no

Itt vannak a korlátozottan korlátlan mobiltarifák

Az összes nagy mobilszolgáltatónál megjelentek végre a korlátlan csomagok, amik belföldre annyi telefonálást és SMS-t ígérnek, amennyit csak az ember bír. Ha azonban jobban megnézi őket, hamar kiderül, hogy a három nagy szolgáltató még csak a látszatát sem akarja fenntartani, hogy vérre menő háborút vívnának az előfizetőkért, hiszen kísértetiesen hasonló, mondjuk ki, ugyanazokat a csomagokat árulják nagyjából ugyanazon az áron. Akik okostelefonnal szeretnék igénybe venni, azok egyáltalán nem járnak jól, mert a mobiladatforgalom nemhogy nem korlátlan, de ha nem fizet rengeteget, még csak nem is sok, ráadásul ha körbenéz, gyakorlatilag hasonló csomagokat találhat akár olcsóbban is. Arról nem is beszélve, hogy az összes szolgáltatónál többféle "korlátlan" csomag közül lehet választani, pedig logikusan végiggondolva mi lehet korlátlanabb a korlátlannál? Ezt néztük meg.

tk3s 1223904

Mielőtt felcsillan a szeme a korlátlan szó hallatán, figyelje meg telefonálási szokásait, mert valószínűleg nem beszél annyit, hogy egy kissé korlátos, mobiladatforgalomban és árban is jobb csomag ne legyen elég még úgy is, ha rendel hozzá egy kiegészítő kedvezményes családi csomagot is, hogy néhány kiválasztott emberrel tényleg napestig telefonálhasson. Ha mégis képes egy hónapban akár 11 óránál is többet lógni a telefonon, ráadásul különböző emberekkel, és emellett persze már arra sincs ideje, hogy e-maileket írjon vagy az internetet böngéssze, akkor persze kiváló választás önnek egy ilyen csomag. Vagy érdemes lenne akár elkezdenie társaságba járni, vendégeket hívni és személyesen is találkozni az emberekkel, mert lehet hogy az ósdi, de szórakoztatóbb. Esetleg mivel olcsóbb csomagokban sokkal nagyobb mobiladatforgalmat talál, így a hosszas csevegéseket ki is válthatja valamilyen internetes applikációval: telepíthet például Skype-ot vagy Vibert - hogy csak néhányat említsünk azokból a programokból, amikkel ingyen beszélhet, vagy írhat üzenhet.

Telenor

Telenor Flow csomagnak hívják az egyik korlátlan telefonálás élményét biztosító tarifát, amiből három típust három különböző áron lehet választani, ha meg telefont is választ mellé, akkor a havidíj is drágább lesz. Nem telefonrészlet ez, hanem havidíj, remélem értik, mi annyira nem. Nem, a telefon még így sincs ingyen, csak némelyik - ahogy egyébként is, ha nem korlátlan, de magasabb havidíjú csomagot választ. Hogy hol a buktató? A csomagok "kizárólag normál felhasználás szabályainak betartása mellett érvényesek". Hogy mi a Telenornak a normál?

  Telenor arcS



Flow1: Havidíja készülékvásárlással 7490, vásárlás nélkül 5990 forint. Ebben a csomagban valóban korlátlan a beszélgetés, de csak hálózaton belül. Hálózaton kívül 180 perc a korlátlanság, aztán 40 forintba kerül egy perc, ugyanennyi az SMS is, amiből egy darab sincs ingyen. Az adatforgalom pedig 500 MB.

Flow Total 1: Havidíja készülékvásárlással 13.990 forint, készülék nélkül 9990 forint. Itt már tényleg korlátlan belföldi telefonálást ígérnek, sőt az SMS is korlátlan, de az adatforgalom még mindig nagyon kevés, 500 MB. Persze lehet kiegészítő csomagot venni, az átlag okostelefon felhasználáshoz ideális 1 GB 1590 forintba kerül.

Flow Total 2: Havidíja csak új készülékkel vásárolható, 17.990 forintba kerül, és ez az a csomag, amiben tényleg szinte minden korlátlan. Az adatforgalom itt már 2 GB, ami hirtelen nagy ugrás, ezzel már akár rendszeresen nézhet Youtube videókat, és meg is oszthatja a netét.

A másik az All-In tarifa, ami nagyon hasonló a Flowhoz, sőt mondhatjuk, hogy a három felsőbb kategóriás csomagja konkrétan ugyanaz, mint a Flow csomagok, annyi különbséggel, hogy az XL csomagnál itt Deezer Premium előfizetés is jár, amivel zenét tud hallgatni, valamint 4G Hipernet helyett 150/20 Mbit/s internet. A kisebb pedig a következőképpen alakul:

All-In start: 80 percet beszélhet le bármilyen hálózatba, valamint 200 MB adatforgalom is szerepel a 3190 forintos csomagban. Miután a havidíjba foglalt keretet lebeszélte, 40 forintba kerül egy perc telefonálás, és az SMS is.

All-In S: Korlátlan is, meg nem is, hiszen csak egy Telenoros számot tud korlátlanul hívni, viszont 150 percet bárkivel lebeszélhet havi 4490 forintért (ha nem választ készüléket), vagy 5490 forintért (ha telefont is választ mellé). Az SMS és a percdíj (a 150 perc lebeszélése után) 40 forintba kerül, és még a 300 MB internetet is felhasználhatja. 

Alternatív megoldás: Január 15-ig minden Smarttarifa csomag korlátlan adatforgalmat kapott, így ezt az évet még bőven ki lehet húzni ezen tarifa valamelyikével. 8390 forintért, ha csak kizárólag hálózaton kívüli számot hív, akkor is több, mint 5 órát tud telefonálni, ha pedig családjával vagy barátaival többet szeretne beszélni, akkor rendel hozzá egy családi kiegészítő csomagot 1099 forintért. Ezért 1000 percet beszélhetnek, és még mindig csak 9489 forintnál tart. 

Alternatív megoldás 2: Akik tényleg sokat neteznek, azoknak ajánljuk a Smarttarifa Extra csomagot, mint alternatív megoldást. 11.490 forintért 400 percet, azaz több mint 6 órát telefonálhat (az előbb említett családi csomag opció itt is él), valamint 3 GB adatforgalom van a csomagban. Ezen felül még korlátlan hozzáférést kap a Deezerhez is, amivel zenét hallgathat és tölthet le legálisan, de mégis ingyen. Ha családi csomag opciót választ, még mindig csak 12.589 forintnál tart.

T-mobile

A Telenornál szintén több csomagban is lehet korlátlan telefonáláshoz jutni, itt Next néven futnak a variációk, amiből S, L és XL változatok között lehet megtalálni a megfelelőt, a havidíj szintén magasabb ha készüléket is választ, nesze neked 0 forintos telefon. Buktató itt is van, nem lehet tömeges SMS küldésre, ügyfélszolgálati tevékenységre vagy telemarketingre használni, amit nyilván nem lehallgatással derítenek ki, hanem ha túl sokat használja a telefonját, akkor figyelmeztetik, hogy ezt nem kellene, szóval ne csináljon úgy, mintha ügyfélszolgálatos lenne.

2012-12-05T214318Z 302746395 GM1E8C60FV401 RTRMADP 3 DEUTSCHETEL
Ina Fassbender

Next S: Új készülék vásárlása esetén 7990 forintba kerül a havidíj, készülék nélkül pedig 6490 forintot kell fizetni. Ezért a T-mobile hálózatán belül beszélhet ingyenesen korlátlanul, más belföldi hálózatot 160 perc erejéig tud elérni, utána 35 forintért beszélhet percenként, és az SMS is ugyanennyi. Érdekes módon itt is csak 500 MB adatforgalom van a csomagban, mint a Telenornál.

Next M: Készülékkel együtt 14.990 forintba kerül, anélkül 10.990 forint havonta, és a Telenoros ajánlathoz kísértetiesen hasonlóan a telefonálás és az SMS itt is korlátlanná válik, viszont az adatforgalom marad 500 MB.

Next XL: Kimaradt az L, rögtön XL csomagot lehet választani, és lepődjenek meg, itt sincs már különbség az új készüléket vásárlók és nem vásárlók havidíja között, mindkettő egységesen 19.990 forint. Ehhez is jár a korlátlan beszélgetés belföldön, korlátlan SMS is (de tudják, tömeges nem) valamint 3 GB adatforgalom, ami az 500 MB-hoz képest újra hatalmas ugrás, kissé hiányérzete is támad az embernek, hogy köztes megoldás vajon miért nincs. Járnak extrák is, úgymint havi kemény 5 perc díjmentes szerviz távsegítség, valamint havonta egyszer 50 MB/nap külföldi adatforgalom. Ebből akár három képet is fel tud tölteni a Facebookra a nyaralása során.

Alternatív megoldás: Csak iPhone használók választhatnak Ikon csomagot, amiből a legdrágább is olcsóbb, mint a Next XL, és több adatforgalom is van benne, 3 helyett 4 GB, ami bőven elég még egy egész estés Youtube partyhoz is. Az Ikon 400 csomag egy átlagos felhasználáshoz bőven elég, hiszen 400 perc, azaz több mint 6 és fél óra beszélgetés mellett 200 SMS-t is küldhet, de a 2 GB adatforgalom mellett már üzenhet sokkal egyszerűbben is különböző applikációkon keresztül. Itt is lehet kiegészítő csomagot venni, vagyis ha a korlátlan telefonálgatást arra használná, hogy családtagjait vagy barátait hívja, 1067 forint havidíjért választhatja a Családbarát kedvezményt, és még így is csak 12.957 forintnál jár.

Alternatív megoldás 2:  A Mozaik csomagokhoz egy kedvezményt díjmentesen választhat, azaz például extra SMS csomagot vagy percdíj csökkentést, ingyen MMS-t választhat, sőt egy számot akár fél áron is hívhat. 16.890 forintért talál olyan csomagot, amiben akár több mint 11 órányi beszélgetést letudhat, és akkor még a családi opciót igénybe sem vette. A 2 GB adatforgalom is nagy valószínűséggel elég lesz mindenre amit telefonján meg tud nézni.

Vodafone

A Vodafone nem viszi túlzásba az ajánlatokat. Vagy a korlátlant választja két fajta opcióval, vagy a Go-t, ami olcsóbb, ott is két opciója van és kész, ennyi. Nem fogják kitalálni, itt is drágább a tarifa, ha készüléket is vesznek, és az adatforgalom vagy a bűvös 500 MB, vagy 2 GB. Köztes megoldás itt sincs.

92797987

Go +: Hálózaton belül korlátlanul telefonálhat ezzel a tarifával, a más hálózat előfizetőivel pedig 150 percig beszélhet telefonon. Készülék nélkül és e-Packkel, vagyis teljesen elektronikus számlacsomaggal havi 4999 forintba kerül, készülékvásárlási opcióval és szintén teljesen elektronikus számlacsomaggal pedig 5990 forintot kell fizetnie havonta. Ha ez még mindig nem elég ismerős, akkor elmondjuk, hogy 500 MB internetet kap a csomagjába. 

Red Basic: A szokásos középső csomag, ami korlátlan beszélgetést és SMS-ezést tesz lehetővé, de adatforgalma alacsony, kapaszkodjanak meg, 500 MB. Ez is ismerős nem? Árban annyi, mint a Telenornál, készülékvásárlás nélkül 9990 forint havonta.

Red Plus: A korlátlan Vodafone csomagok legdrágábbika 13.990 forintba kerül, amiben a korlátlan telefonálgatás és SMS küldés mellett 2 GB adatforgalom is szerepel, vagyis teljesen ugyanaz mint a többi mobilszolgáltatónál - leszámítva azt, hogy extraként készülékbiztosítást is kap, amit persze csak akkor tud hasznosítani ha új készüléket is választ.

Alternatív megoldás: Nos ilyennel a Vodafone esetében nem találkoztunk, mert nem bővelkedik különböző csomagokban. Így a Vodafone embereinek sikerült elérni, hogy amennyiben náluk fizet elő, akkor tényleg valamelyik korlátlan csomag a legjobb megoldás.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek