no

Van, amiért örülni fog, ha esik az eső

Úgy néz ki, vége az afrikai nyárnak, nincs több kánikula és Facebook-sirám a rekkenő hőségről, van viszont eső, jó sok, és szürke felhők nap mint nap. A borús idő okozta borús kedven viszont színekkel könnyen lehet segíteni: minél színesebben öltözködik, annál derűsebb lesz. Ha ön ezen most csak gúnyosan mosolyog, tegyen egy próbát: már az is segíthet, ha beszerez egy jópofa esernyőt! Segítségképp körülnéztünk, hol kaphatóak reális áron tényleg menő, vagy legalább vicces ernyők, és örömmel jelenthetjük: ebben az évben imádni fogja az őszies időjárást!

A válogatásnál a kinézet és a kedvező (vagy legalább arányosnak mondható) ár mellett arra is figyeltünk, hogy lehetőleg ne legyen szállítási költség, vagy ha van, legalább megfizethető árú legyen. Íme ezeket találtuk:

Az elmaradhatatlan kutya és macska motívum

Bár ma már igazi közhely kutyás és cicás cuccokkal előállni, de azért ezt is lehet még jól dizájnolva csinálni. Ha ön macska- vagy kutyaőrült, és valami különleges ernyőt szeretne az aluljárókban kapható nyomott mintásak helyett, semmiképpen se hagyja ki a következőket:

  • Macskásoknak: a Pylones szőrös macskás esernyője 22 euró (6650 forint), hatféle élénk színben kapható. Kinyitva már csak egy egyszínű esernyő, viszont a fogantyúja a macska feje.
  • Kutyásoknak: Sajnos szőröset nem találtunk, de ezek a fajta szerint kínált darabok is nagyon jók, bár 59,95 amerikai dollárért (13 640 forint) némileg azért drágák. Szerencsére 27,95-ért találtunk nagyon hasonlóakat a PanaceaParticularsnál, akik voltak olyan rendesek, hogy megcsinálták ugyanezt macskásból is, nézze csak!

Rabbi, buddhista, flamenco táncosnő vagy ír legény?

A másik nagyon ötletes sorozat, melyre szintén a Pylones webshopjában találtuk: a Rain Parade . Ebben a kollekcióban különböző figurák találhatók mindenféle színekben, ahol esernyő összetekert állapotában a figura kabátját adja. Jópofa, hogy az ernyők színe sokszor direkt rímel a kis figura karakterére: míg a lila vagy türkiz verziók simán csak sikkes, karcsú derekú, ballonkabátos csajokat idéznek, addig a vörös-fekete színkombinációjú, kontyolt hajú lány csak spanyol flamencotáncos lehet, az Izrael állam zászlajának tengerészkékjéből komponált öregúr nyilván rabbi (esetleg matróz), a zöld kabátos, vörös hajú figura az ír megrendelők közt lehet népszerű, a tetőtől talpig narancssárgába bújtatott fickó meg mintha maga Buddha volna. Így aztán világnézettől függően lehet imádkozni velük vagy hozzájuk, hogy elálljon az eső. Ezek szintén 22 euróba kerülnek.

Romantikus-színváltós

Mi sem értettük miért, de az Aliexpress Romantic Suck (?) ernyője a francia Jaques Demy által rendezett Cherbourgi esernyőket juttatta eszünkbe. Nyilván azért, mert ez a termék is legalább annyira giccsesen szentimentális hangulatba ejt mint a film, és legalább csak 16,50 amerikai dollár, azaz 3080 forint.

Egy másik színváltósra – ami azért fényévekkel lekörözi az előzőt – a MoMA Store oldalán bukkantunk: New York város látképének sziluettje díszeleg fehéren a fekete alapú ernyőn jellegzetes épületeivel; amint viszont víz éri az anyagot, színessé válik a világváros. 40 dollárért máris az öné lehet, ami kicsivel több, mint 9000 forint, de szerintünk nagyon megéri!

Ernyő, ami alatt mindig kék az ég

A MoMA Store-ban amúgy nemcsak esernyők miatt érdemes körülnézni, de mivel mi most elsősorban azokat keresünk, nem hagyhatjuk ki a magyar származású Kálmán Tibor és Emanuela Frattini Magnusson (Carl Gustav Magnusson felesége) 1992-ben tervezett és azóta ikonikussá vált „Sky Umbrelláját”. Az esernyő sajátossága, hogy míg összecsukva egy szimpla, hétköznapi fekete ernyő, kinyitva ragyogó, derült, bárányfelhős eget biztosít tulajdonosának. Így még borult, sötét időben is kellemes az égre, vagy legalábbis az ernyőre tekinteni. Az ernyő ára 48 amerikai dollár, ami 11 000 forint, de szerencsére (ahogyan a hájpolt termékek esetében lenni szokott), ebből is készült már utángyártott változat, és persze sokkal olcsóbban. A két nagy aukciós oldalon meg is találja ezeket 22,97 (5250 forint), illetve 16,99 amerikai dollárért (3900 forint).

Kálmán Tibor 

Befolyásos magyar származású amerikai grafikus volt. A Colors magazin főszerkesztőjeként váltak művei híressé. Budapesten született, 1956-ban vándorolt ki szüleivel az Egyesült Államokba. A New York-i egyetemre járt, újságírást tanult, de egy év után otthagyta. Az 1970-es években egy kis New York-i könyvesboltban dolgozott, ami később a Barnes & Noble-lá nőtte ki magát. Forrás: wikipédia.org

Képregényfanatikusoknak

Ez az ernyő is rendkívül klassz, na, meg még olcsó is: mindössze 14 amerikai dollárba (3200 forintba) kerül. Ezzel ráadásul nemcsak felhívja magára a figyelmet, de népszerűségét is növeli: amíg a buszra/villamosra vár, az ön körül állók jól szórakozhatnak a képregényen.

Jedi harcosoknak

Ha már kard, akkor nem hagyhattuk ki a Csillagok háborúja (Star Wars) sorozatból ismert lézerkard formájú ernyőt sem. Igaz, kinyitva már kicsit sem hasonlít hozzá, de legalább világít a szára. Ami egyébként tök jó ötlet, ha este sötétben kedve támadna sötét, kihalt helyeken bandukolni, de ez esetben inkább kísérője legyen. Annál hasznosabb lehet azonban, ha nincs rendesen megvilágítva a kapun vagy a bejárati ajtón lévő kulcslyuk. Ezért a csodáért 39,78 dollárt kérnek el, ami kb. 9100 forint, de ez csak elsőre tűnik soknak, hisz ezért az árért mindjárt kettőt is kap a világító szárú csodából. Ráadásul van olyan változat is, aminek használat közben folyamatosan változik a színe, és ezért csak egy ezressel kell többet fizetni.

Bónusz: vízhatlan banán

Ha nagyon vicces kedvében van, ajándékozzon barátnőjének banánt. Mármint ezt az – összecsukott állapotában – banán alakú esernyőt, biztosan nagyon hálás lesz érte! E figyelmesség ára 10,99 amerikai dollár, szóval potom 2500 forintért beszerezheti.

Ha pedig már unja a banánt is, egyszerűen csak mutasson be!

Ha a fenti ernyők dacára is totál kiborult az esőzéstől, vagy egyszerűen csak elege van mindenből és mindenkiből, ezt az ernyőt ajánljuk. A klasszikus, mindenki számára egyértelmű motívum biztosan távol tartja majd öntől a kéretlen járókelőket. Sőt, ha beviszi magával az irodába, és jól látható helyre teszi le „száradni”, talán a kollégái is békén hagyják, míg elvonul a vihar - és mindezt mindössze 29,55 amerikai dollárért (6780 forint)!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek