Hogy kerül egy ikeás ágynemű a JYSK-be?

Egy friss költözés miatt az elmúlt hetek szinte összes létező szabadidejét a lakberendezési boltokban töltöttem – ennek köszönhető az alábbi meglepő felfedezés is.  Új ágyneműt szerettem volna vásárolni, de mivel az a típus vagyok, aki impulzusvásárlás helyett gondosan mérlegel, így nem vettem meg az első nekem tetszőt. Az IKEA után pár nappal ellátogattam a Koppány utcai JYSK áruházba is, ahol nagy meglepetésemre belefutottam egy olyan dizájnba, amit a svéd áruháznál is felírtam a listámra. Megkérdeztem mindkét céget, hogy fordulhat ez elő: kiderült, hiba csúszott a gépezetbe.

Az IKEA-nak címzett levelemben arra voltam kíváncsi, hogy – feltételezve, hogy övék az eredeti terv – miként kerülhetett az a JYSK-be és hogy jutott-e már korábban a tudomásukra hasonló eset. Azt is szerettem volna megtudni, hogy az IKEA-s termékeket csak ők forgalmazhatják-e, illetve terveznek-e bármilyen hivatalos lépést. „A termékekről tud az IKEA termékfelelőse. A magyarországi IKEA jelezte a terméket az IKEA of Sweden felé, akik megteszik a szükséges lépéseket” - válaszolta kérdésemre az áruház sajtósa. „Az IKEA áruházakban kínált minden termék saját, eredeti IKEA-dizájn” - tette hozzá, amit egyébként a termék oldalán fel is tüntettek, emiatt gondoltam, hogy övék az eredeti ötlet.

A JYSK-től arra voltam kíváncsi, miként jelenhet meg egy IKEA of Sweden tervezésű termék az áruház polcain és előfordult-e már korábban, hogy a svéd cég termékeit árusították. „Az érintett termék egy vegyes mintázatú cikk. A JYSK az érintett párnahuzatot egy olyan gyártótól vásárolta, aki maradék szövetekből készíti ezt a terméket. A gyártó véletlenül IKEA design maradék szöveteket is felhasznált a gyártás során. A JYSK minden üzletében megsemmisítette az IKEA design maradék szövetből készült párnahuzatokat" - írta a cég válaszában.

A JYSK válaszát alátámasztja, hogy nem a teljes ágyneműgarnitúrát árulták, én is csak a párnahuzatra bukkantam rá (az üzlet egyik „turkálós” részén) 1490 forintos áron. Maga a teljes szett (paplan- és párnahuzat) tehát továbbra is az IKEA-ban várja 3990 forintért leendő gazdáit. A képre kattintva megnézheti a galériánkat, ha pedig hasonló dolgot észlelt, írja meg nekem!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek