Bréking: epilálni már nem kínszenvedés!

Nagyon reméljük, hogy hamarosan itt a tavasz, vagy legalábbis az az idő, amikor el lehet felejteni a vastag harisnyákat, előtte viszont be kell szerezni egy jó szőrtelenítőt. Egy jó epilátorral meg lehet spórolni a kozmetikushoz járást és nem is lesz olyan fájdalmas az egész procedúra. Megnéztünk néhány szőrvágó szettet is, amikről azt hittük az elején, hogy totál feleslegesek, aztán kiderült, hogy pont ideálisak női táskákba. Szóval a szerkesztőség buzgón belevágott a szőrnövesztésbe, aminek dokumentálásától megkíméljük az olvasót, viszont a galériában megmutatjuk a gépeket. 

Arcra

Sokan nem gondolták (mi sem), hogy külön epilátort és szőrtelenítőt lehet venni arcra, és testre. De mint kiderült a kettő különbözik és ha belegondol egész sok értelme van, hiszen ha mondjuk szemöldökét tenné rendbe, azt nem lehet a sima epilátorral kivitelezni, mint ahogy a lábát is örökkévalóság lenne szőrteleníteni egy kisebb fej segítségével. 

Braun Face

Ár: 16.900 forinttól láttunk az interneten

A Braun Face nagy újítás, egyszerre arcepilátor és arctisztító készülék is. A két fej cserélgetésével vagy a nem kívánatos szőrszákat szedheti le, vagy az arcbőrét radírozhatja az arckefével. Kipróbáltuk és végül is működött mindkét funkció, de ne várja tőle, hogy a miteszerek sírva elfussanak, legalábbis az igazi kiskamasz mitesszerek mindenképpen a helyükön maradnak. 

"Fontos leszögeznem, hogy nincsenek az arcomon oda nem illő szőrök, így kénytelen voltam a szemöldökömön egy pontban meg az alkaromon kipróbálni a terméket" - kezdte tesztelőnk. "Mivel ez egy 2 in 1 cucc, ezért boldogan vetettem rá magam a kefefejre, annyit olvastam külföldi oldalakon arról, hogy ez milyen tuti. Extraként erősen mitesszeres kiskamasz gyerekemet is bevettem a tesztbe, hátha megoldást jelent a kefe a kínzó fekete pöttyök ellen. Nekem egyszerűen gyenge volt a dörzsölési faktor, a gyereknek is, és ami biztos: a mitesszerek maradtak ahol vannak. Extra hatást nem éreztem, a testen kevés volt egyértelműen az az erősség, amit a kefe biztosított" - mesélte a tesztelő.  

Na de, hogy teljesített a készülék arcszőrzet fronton? "Kiszedi rendesen,ezzel semmi baj, nem fáj jobban, mint a megszokott epilátorom. Azoknak tudom elképzelni, akiknek érzékeny a bőrük, szívesen masszírozzák minden nap az arcukat, és nem szeretik a gyantát vagy a kozmetikushoz járást havonta. Ha jól bírja az arcbőre a dörzsölést - ezt tesztelheti, ha van otthon egy elektromos fogkeféje: masszírozza vele az arcát, na ez jóval gyengébb annál -, akkor nem biztos, hogy elegendő lesz a mindennapi arcmasszírhoz" - mondta a tesztalanyunk.  

IMG 0939
Dívány

Philips arcszőrtelenítő

Ára: 7000 forinttól már láttunk az interneten

Először nem értettem, mire is lenne jó egy ilyen nyíró eszköz, de rájöttem, hogy tökéletes akkor, ha észrevesszük, hogy valahol nem volt tökéletes a szőrtelenítés. A készüléket a szemöldökömön próbáltam ki, a 4mm-es fejnek nem volt sok látszatja, ezért a kisebbel próbálkoztam, és valóban, ez bizony nyír. Nem mindenhol sikerült egyenletesre, de senki nem vette észre az apróbb hibákat. Amikor pedig erőt vettem magamon, és a nullásként is kipróbáltam, hogy egy kis formát is adjak a szemöldökömnek, teljes volt a siker. A bőröm egy kicsit kipirult a készülék használata után, de ez viszonylag gyorsan el is múlt. Ezt a készüléket nem lehet kádban vagy zuhany alatt használni, de a fej azért mosható" - foglalta össze az eredményeket készülék kipróbálója.

IMG 4192
Dívány

Testre

Íme, a kimondottan testre alkalmazható szőrtelenítők, amiben néztünk epilátort is, ennek újítása hogy elvileg a kezdőknek nem lesz olyan fájdalmas a tépés mint ahogy azt képzelik, illetve megnéztük a nyírógépet is, ami a táskában is elfér. 

Braun Silk Epil 5 

Ár: 17.000 forint körül láttunk az interneten

A készülék leírása sokat ígér, például, hogy "ideális választás azon hölgyek számára, akik most ismerkednek az epilálással. A készülék a Close-grip technológiával működik, melynek 40 csipesze még a rövid és vékony szőrszálakat is eltávolítja".

"Mivel én korábban soha nem használtam epilátort, kíváncsi voltam, hogy sikerül-e meggyőznie. Mondjuk biztosra mentem, ezért az állítás második felét nem teszteltem, hagytam, hogy jól megnőjön aminek kell. Az összeszerelés egyszerű, de bekapcsolva ez a készülék is ijesztő, de erőt vettem magamon. A fájdalmat nem sikerül kiküszöbölni még a hűsítő kesztyűvel sem, de ki lehet bírni még úgy is, hogy egy-egy területen érdemes többször is átmenni, és minél lassabban dolgozunk, annál hatékonyabb a készülék.Az apró világításért mindenképpen plusz pont jár, hiszen így biztosan nem maradt ott egyetlen szőrszál sem, és azért is mert a készülék mosható. A hűsítőkesztyű sem rossz találmány, bár nekem így is fájt az epilálás, de ahol használtam, ott nem lettem annyira pöttyös mint a máshol, ahol idő és türelem hiányában nem próbálkoztam vele. Egy gond van csak, az olvadt jég miatt vizes bőrön már nem olyan hatékony a készülék. Az én típusomhoz nem jártak kiegészítő fejek, amivel arcot és egyéb érzékeny területek is lehet epilálni, de azért a karomon kipróbáltam. Ott már nem esett annyira kézre a dolog, de miután kiügyeskedtem, hogy is megy ez, sikerült minden szőrszálat eltávolítani. Igaz, itt jobban megviselte a bőrömet a művelet, de pöttyök viszonylag hamar eltűntek. Nem hiába írja az egyébként is igen informatív használati utasítás, hogy este érdemes kipróbálni a készüléket" - számolt be élményeiről elsőbálozós tesztelőnk.

Az epilátorhoz jár egy arcradírozó készülék is, ami csak elemmel működtethető, hálózatról nem. A tisztítása és a használata viszont pofonegyszerű, zuhanyzás közben is bátran radírozhat. Egy percnél tovább persze nem ajánlott használni, és a szem környékén sem alkalmazható, de ennyi is elég ahhoz, hogy tényleg simább legyen az ember bőre. Tényleg. A kefe fejet egyébként 3 havonta ajánlott cserélni.

IMG 0952
Dívány

Philips Vágókészülék

Ár: 5000 forint körül láttuk az interneten

"Ez a kis készülék kimondottan testre lett kitalálva, és egészen a csomagolás kibontásáig meg voltam győződve, hogy ez valójában egy jó nagy elektromos borotva lesz, olyan mint a pasiké szokott lenni, csak ez mondjuk rózsaszín, és lesznek rajta virágocskák meg Swarovski-kristály. Kinyitottam és megörültem, hogy jár hozzá egy szempillaspirál is, aztán kiderült, hogy az a sötétlila csillámos kis cucc az maga a készülék. Akkor jöttem rá, hogy ez a valaha létezett legjobb konstrukció olyan paragépeknek mint én, ugyanis ezt simán be lehet dobni a táskába, mert nem nagyobb mint egy toll. Így mikor esetleg abba az ismert szituációkba keveredik, hogy nem mer kapaszkodni a villamoson, mert egyáltalán nem biztos benne, hogy nem szőrös a hónalja, vagy az edzőterembe leérve veszi észre, hogy a lába sincs éppen a legjobb állapotban, akkor csak gyorsan előkapja és pár perc múlva kész is. Persze berreg, de sokkal megbízhatóbb és sokkal jobban néz ki mintha egy borotvát dobna be a táskájába, ráadásul a bőrömet egyáltalán nem irritálta. Szívás csak akkor van ha lemerül az elem" - írja tesztelőnk. 

IMG 4195
Dívány

Borotva és epilátor egy készülékben 

Megnéztünk egy olyan készüléket is, ami tényleg mindent tud: ha nincs kedve epilálni, akkor borotvál, ha meg tartósabb megoldásra vágyik, akkor epilál, ráadásul mindezt a kádban is megteheti, mert nagyon jól bírja a vízet. 

Braun Silk-epil 7 Dual epilátor

"Utoljára négy-öt évvel ezelőtt kísérleteztem egy akkor akciósan vásárolt epilátorral, de a babarózsaszín eszközt úgy két alkalom után meggyűlöltem. Pont elég a menstruációs fájdalom, maradtam a borotvánál, köszi. Aztán váltottam a gyantázásra, úgyhogy amikor a Braun Silk-épil 7 Wet&Dry Dual Epilatorát teszteltem, már bátrabban álltam neki a lábszőrtelenítésnek, mert hát úgyse lesz olyan szörnyű. Tévedtem, de csak részben.

Szárazon használva ez az eszköz sem tett boldoggá, de nagy előnye, hogy a vezeték nélküli epilátor víz alatt is használható. Fogalmam sincs, hogy a meleg víznek/tusfürdőnek tulajdonított nyugtató hatás csak a fejemben működött-e, de tény, hogy nedvesen megszokhatóbb volt. Az eszköz billenő fejjel rendelkezik, aminek köszönhetően jobban követi a test kontúrjait, és már egészen apró, 0,5 mm-es szőrszálakat is képes kitépni. A beépített fény pozitívum, bár sokat nem segít, ha amúgy nincs elegendő fény a helyiségben, és az sem utolsó szempont, hogy öt különböző feltétet és egy védősapkát (meg egy kis tároló tasakot) kapunk hozzá. Ehhez a modellhez adnak borotvafejet, trimmer feltétet, szűkített fejet az érzékeny területekhez (nem, ezzel sem jobb), hatékonyságot növelő feltétet, és egy igazán felesleges darabot, az ún. simító feltétet, amivel egyszerre epilálhat és borotválhat. Persze, ha önt nem zavarja, hogy a levágott szőrszálak pár nap múlva újra kinőnek, használja egészséggel, mi inkább maradnánk a két-háromhetes szőrtelenítésnél.

Összességében nagyon megkedveltem a Braun termékét, jól használható, és egy töltéssel simán kibírja, amíg leszedi a lábát. Ha pedig a szűkítővel sem bírja szőrteleníteni a hónalját, sebaj, ott a borotvafej."

IMG 0934
Dívány
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra