II. Erzsébet királynő nem nagyon találja a helyét egy sarki kisközértben

Mikor legközelebb a napi bevásárlást intézi, jusson eszébe az a néhány fotó, amit most mutatunk. II. Erzsébet, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje beugrott  egy sima hétköznapi közértbe. Eddig nincs ebben semmi fenséges, hiszen ön is minden nap megteszi ugyanezt, igaz nem öltözik ki hozzá ennyire, viszont a képek tanulsága szerint II. Erzsébet pontosan úgy csodálkozik rá egy sajtos pultra, ahogyan valószínűleg ön csodálkozna rá a Királynő kalapgyűjteményére. És pontosan ugyanúgy feszeng a müzlik között, ahogyan ön tenné egy királyi ebéden. 

Persze nem az történt, hogy a királynő megszomjazott és beugrott egy kis hideg Fantáért a boltba, hanem egy hivatalos látogatás egyik programja volt, hogy megnézze a Poundburyben található Waitrose üzletet, és elismerően bólogasson, hogy milyen jó is az, ha helyi termelők árui kerülhetnek az üzlet polcaira. Poundbury amúgy egy kis falu Dorsetben, amelynek különlegessége, hogy a királynő fia, a klasszikus építészet iránt rajongó Károly herceg tervezte, a látogatás apropója pedig az volt, hogy leleplezték a kedves mama szobrát a frissen elkészült főtéren (ami természetesen az Anyakirálynő tér nevet kapta).

Nincs arról hivatalos adat, hogy milyen gyakran jár II. Erzsébet bevásárolni a sarki közértbe, és nem hinnénk, hogy ha mégis megtenné, előtte lelkesen végigböngészné az akciós újságokat, de úgy tűnik a vidéki üzlet sajtkínálata azért csak kapott néhány elismerő pillantást tőle. 

Ha pedig mindez videón is érdekli: 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek