Fénnyel festhet a tökéletes arca köré az új P8 okostelefonnal

A Huawei Londonban tartott egy sajtóeseményt, melyen bemutatta legújabb, csúcskategóriás mobiltelefonját, mi elmentünk megnézni, mit is tud az 5,2 hüvelykes kijelzős telefon. Nyolcmagos processzor, hoszú üzemidő, vékony és designos és még ha 300 km/órával közlekedő vonaton sem szakadozik a térerő. És akkor még a kameráról nem is beszéltünk.  

A Huawei P-kategóriás mobiltelefonjainak közös jellemzője, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a designra, és arra, hogy a felhasználó úgy érezhesse, nem csak funkcionálisan csúcskategóriás telefonja, hanem okos és szép is. A 2012-es első „P-telefon” után most jött a P8, aminek legfőbb célkitűzése, hogy letisztult telefon legyen erős belsővel. A bejelentésen Joonsuh Kim, a kínai gyártó designigazgatója elmondta, hogy a P8-at azoknak tervezték, akik szeretik a divatot és kreatívak. Nagyon vékony, mindössze 6,4 mm, nem lehet szétszedni és ha eddig idegesítette egy telefonon, hogy a kamera mindig esetlenül kiállt a készülékből legalább egy peremmel, akkor most van egy jó hírünk: ez a telefon teljesen sima. Nagyrészt fém vázas, és arra is odafigyeltek, hogy az 5,2 inches kijelző mellett ne legyen sok felesleges terület - ebben egyébként az iPhone6 és Samsung Galaxy 6 telefonokat is veri.

Egy csomó újítás

A cég fogyasztói üzletágának vezetője, Richard Yu pedig kiemelte az újdonságokat és a legfontosabb funkciókat. A P8 egyik legnagyobb innovációit a kamerájába építették, mert Yu elmondása szerint egy telefon kamerája nem csak a megapixeleken múlik. Éppen ezért több új funkciót is beletettek, amik közül a leglátványosabb mindenképpen a fénnyel festett grafiti, amire ha egyszer ráérez többé sosem lesz ugyanolyan egy kertibuli sem. Lehetnek jó képei akkor is, ha a fény hátulról érkezik, és akkor is ha olyat fotózna, ami egyszerre sötét és világos is (ezt a galériában részletesen megmutatjuk), sőt a zajszűrést is fejlesztették, vagyis kevesebb homály lesz a házi fotókon. Természetesen van benne szépítő funkció is, vagyis keskenyítheti az arcát és nagyíthatja a szemét. Ebben az újítás, hogy elég egyszer beállítania, hogy milyen arcra vágyik, ezt a telefonja megtanulja és onnantól kezdve csak jó képek születnek önről. Ha pedig videózni szokott, azonnal rendezhet filmet is, ugyanis a „director mode” funkcióval még három telefont kapcsolhat hozzá, így kár 4 szögből is tud felvételt készíteni, ami azonnal megjelenik az ön készülékén és úgy vágja, ahogy akarja. Ha pedig nem találja hova tette a készülékét, elég csak az előre beállított kérdést feltennie, például, hogy „Hol a francba van a telefonom?”, a készülék ezt érzékeli és válaszol, majd elkezd zenélni, hogy megtalálja. Az akkumulátora normál felhasználás mellett másfél napot bőven kibír, de állítólag még az is elvan egy napig, aki egyfolytában nyomogatja a készüléket. Akit pedig technikai dolgok is érdekelnek, annak eláruljuk, hogy nyolcmagos processzor lesz benne, szóval nagyon gyors működésre lehet számítani. Akkumulátora 2600mAh-t tud és persze ultra takarékos üzemmód is van benne. Az antennája 300 km/órás sebességnél is kiváló vételt biztosít, de van benne olyan szűrő is, amivel szélfúvásban is tus beszélgetni. De egyébként is jó a hangszórója és a mikrofonja, akár 2 méterről is beszélhet ha kihangosítja.  

Magyarországra jön a P8 light verzióra is, 5 inches kijelzővel, kicsit gyengébb, de még mindig nyolcmagos processzorral, 2200 mAh akkumulátorral és persze kedvezőbb árral. A telefonok, amik fekete, fehér, szürke és arany színben lesznek elérhetőek, májusban jelennek meg Magyarországon. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek