Ha azt hitte, csak a Domestos veszi ki a foltot rendesen

Jóllehet, évről évre azt valljuk, hogy a háztartási tisztítószerek közt legjobb a környezetbarát természetes ecet, van az a helyzet, amikor kifejezetten fertőtlenítés a cél. Ilyenkor nincs más mit tenni: egészség- és környezetkárosító hatású szerre kell fanyalodni.

Ha nem természetes fertőtlenítőre gondolok, azonnal a Domestos ugrik be, mint a baktrériumok fő ellensége, de ez nyilván csak a sok reklámnak köszönhető, amik akarva-akaratlanul belopóznak a fejembe. A minap az Auchanban vásároltam, és készültem megvenni a szokásos Domestos-adagomat, amikor feltűnt, hogy van hasonló kiszerelésben sokkal olcsóbb tisztítószer is…

Gyorsan levettem a polcról mind a kettőt, hogy összevessem az összetevőiket, és csodák csodája, nem igazán volt eltérés közöttük. Remek, szóval éveken keresztül bedőltem a marketingnek, ahelyett, hogy körülnéztem volna. Éppen emiatt döntöttem el, hogy kipróbálom a legtöbb olyan szert, ami tartalmaz hipokloritot, hogy meggyőződjek róla, tényleg az agyonhájpolt Domestos-e a legjobb. Meglepődtem, hogy a Flóraszept és a Clorox is ebbe a kategóriába tartozik, de legalább már ezt is tudjuk. Összesen 8 különböző márkájú fertőtlenítőt próbáltam ki, ezek közül pont a fele, tehát 4 volt saját márkás.

A metódus a következő volt. Feldaraboltam egy fehér atlétatrikót és meggyet dörzsöltem bele, majd öntöttem még rá egy kis 100 százalékos narancslevet is. Másfél napig száradtak az atlétacafatok, és csak utána kezdtem neki a tesztnek: fehérítőt öntöttem a foltra, és stopperrel mértem, hogy mennyi idő alatt lesz újra fehér az anyag. Mint kiderült, az órára végül nem is volt szükség… Emellett még a tisztítók állagát is néztem. Úgy vélem, minél sűrűbb, annál hatékonyabb és annál egyszerűbb is vele dolgozni. Természetesen ettő függetlenül az a termék volt a nyerő, amelyik a leggyorsabban kiszedte a foltot, az meg csak bónusz volt, ha az állaga is megfelelő volt. Amit furcsálltam: a drogerie marktban az eladók nem tudtak hasonló összetételű saját márkás tisztítószert mutatni, de megnyugtattak, hogy talán a jövőben lesz ilyen. Én drukkolok! Így volt ez az Aldiban és a Lidlben is. Ez is elég nagy csalódás volt, de remélem, a jövőben náluk is kapható lesz majd ilyen vegyszer.

Az Auchanban, Penny Marketben és a Tescóban viszont volt ilyen-olyan hipokloritos fehérítő, így ezeket be is szereztem. Íme a lista: Clorox, Domestos, Fertőtlenítő hatású antibakteriális hipó (Auchan NEM saját márkás), Flóraszept, Tesco pine 24 hr (Tesco saját márkás), Trendy (Penny Market saját márkás), Yplon (Auchan NEM saját márkás).

Minden anyagra ugyanannyi meggy- és ugyanannyi narancslé került. Így igazságos.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó eredmények születnek, de ezzel is csak bebizonyosodott, hogy nem mindig a drágább a jobb.

Termék Ár (Ft) Mennyiség/kiszerelés (l) Itt vettem Tapasztalat
Auchan Javel 399 199,5 Auchan Azonnal eltávolította a szennyeződést, viszont nagyon folyékony, olyan mintha vízben lenne feloldva.
Clorox 299 299 Auchan Azonnal eltávolította a szennyeződést, viszont nagyon folyékony, olyan mintha vízben lenne feloldva.
Domestos (AKCIÓS ÁR, AZ EREDETI ÁR 549 FORINT) 399 532 Auchan Azonnal eltávolította a szennyeződést és jó sűrű az állaga.
Fertőtlenítő hatású anibakterial hypo fresh 199 265 Auchan Azonnal eltávolította a szennyeződést és jó sűrű az állaga.
Flóraszept 435 435 Auchan Nem távolította el azonnal a szennyeződést, mint a többi, de pár másodperc után ez is szépen kihozta a foltot. Az állaga nagyon folyékony, olyan mintha vízben lenne feloldva.
Tesco pine 24 hr 339 452 Tesco Azonnal eltávolította a szennyeződést és jó sűrű az állaga.
Trendy 299 399 Penny Market Azonnal eltávolította a szennyeződést és jó sűrű az állaga.
Yplon 326 326 Auchan Azonnal eltávolította a szennyeződést és jó sűrű az állaga.

Nálam a Fertőtlenítő hatású anibakterial hypo fresh lett a nyerő, mert gazdaságos (mivel jó sűrű, így akár higítani is lehet, ha szükség van rá), nagyon hatékony, és rendkívül olcsó.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti! Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek