Hűségakció hűtleneknek

Ön milyen hűségakcióban vett már részt? Biztos gyűjtött matricákat, hogy olcsóbban tudjon venni táskát, vagy edényeket, esetleg gyereke kergette őrületbe a hiányzó állatos matricákért? A Hupikék Törpikék dominószettje hiánytalanul meglett? Ne izguljon, ha a hűtőmágnes sorozatból még hiányzik valamennyi, nem kell továbbra is felesleges dolgokat vásárolgatni, hátha meglesz valamennyi darab. Sőt be se kell mennie a boltba, hogy legyen egy teljes szettje.

Most már lassan az összes áruháznak és benzinkútláncnak van valami hűségakciója, amik maximum az olcsóbban adott termékekben különböznek. A szisztéma mindenhol ugyanaz: bizonyos összeg felett (jobb esetben 1000 forintokért, néhány helyen ennél többért) kap egy matricát, amit gyűjteni kell, és ha betelik a gyűjtőfüzet, akkor vehet az akciós termékből árkedvezménnyel egy darabot. Ha kettő kéne, vagy két különböző, akkor kell egy újabb gyűjtőfüzet is, persze tele matricákkal. Így gyakorlatilag legalább 20-30 ezer forintot elkölt a pontgyűjtő időszak vége előtt, csak azért hogy valamit olcsóbban (?) meg tudjon venni.

A másik típusú hűségakció lényege, hogy valamit gyűjteni kell, és csak akkor nyugodhat meg a lelke (vagy leginkább gyermeke lelke), ha minden darab megvan. Általában ez az elején jó móka, hamar telik a (természetesen plusz pénzért vásárolható) gyűjtőalbum, és még az oviban vagy az iskolában is lehet cserélgetni, de aztán eljön az az idegőrlő pont, hogy csak az nincs sehol, ami hiányzik a gyűjteményből. És persze a dominót nem lehet úgy játszani, hogy nincs meg az összes darabja, mint ahogy az állatokról sem érdekes az infó, ha nincs róla kép, és ha a hűtőmágnes hiánya még csak-csak kibírható, de akkor sosem jut ki Floridába a családdal, merthogy azzal meg azt lehet nyerni. De ne essen kétségbe, az internet mindent megold.

stikeez jofogas
jofogas.hu

Mi ugyan elmondtuk már, milyen akciókat szeretnénk látni itthon, de a boltok még mindig ragaszkodnak a hűségmatricákhoz meg a gyűjthető dolgokhoz, hiszen akkor majd visszajár oda a vásárló és sokat költ, hogy a pénztárnál kapja a kis csomagot vagy a matricát. Egészen eddig, ugyanis az élelmesebbek (és lustábbak) másra bízzák ezt az egészet, és mindent az interneten keresztül szereznek be, az adott áruházhoz meg legyen hűséges az, aki el akarja adni a matricákat. Bármelyik apróhirdetéses oldalra megy fel, rengeteg hűségakciós dolgot vehet, hogy aztán már csak akkor kelljen elmenni a boltba, ha be szeretné váltani.

A közkedvelt Garfieldos a legnehezebb tészta, bár komplett sorokat abból is talál, de adhat magának esélyt néhány csomag matricával. Ha pedig cserealap érdekli, akkor nagyjából 10-30 forint közötti összeget kell egy matricáért kifizetnie (és persze a postai díjat, meg ugye az utalás költségét, ami jelentősen dob az egészen, így kerül majd egy matrica majdnem 200 forintba) Aki ügyes, az viszont talál 4000 forintért teljes sort és még albumot is, ráadásul a beragasztás élménye is az övé (és ne feledje, hogy egyébként 4000 forintért csak két csomag matricát kapott volna a vásárlás mellé).

Szintén a Sparban fut a Frette akció, amivel olcsóbban vehet minőségi ágyneműhuzatokat, ha elég matricát gyűjtött össze. Hogy nem jár a Sparba? Teljesen mindegy, mert már 100 forintért kap teli gyűjtőfüzetet, sőt 3000 forintért meg gyakorlatilag bármit megvehet olcsóbban az akciós termékekből, mert kap 327 darab matricát, de siessen, mert már csak október 6-ig lehet beváltani.  

53748929 1 1000x700 spar-frette-pontok-xi-kerulet
olx.hu

Ha Lidl Stikeez figurát szeretne, akkor sem kell még csak be se tennie a lábát a boltba, hiszen megveheti a neten is. Igaz, ez már kicsit drágább, de 15-20 különböző figurát kap ennyiért, bár darabonként is veheti 100-150 forint körüli áron. 

Simpsonos mágneshez sem kell a Tescoba menni, csak az internetre, mert ott aztán darabokat és teljes szettet is lehet találni, gyűjtőalkalmatossággal vagy anélkül. Darabonként 100 forintba kerül, teli albumot pedig 4500 forint körüli áron lehet vásárolni. Erre is rájön a postaköltség, kivéve persze, ha személyes átvételt választ, mint egyik ismerősünk, aki például egy villamosvezetővel intézte a Simpsons bizniszt az egyik megállóban. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek