Hello, tourist, gagyi szuvenírekkel vár Budapest

Tegye a szívére a kezét: ha nyaralni megy, akkor ön is felkeresi a szuvenírboltokat egy-egy hűtőmágnesért, képeslapért, ugye? Ha igen, akkor biztosan megesett már, hogy elborzadt azon, milyen nevetségesen ócska és gagyi dolgokat próbálnak rátukmálni önre az eladók. Hát mi most megnéztük, mit kapnak Magyarországon az idelátogató külföldi turisták. Voltak pozitív élményeink is, de azért az is kiderült, hogy a gagyi még mindig fut, bizonyára van rá kereslet.

Sétáltunk egyet Budapesten, a Váci utcában, ott, ahol minden turista megfordul, ha vásárlásra adja a fejét. Vagy legalábbis így gondoltuk. Aztán kiderült, hogy hiába a rengeteg látogató, hiába toborozzák még mindig őket mindenfajta programokra, szuvenírboltokba alig jár valaki. Pedig gagyiban nincs hiány, és kellőképpen zsúfoltak is ahhoz az üzletek, hogy legalább egy kristálypiramisba gravírozott parlamentet leverhessen a hátizsákos vásárló egy óvatlan pillanatban.

Összeszedtük a legdurvább gagyikat, a kedvencünk a nagyjából 2,5 centis gyufa (van olyan, aki égési sérülés nélkül meg tud gyújtani egy ilyet és már nem gyerek?) lett, de az eredeti, strasszos Hello Kitty pólót is imádtuk. Viszont ha már póló, akkor mindenképpen szót kell ejteni a magyar lófajtákat bemutató tudományos darabról is, ami akár már 2900 forintért az öné lehet. Hiába lett nagy kedvencünk a gyufa, az abszolút nyertes mégsem ez, hanem a hírességek képével ellátott matrjoska baba lett. Nem is tudtuk egyértelműen dönteni, hogy a konszolidált, Hillary Clintonnak öltöztetett Britney Spears vagy a Szaddam Husszein sikerült-e jobban. Nézze meg galériánkban, mit és mennyiért láttunk a szuvenírboltokban, ahol egy vásárlóra legalább három eladó jut és mindenki olyan árgus szemekkel figyel, mintha egyesek csak azért utaznának a fővárosba, hogy lopjanak maguknak egy strandpapucs alakú hűtőmágnest. Vagy egy budapestes körömreszelőt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra