Drága játékok hülyegyerekeknek

Ma már nem olyan nagy kunszt iPhone vagy iPad tulajdonosnak lenni. Akár kamatmentes részletre is vehet telefont vagy táblagépet, és a mobilszolgáltatóknál is kedvező ajánlatokba futhat bele. Kell még hozzájuk egy-egy szép tok, vagy akár egy szép táska, és persze menő fülhallgató is, de ezek tulajdonképpen teljesen hasznos dolgok, és akár olcsón beszerezhetőek. Mi viszont összeválogattuk a teljesen idióta, ellenben drága kiegészítőket, amiket az Apple boltokban be lehet szerezni. Persze nem állítjuk, hogy mind 100%-ig haszontalanok, de azért egyikre sem kezdenénk el azonnal spórolni (nem is keveset).

Jawbone UP csuklópánt – 35.499 Ft

Ez a csuklópánt az ismertető szerint olyan dolgokat tud, amitől jobban érzi magát az ember. Ugyanis figyeli, hogy mikor alszik el, mikor ébred, sőt az aktív és tétlen időszakokat is feljegyzi az ember napja során. Sajnos nem tudjuk rendesen megítélni, de bizonyára sok olyan ember van, ha érdemes volt rá egy ilyen eszközt kifejleszteni, akik esténként elgondolkoznak azon, hogy vajon ma mennyire voltam aktív, és visszakeresik az alkalmazás segítségével, hogy kilenctől ötig nem tettem meg még egy kilométert sem, vajon mi történhetett, ja dolgoztam. Mint ahogy bizonyára sokaknak okoz gondot kiszámolni, hogy amennyiben este 11-kor lefeküdt aludni, és 7-re állította az ébresztőt, akkor mennyit is aludt, legalább úgy nagyjából. Van benne tétlenségi riasztás funkció, így ha nem tudná magától, hogy már két filmet is megnézett a kanapén tespedve, akkor erre figyelmezteti a karpántja. A hozzá ingyenesen letölthető alkalmazásba pedig vezetni tudja, hogy mit evett aznap, ha esetleg estére elfelejtette volna, igaz ezt egy sima naptárban is vezetheti, de ahhoz nem jár csuklópánt.

csuklopant

Koubachi Wi-Fi Plant Sensor Outdoor – 35.999 Ft

Vannak, akik született kertészek, mások még a gyomnövényeket is ki tudják irtani azzal, ha elkezdik gondozni őket. Nos, ha már teljesen kétségbe van esve, akkor ajánljuk ezt a növényellenőrt. Használata nagyjából annyi, hogy fogja a 36 ezer forintos ketyerét, berakja a rózsabokor mellé, az ingyenesen letölthető alkalmazáson betáplálja, hogy mit kell felügyelni, a kis kütyüje, pedig jelez. Jelez, ha nem öntözi rendesen, ha túlöntözte, ha túl meleg van a bokornak vagy túl hideg, vagy ha kevés a talajban a tápanyag. Sajnos nem beszélget a növénnyel, viszont a leírás szerint egy hét alatt kiismeri azt. Tehát ha ön inkább befektet, mintsem minden évben új muskátlit venne az erkélyre, akkor ezt a kütyüt nemcsak a telefonjával, de táblagépével is szinkronizálhatja, hogy biztos ne maradjon le a megfelelő időben történő öntözésről.

Phillips Wake Up Light – 45.999 Ft

Kellemesen ébredni nehéz, ha nem magától ébred fel az ember. Viszont a Phillips azt ígéri, hogy a 46 ezer forintos lámpája és egy iPhone segítségével az ébredés többé nem lesz megterhelő. Sőt, a leírásból szinte azt érezni, hogy legszívesebben visszaaludna az ember, mármint csakis azért persze, hogy aztán újra és újra felébredhessen. Adott egy UV-mentes fényű, 300 lux erejű napfelkelteszimulátor, ami a beállított ébredési idő előtt fél órával elkezd szépen lassan, de egyre fényesebben az arcába világítani, majd felébreszteni egy ön által választott természetes hanggal. A természetközeli elalvás érdekében mindez visszafelé is működik, vagyis naplementét is imitálhat az eszközével. Vagy csinálhatja azt is, hogy elhúzza a sötétítőfüggönyt, és rácsodálkozik egy naplementére, igaz ez nem kerül semmibe, de hátha pihentetőbb lesz az alvása az élménytől.

lampa

Withings WS-30 vezeték nélküli mérleg - 32.999 Ft

Azt gyanítjuk, hogy a legtöbb háztartásban a mérleg eleve vezeték nélküli, szóval nem ebben lett újító ez az eszköz, hanem abban, hogy wi-fi segítségével megküldi az adatokat a telefonjára, így ott is megnézheti, ha a mérleg kijelzőjét valamilyen oknál fogva nem tudja leolvasni. Nyomon követheti fogyását vagy hízását, sőt a testtömegindexet is kikalkulálja. Nem csak a saját alkalmazásával, de 40 másikkal is kompatibilis, így akár azt is megteheti, hogy rááll a mérlegre, elszörnyed, majd összeszinkronizálja valamelyik fogyasztós alkalmazásával, ami máris elkezdi küldeni az edzéstervet. Persze ugyanez megvalósítható olyan analóg módszerekkel is, minthogy belenéz a tükörbe, elszörnyed, aztán elmegy futni vagy biciklizni, de ha ön annak a híve, hogy egy algoritmus személyre szabja az edzéstervét, akkor szerezze be ezt a mérleget. Egyébként az egész család súlyát tudja külön-külön kezelni, sőt az eredményeket megoszthatja Facebookon, hogy az ismerősei elismerő kommentjeit is bezsebelje (vagy letilthassa a röhögőket, esetleg letiltassa magát néhányukkal)

iGrill hőmérő grillezéshez és főzéshez – 27.909 Ft

Az egyszerő konyhai óra, hústű, vagy a sütőbe beépített hőmérő ideje lejárt. Grillezésnél is pontosan meg tudja mondani ezentúl, hogy hány fokon izzik a fasznén, ha befektet ebbe a hőmérőbe. Használható sima hőmérőként is, ha éppen nem süt vagy főz, de az iGrill lényege, hogy elküldi iOS – eszközére az étel éppen aktuális hőmérsékletét, így sokkal több időt tölthet a szeretteivel, hiszen nem kell többé azon aggodalmaskodnia, hogy vajon forr-e már a tésztavíz, mert a telefonja majd jelezni fog, ha valóban megfelelő a hőmérséklet. Stopper és visszaszámláló funkciója is van, ami egyébként is lenne a telefonjában, de az ugye, nem mutatja a hőmérsékletet, és nem ad főzési tanácsokat meg recepteket, csak az internet, ami szintén van az okostelefonján, de ne vesszünk el a részletekben. Egyébként sütéshez is lehet használni, sőt egyszerre két érzékelőt is tud kezelni.

+1: Lego Life Of George – 10.990 Ft

A sok haszontalan eszköz mellett azért sikerült olyat is találni, ami tényleg jó mulatságnak ígérkezik. Nem a távirányítós Porsche autóról beszélünk, még csak nem is a golfütés-szenzorról, hanem mindenki kedvencéről a Legóról. Ehhez a játékhoz is le kell tölteni egy alkalmazást, amivel kapunk egy adag színes Lego elemet és egy táblát, meg különböző feladatokat, ahol hol rákot, hol szörnyeket, hol felhőt kell kirakni a műanyag kockákból. Na, hát ez nem nagy kunszt, mondaná erre, csakhogy nem ám csak úgy kedvünk szerint kell legózgatni, hanem időre, és úgy hogy minél jobban hasonlítson a végeredmény nemcsak a színek, de a felhasznált elemek tekintetében is az iPhone vagy iPad képernyőjén látottakhoz. Miután végzett, a kamerával bescanneli a kirakott művét, és az alkalmazás eldönti, hogy hány pontot jelent: ha nagyon nem olyan lett, mint kellett volna, akkor vissza is dobja, hogy újra próbálja meg. Jelenleg két alkalmazás tartozik ehhez a játékhoz, az egyik a kreativitást és a gyorsaságot teszteli, a másikban már kisebb feladatokat is meg kell oldani, és a valóban jó megfejtést kirakni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek