párkapcsolatokkal és egyéb lelki problémát generáló tevékenységekkel foglalkoznak a szakemberek A Mindennapi Pszichológia azt szeretné megmutatni minden érdeklődőnek - magyarázza dr. Pápay Herbert Zsuzsa, a lap főszerkesztője -, hogy a lélektan rólunk, a hétköznapokról szól, nem pedig úri huncutság, a nők vagy a gyengék dolga. Általános nézet, hogy a pasik erősek, és nem szorulnak ilyesmire, mások meg azt mondják, hogy a pszichológia lelki betegeknek való."

A háromnapos PszichoFesztiválon a szakemberek és a közönség együtt kereshetik a választ az örök dilemmára: ki a boldog ember, és mitől válhatunk magunk is azzá - mondja prof. dr. Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszékének vezetője, a PszichoFesztivál védnöke. - Mi boldogít és hogyan „boldogulunk"? Hogy lehet, hogy azonos körülmények közepette az egyik ember belebetegszik valamibe, ami a másikról lepattan? Mit tud az, aki talpon marad? Ha ezt feltárjuk, megtudhatjuk a titkot: a győzelem, a diadal, a siker titkát, amihez a nehézségek eredményes legyőzése vezet.

Mustra