Ide járhat vásárolni hétköznap esténként

Március közepétől megszűnik a vasárnapi nagybevásárlás, de az élelmiszerboltok mellett a kertészetek, barkácsüzletek, vagy bútorboltok is zárva maradnak a hét utolsó napján. Hogy mégis legyen ideje munka mellett is rendesen körbenézni, mikor több évnyi használatra választ bútort vagy éppen konyhakövet, ezért sok bolt úgy próbálja kompenzálni a vasárnap kiesését, hogy meghosszabbították a hét közbeni nyitvatartásukat. Az áruházak mellett a bevásárlóközpontok is hosszabbítottak, sőt néhányuk vasárnap is nyitva maradhat, de ott is csak mozizással, ebéddel vagy kirakatnézegetéssel tudja majd elütni az időt, a boltok ugyanis zárva maradnak. 

Ikea

Az Ikea szinte elsőként jelentette be, hogy a vasárnapi nyitvatartás eltörlése után módosít a hétközbeni és a szombati nyitvatartáson. Ez azt jelenti, hogy március 16 után egy órával tovább, azaz hétfőtől szombatig reggel 9-től este 10-ig tartanak nyitva, hogy mérsékeljék a vasárnapi pihenőnap miatti forgalomkiesést. 

493411581
Bloomberg

Kika

A másik nagy bútorbolt, a Kika is bejelentette, hogy módosít a nyitvatartásán, hogy legyen elég ideje a vásárlóiknak nézelődni akár munka után is. Ők hétfőtől csütörtökig reggel 10-től este 8-ig lesznek nyitva, míg pénteken és szombaton reggel 9-től este 9-ig. 

123975054
Bloomberg

Praktiker

Szintén meghosszabbított hétköznapi  nyitvatartással várja a vásárlókat a Praktiker: a 19 magyarországi üzlet hétfőtől szombatig már reggel 7.30-tól  egészen 20.30-ig lesz nyitva. A közleményük szerint a vasárnapi „nézelődős” vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát a péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére. A Praktiker telefonos és online ügyfélszolgálata is igazodik az új meghosszabbított nyitvatartási rendhez, abban is, hogy a call center március 15-től vasárnaponként nem lesz elérhető. A cég arra számít, hogy webshopját még többen fogják használni a jövőben, bár a házhoz szállítás csak hétfőtől szombatig lesz igénybe vehető a minden piaci szereplőre érvényes szívatás törvényi szabályozás miatt. A megváltozott igényekhez igazodva a Praktiker az idei évben új megjelenéssel, illetve mobileszközökre optimalizált megoldásokkal tervezi online áruháza modernizálását.

pra611

Media Markt

Az elektronikai áruház is jelezte, hogy meghosszabbítja a nyitvatartását hétköznapokon és szombaton. Áruházanként változó, hogy március 16-tól hogyan alakul a nyitvatartás, de a forgalmasabb, nagyobb üzletek szombaton este 10-ig is nyitva tartanak majd.

IMG 6991

Bevásárlóközpontok

A bevásárlóközpontok nagy része szintén meghosszabbította a nyitvatartását, sőt néhányuk nyitva marad vasárnap is. Ám mielőtt nyugodtan hátradőlne, eláruljuk, hogy a vendéglátóhelyeken és mozin kívül nem nagyon lesz más használható, hiszen rájuk is érvényes a területi korlátozás és az, hogy csak a tulajdonos és a családja dolgozhat. Így nyitva lesznek a plázák, de csak ebédelni, mozizni és kirakatot nézni tud majd. Az Allee pedig mindezt megfejelte azzal is, hogy ingyenessé teszi a parkolást hétfőtől csütörtökig este 7 és 10 óra között. 

105648466
Bloomberg / Europress / Getty

Lidl

A Lidl is hosszabbít, a legtöbb boltja már március elejétől tart tovább nyitva, 7-21 óráig, de néhány esetben még erre is ráhúznak egy órát. A honlapukon található listában, ahol Budapest mellett debreceni, szegedi és székesfehérvári boltok is szerepelnek, reggel 7-től egészen este 10-ig lehet majd hétfőtől szombatig vásárolni. 

DSCN7382
Dívány

Spar

A Spar néhány üzelete vasárnap is nyitva tud maradni, sőt ők annyira belehúztak a módosított nyitvatartásba, hogy a Spar Express üzletek ünnepnapokon is éjjel-nappal nyitva vannak. Ezek javarészt benzinkutakon találhatóak, ahol a shop nem a megszokott, hanem egy Spar Express bolt, ahol a sajátmárkás termékeket sparos áron veheti meg, ráadásul zöldségek, gyümölcsök, tejtermék és fagyasztott termékek is kaphatóak, de lesznek még Sparok nyitva vasárnaponként, ráadásul hosszabb nyitvatartással.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra