Vegyen ki egy nap szabit és járja be Európát!

Repülővel utazni már nem nagy kiváltság, amióta megjelentek a fapadosok, mégsem repkedhetünk csak úgy, ahányszor szeretnénk, mert azért sajna még dolgozni is kell. Viszont mi van akkor, ha csak egy napot kell kivennie, és pár óra alatt már egy másik országban ihatja a reggeli kávéját? Persze, tudjuk, ön is tisztában van vele, hogy Bécs mennyire közel van, és hogy a környező országokba is hamar el lehet jutni kocsival, de azt tudja, hogy egy egynapos városnéző kirándulásra sokkal messzebbre is eljuthat? Nos, felmértük az olcsó légitársaságok desztinációit és megnéztük, hogy melyek azok a városok, amelyekbe 100 ezer forint alatt el tud utazni akár egy napra is, és ne felejtse, hogy a kézipoggyász (ha odafigyel a méret és súly betartására) meg ingyenes. Ami viszont vicces: Brüsszelbe, Milánóba és Eindhovenbe repülővel még olcsóbban is el tud jutni, mint amennyibe a benzin kerülne – Bécsig (és akkor még az autópályadíjról nem is beszéltünk). Szóval ne keressen kifogásokat, hogy miért nem utazik, hanem nézze meg miket gyűjtöttünk ki!

Próbáltuk a legolcsóbb járatokat megtalálni, de persze a fapadosoknál napról napra változnak az árak, ezért sem tüntetjük fel, hogy pontosan melyik napokon néztük őket. Minden utat szeptemberre tettünk, szóval simán elképzelhető, hogy ha októberre vagy novemberre tervezi az egynapos kiruccanást,jóval olcsóbban is el tud repülni, mint azok az árak amiket mi találtunk. Az árakat minden esetben kerekítettük, szóval ne lepődjön meg, ha nem pont ezeket látja számítógépe monitorján. Minden esetben a retúr jegy árát tüntettük fel a posztban, amiben már benne vannak az adók és az illetékek is. Úgy véljük, az egynapos útra bőven elég a legkisebb méretű poggyász is - amit ugye ingyenesen lehet felvinni a gépre, így hát erre nem számoltunk külön pénzt. Több légitársaság járatai közül szemléztünk, csak tippeket adunk és reméljük, hogy belefér még az idei büdzséjébe egy egynapos utazás.

Wizzair: Brüsszel, 13 500 forint

Belgium egészen csodálatos hely. Jó, Brüsszel kevésbé varázslatos, mint például Brugge, Knokke, vagy Blankenberge, de azért itt is van mit nézni, arról nem is beszélve, hogy az előbb felsorolt városok Brüsszelből körülbelül 1,5 óra alatt megközelíthetők vonattal. Szerencsére erre még idő is marad, ugyanis a gép reggel 8:15-kor száll le Brüsszelben és 21:15-kor indul vissza Budapestre. A kettő közt mindenképpen kóstolja meg a belga söröket, nézzen be egy cukorkaboltba, és persze a csokoládé manufaktúrákat se hagyja ki! A jegy 13 500 forint szeptemberben, novemberben meg már csak 9 ezret kell a retúr jegyért fizetni - ez kábé annyi, mintha elkocsikázna a Balatonra, ott megenne két, olajban tocsogó hekket, majd hazavezetne. Nos, akkor már inkább Belgium... 

Wizzair, Ryanair: Milánó, 15 000 forint

Rögtön Brüsszel után az egyik legolcsóbb desztináció Milánó. Wizzair és Ryanair járatokkal lehet trükközni, hogy éppen melyik szállít oda, majd repít vissza olcsóbban. A Ryanair Bergamón, míg a Wizzair gépe Malpensában landol. A legolcsóbb, amit mi találtunk, az szeptemberre 15 ezer forint volt, de megnéztük októberben és novemberben is, utóbbi hónapban akár 9 ezer forintból is megúszhatja a foglalást, illetékekkel együtt. A Wizz gépe hajnalban száll fel és jó korán landol, 7:40-kor már Malpensa repterén van, a beszállást meg estére tolták, 22:15-kor kell a fedélzeten lenni. Sokak szerint kicsit körülményes, hogy Milánó központja messze van a fapadosok által használt repterektől, mások szerint Bergamóban van elég látnivaló.  

Mit gondol, Bergamo tökéletes úti cél?

Wizzair, Eindhoven, 15 000 forint

Egy másik, hasonlóan olcsó úticél a hollandiai Eindhoven. Persze, ide is lehet olcsóbb helyjegyeket foglalni, ha már 1-2 hónappal előre be tudja lőni azt a napot, amikor városnézést tervez be. Itt is van látnivaló bőven, meg lehet friss holland levegőt szívni, de ha valaki mégis inkább Amszterdamot nézné meg, az sem lehetetlen. A gép 8:10-kor landol és 4:30 körül kell visszaérni, hogy fel tudjanak szállni a hazafelé tartó járatra. Persze, ha mindenáron haza akarnak jönni. Egyébként remek úticél még Utrecht is, ami egyetemi város, ennek megfelelően nyüzső élettel, sok pubbal és látnivalóval. Ez körülbelül 1 óra vonatozásra van Eindhoventől. A vonaton egyébként van ingyenes Wi-Fi is, szóval akár arra is van lehetősége, hogy az utasfelvételt online elintézze. A legolcsóbb jegyet szeptemberben 15 ezerért találtunk, de persze erre is vonatkozik a szabály: ha később indulsz, olcsóbban odajutsz.

Wizzair, Ryanair: London, 30 000 forint

Egyik nagy kedvencünk London, szeptemberben 30 ezer forintból lehet kihozni az oda-vissza utat a legolcsóbban. A Ryanair gépe 13:25-kor Stansteden rak le, visszafelé viszont Lutonból indul a Wizzair gépe. Ezt mindenképpen tartsa szem előtt, ugyanis ha egy lendülettel akarja megoldani a jegyfoglalást és nem kombinálja össze a két társaság járatait, akkor több mint tízezer forinttal is drágább lehet a jegy (bár cserébe csak egy repteret kell használnia, de tényleg megéri ez?). Lutonból az úgynevezett Greenline buszaival tud a legolcsóbban bejutni London belvárosába, az út körülbelül egy-másfél óra, ami azt jelenti, hogy körülbelül 3 órája van városnézésre. A Ryanair Stansted repülőteret használja, ahonnan kicsit egyszerűbben és gyorsabban be lehet jutni a citybe, de valamivel drágább is sajnos. A drágább a National Express, ami például 20 angol fontért röpít 1 óra alatt a Victoriához, az olcsóbb a reptéri buszos megoldás. Az általunk szemlézett gép Stansteden landol 13:25-kor és Lutonról száll fel 20:25-kor, de persze létezik olyan járat is, amelyik hamarabb érkezik meg Londonba, de azért többet kell fizetni.

Ryanair + Wizzair: Madrid, 33 000 forint

Spanyolországba mindig jó menni, szeptemberben meg azért is, mert az egynapos utat letudhatja 33 ezer forintból. Mázli, hogy legalább 11 óra van az érkezés és az indulás időpontja között, így biztosan lesz elég idő arra, hogy szépen komótosan körbejárja a várost és beüljön valahova ebédelni. Madrid repteréről metróval juthat be a belvárosba, ami meg egyszerűen mesés, komolyan. Gyors, olcsó és nagyon csekély az esélye annak, hogy eltévedjen. Novemberben 18 000 forint az oda-vissza jegy és szerintünk ez tud még olcsóbb is lenni valamikor januárban vagy februárban. A gép 9:55-kor száll le és 20:45-kor hagyja el a spanyol főváros repterét. Egyébként csak halkan jegyeznénk meg, hogy ha meglepné barátját egy úttal, vigye el a futball stadionba is, vagy még jobb, ha vesz is jegyet valami jó meccsre, remek ajándék.

Wizzair, Vueling Airlines: Barcelona, 37 000 forint

Barcelona mindig gyönyörű, akármelyik évszakban megy oda az ember. Az egynapos út ára 37 ezer forintból kihozható, ami azért már nem túl olcsó, de ha nagyon enne egy kis friss, tengeri tapast, utána sétálna a tengerparton egyet, vagy ücsörögne a Güell parkban, biztosan megéri még ennyiért is. Ja, persze, hogy van olcsóbban is, novemberben például már 19 ezer forintból megteheti ugyanezt a kört. A gép 8:30-ra érkezik meg reggel Barcelonába és 17:05-kor indul vissza Budapestre. A retúr buszjegy 11 euróba (3500 forint) kerül és viszonylag gyorsan bent van a városban.  

Hova? Mennyiért? (Forint) Ennyi órája van várostnézni (körülbelüli időpont)
Brüsszel 13500 10 óra
Milánó 15000 11 óra
Eindhoven 15000 6 óra
London 30000 4 óra
Madrid 33000 8 óra
Barcelona 37000 5 óra
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek