Idén ősszel biztosan nem veszünk melltartót

Többször megpróbáltunk már szép és egyben kényelmes fehérneműt találni – legalábbis, ami a nagyobb méreteket illeti –, de eddig sajnos kevés sikerrel jártunk. A mostani körképen arra voltunk kíváncsiak, hogy milyenek lesznek az őszi színek, illetve, hogy akad-e az új kollekciókban igazán dögös darab. Sajnos, egyelőre siralmas a helyzet fehérneműtéren, reméljük a téli felhozatal sokkal jobb lesz!

Az Intimissimi–Tesco–Tezenis–Triumph–women’secret-ötszöget jártuk be, és a végeredményen csaknem elsírtuk magunkat: az egyik nagy kedvencünkben az Intimissimiben oltárit csalódtunk, de a kistestvére a Tezenis is kitett magáért a „borzalmas felhozatal” kategóriában. A Triumph nem okozott akkora örömöt; a women’secret hozta a kislányos imázst, de legalább megjelentek végre náluk a D-s melltartók; a Tescóban meg kiárusítják a fehérneműket, emiatt alig akadt egy-két valamirevalóbb darab. (Reméljük ez nem azt jelenti, hogy megszűnik ez a részleg a hiperben.) Nagyobb méretekben még mindig katasztrofális a helyzet, kisebb méretekben a hatalmas szivacsokkal ellátott melltartókból persze még mindig több van, ezekről is talál fotókat a galériában. Az őszi színek pedig még mindig a sötétkék, a bordó és a mályva, melyek nekünk már elég unalmasak…

Intimissimi

Párszor tapasztaltuk már, hogy nem elég széles a választék az Intimissimiben, de amit most láttunk, az borzasztóan siralmas volt: a szokásos, nagyon egyhangú fekete-fehéren kívül, csak kék és bordó melltartót találtunk. A fazonjuk nem volt tökéletes, de azt már úgyis feladtuk, hogy minden szempont stimmeljen. Amikor utoljára melltartómustrán voltunk, rengeteg minta és fazon volt itt, amik közül tudtunk válogatni. Akkor azt hittük, végre eljött a Kánaán, most viszont újra jó nagyot koppantunk. Sebaj, talán karácsonyra még érkezik áru a boltba – mivel az eladó szerint is elég csekélyke az árukínálatuk ezen a fronton. Bár rendelni már rendeltek több színt és szabást is az olasz nagykerből, a legutóbbi szállítmánnyal ezek nem érkeztek meg. (Jó, igen, értjük. Vagyis mégsem.) Mivel ennyire gyenge a felhozatal, egy kicsit még sopánkodtunk az árakon is, aztán elhagytuk a terepet. Egy dologban egyetértettünk: az eladók segítőkészek voltak, csak szerencsétlenek – ketten nehezen tudtak foglalkozni azzal a három emberrel, aki egyszerre szeretett volna fehérneműt próbálni. Szomorúan távoztunk, és a tapasztaltak után végképp nem értettük, hogy akkor vajon miért izgatnak fel bennünket a tévében – néhány hónapos szünet után – újra megjelenő reklámmal?

Tesco

Nos, a Tesco sem tudta felülmúlni az Intimissimi portékáit, összesen három – a vállalhatatlannál épp egy kicsivel vállalhatóbb – melltartót találtunk. Igaz, most minden fehérneműt az eredeti áruknál harminc százalékkal olcsóbban meg lehet szerezni, ami megerősítette a gyanúnkat, hogy a hiper sem túl büszke a jelenlegi melltartó- és bugyikínálatára. Ami pozitív: alacsony áron – mintegy kétezer forintért – már lehet fehérneműt venni. Aztán azon is elgondolkoztunk, hogy esetleg nem jött be a magyar nőknek az F&F fehérnemű-vonal, és talán ez egy végső kiárusítás? A kínálat alapján nem volna meglepő. Mivel nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy talán nem lesz többet fehérnemű a Tescóban, megkérdeztünk egy illetékest: mint megtudtuk, szerencsére csak leárazás van az F&F fehérnemű részlegén, és nem tervezik a leépítést.

Tezenis

Igen, mi is csodálkoztunk, de a Tezenisben találtuk a legjobb fazonú darabokat. Mivel az eddigi körképek alkalmával soha még soha nem fedeztünk fel ebben a boltban nagyobb méretű melltartót, ez most tényleg óriási meglepetés volt számunkra. Igaz, színek terén egy kicsit még fejlődhetnek, na meg finomabbak is lehetnének a melltartók. 3990 forintba kerülnek az egyszerűbb darabok, a mintásakért sem sokkal többet kell fizetni: 4490 forinttól már vihetőek.

Triumph

Az Aranypók üzletében találtunk egy rakás Triumph melltartót (fenntartjuk a lehetőséget persze, hogy többet is találtunk volna, ha egy nagy márkaüzletbe megyünk), csak éppen több volt a push-upos változat, mint a sima. Testszínű, szürke alapon rózsaszín pöttyös, piros, fehér és fekete színűeket próbáltunk. Fazonra csak egyet kedveltünk meg igazán, de ha utánunk dobták volna a többit, nem tiltakoztunk volna, ha azonban ki is kell fizetni, nem egy Triumph-üzlet lesz az első célpontunk. Az egyszerűbb, egyszínű modellek hatezer forinttól indulnak, a pöttyösért tizenkétezret kérnek, és mindez kicsit sok ahhoz képest, hogy nem valami nagy számok a melltartók. Arra számítottunk, hogy nagyobb lesz a választék, ugyanis pár hónapja a Premier Outletben lévő Triumph boltban nagyon meg voltunk elégedve a portékával. Apropó, a fehér melltartó, amiért a Mammutban 6299 forintot kellene kiperkálni, a Premierben alig 3000 forint - legalábbis 1-2 hónapja még annyi volt. Egyébként az utóbbi fazont nagyon bírtuk!

women'secret

Csoda történt! Úgy látszik, a fehérneműs cégek olvassák a Díványt, ugyanis nem csak a Tezenisben jelentek meg a D-kosaras melltartók: most már a WS-ben is akad egy-két darab. Ennek örömére ki is próbáltuk, hogy felvéve milyenek. Nos, fazonban még van mit fejlődnie a melltartóknak, ahogy színben is, de legalább vannak végre, és ez mindenképpen dicséretes. Ha kedveli a full coverage (teljes fedés) melltartókat, feltétlenül nézzen el ide; az áruk sem olyan vészes. Leárazva már 3000 forintért lehet jót találni. Nézze meg a fotókat a képgalériában!

Kérjük, írja meg a Shopaholic Facebook oldalán, hogy melyik márkát részesíti előnyben, és hogy miért pont ezt a fajtát kedveli.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek