Az a kis bort ne tedd már el, csak megpimpósodik az üvegben

Szerintünk Gáspár Sándornál senki nem hozza a részeg tahót a magyar filmekben, de el kell ismerni, hogy Janka néni is okozott pár vidám percet a szomszédokban. Összegyűjtöttünk hat magyar filmet, amiben emlékezetes a kocsmajelenet. Szavazzatok, melyik a leghitelesebb!

Csapd le csacsi!

Na ez az, a magyar tahó férfi prototipusa. Sör, vacsora és tévé legyen, a többi nem számít! Érdemes többször megnézni, mert úgy tűnik, mintha javulna a helyzet, és egyre kevesebb lenne az ilyen pasi. Vagy csak a kellékek cserélődtek le? Tévé helyett laptop, házi koszt helyett pizza?

Indul a bakterház: igyál egykomám, úgyis egyszer élünk!

Nehéz kiválasztani a legjobb ivós jelenetet a Bakterházból, mert ugye az is nagyon ott van a szeren, amikor a bakter táncol a Csámpás Rozival, de az se utolsó, amikor a lókupec leül Bendegúz helyére az asztalnál. Ennek a gyerekitatós résznek mégis van valami különös bája.

Janka néni legnagyobb boros klasszikusa: azt a kis bort ne tedd már el!

Nincs mit hozzáfűzni ehhez a két Szomszédok jelenethez. Ez csak egy szerény válogatás a több száz csodálatos pillanatból, amivel megajándékoztak minket a gazdagrétiek. Egyetlen igazán karakán szereplő volt az egész sorozatban, és az bizony Janka volt. Nem szégyenlősködött, ivott, ha megszomjazott.

A töményet sem vetette meg.

Legényanya: Béláim, gondolkodjunk, toljuk arrébb a kocsmát!

A Bélák köztünk vannak azóta is, és ha nem vigyázunk itt is maradnak, sőt, egyre többen lesznek. A filmben többször is megfigyelhetjük, hogyan kell egyszerre legurítani a felest a barátainkkal egy pillanat alatt.

Roncsfilm: Karcsi bácsi, jöjjön gyorsan, ég a fater!

Alapfilm a magyar alkoholista prototípusának megismeréséhez. Igazi proli részegség. Vicces, de be kell vallanunk, ismerünk ilyen arcokat. Rendszerváltás a köbön.

Mustra