Vége a szomorú vasárnapoknak!

Örül a hírnek?

Vasárnap elmegyek, és veszek végre cipőt a gyereknek, földet anyámnak, megnézem az akciós francia sajtokat a Sparban, meg úgy egyáltalán, szabadon eldöntöm végre, mit kezdek a hétvégém mindkét napjával - mindezt azért, mert a kormány visszavonulót fújt, vége a templombamenős vasárnapoknak, mindenki költse el a pénzét, amikor akarja. 

Rogán Antal jelentette be, hogy visszavonják a a vasárnapi zárvatartást - írja az Index. A döntést azzal indokolták, hogy ránéztek a döntésre egy év után, és úgy látták, a nép nincs oda érte (továbbra sem). Nem mellesleg az ellenzéknek is épp most sikerült végre átnyomnia az erről szóló népszavazási beadványát, és hát milyen lett volna, ha ők érik el mindezt, ugye.

„Néhány héttel az egyéves évforduló után arra jutottunk, hogy a törvényt visszavonását javasoljuk. Úgy gondoltuk, hogy ezt az egy évet meghagyjuk, hogy tisztán lássunk az ügyben” – mondta el kabinetminiszter. A döntés talán nem véletlenül nem sokkal azután következett be, hogy Hagyó István népszavazási kezdeményezését az ismert előzetes nehézségek után a Nemzeti Választási Iroda végül hitelesítette, és a közvéleménykutatások is azt mutatják, hogy az ország lakosainak 60 százaléka szívből gyűlöli a vasárnapi zárva tartást. Azt, hogy a NER-ben egy ideje már foglalkoznak a KDNP-s törvény eltörlésével, az is jelezte, hogy múlt héten Lázár János még kategorikusan cáfolta, hogy változtatáson törnék a fejüket. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra