Ajándékozzon ruhát, cserébe olcsóbban vehet újakat!

Adományozásra hívja fel a figyelmet a biatorbágyon lévő Premier Outlet Center és az országos lefedettségű Ökumenikus Segélyszervezet a nélkülöző gyermekek és családok megsegítésére. Ruhákat és cipőket várnak, melyekért cserébe mindenki kap egy kupongyűjteményt, amely további kedvezményekre jogosít a Premier Outlet egyes üzleteiben. Az adományokat április 27-től két hétig fogadják.

Hogy elmehessenek egy állásinterjúra

Az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója Lehel László elmondta: Magyarországon a ruhagyűjtés a fejekben úgy él, hogy ilyenkor lehet a szakadt holmitól megszabadulni, holott fontos lenne, hogy a felajánlók olyan holmikat adjanak, melyek még hordhatók. "Nehéz helyzetben lévő gyerekeknek és családoknak gyűjtünk olyan holmikat, amelyeknek csak az a hibája, hogy a gyerekek kinőtték, vagy azért nem viselik, mert van helyettük divatosabb. A cél, hogy rendes ruhában tudjanak menni a gyerekek iskolába, a szülők pedig meg tudjanak jelenni akár egy állásinterjún is.”

A felajánlók reggel nyolc óta folyamatosan hordanak ruhát és cipőt az üzletbe. Ami még nagyon pozitív, hogy az akcióhoz nem csak magánemberek csatlakoztak, a Premierben lévő több bolt is ajánlott fel ruhákat, hogy így segítsék a karitatív tevékenységet. És persze ott vannak azok az üzletek is, amelyekben a kuponért cserébe a leárazott árból kapható további kedvezménnyel lehet megszerezni egy-egy értékes darabot.

Csere itt, kupon ott

Miközben a szervezőkkel beszélgettünk, a jótékonykodók csak jöttek, jöttek, és halomra hozták zsákokban a cipőket és ruhákat. Páruktól megkérdeztük, hogy visszajönnek-e két hét múlva beváltani a kuponos kedvezményeket, de egytől-egyig azt a választ kaptuk: „nekünk nem kell a kupon, nem azért hoztuk a holmikat”.

Aki adni szeretne, az Adidas üzlet és az éttermek között kialakított 45-ös üzletben kialakított Adománygyűjtő Pontot keresse, ahol április 27-től május 12-ig lehet leadni a felajánlásokat. Minden holmi az Ökumenikus Segélyszervezethez kerül, akik nélkülöző gyermekekhez és a családokhoz fogják majd eljuttatni a portékákat. Fontos: a kuponokat május 11-12-én lehet beváltani az üzletekben, szóval ha messze lakik, de adakozna, és a kedvezményeket is begyűjtené, lehetőleg az utóbbi két napban tegye. Ha pedig kíváncsi, hol lehet beváltani a vouchereket, kattintson a képre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek