Ezek a kerti buli alapjai

Most, hogy végre tényleg itt a jó idő, hivatalosan is elindult a kerti partyk évszaka.  Íme,, néhány egyszerű tipp, hogyan készüljön arra ha vendégeket fogad.

Szervezés kezdete, meghívás

Bárhogy is hívja meg barátait, a szokásos tudnivalók mellett tegyen bele olyan infókat is a meghívóba, ami mindenkinek nagy segítség. Például írja meg mikorra várható a vacsora, így a vendégei is tudják hogyan készüljenek, és önnek sem kell egész este újra és újra a grillrács mellett állnia a késők miatt. Térjen ki arra is, hogy rossz idő esetén is megrendezi-e a bulit, hiszen ha néhány barátot hív csak, a kerti party egyszerűen transzformálható társasjáték bulivá. Itt lehet megemlíteni azt is, ha fürdőruhát is érdemes vinni.

Székek

Mindig ügyeljen arra, hogy valamire le tudja ültetni a vendégeit. Ha nincs elég szék, gondolkozhat a sörpad bérlésen, kérhet a szomszédoktól is, vagy szervezhet piknik bulit is, jó sok párnával és pléddel. Az ülőhelyek legyenek funkciójukat tekintve is ülőhelyek, tehát a gyerek hintáját, és a párnával letakart virágállványt ne tekintse annak.

29518 1425852337131 7934775 n
Dívány

Világítás

Általában a kerti partik estébe nyúlóan zajlanak, szóval készüljön fényekkel, hogy ne az jelentse a buli végét, hogy valaki a teljes sötétségben a hamutartóban keresgéli az utolsó pogácsát, míg a másik vendég a bokáját töri, miközben átesett a kutyán. Előveheti a karácsonyi égősort végszükség esetén, de készíthet kimondottan kerti hangulatú lampionokat, vagy néhány mécsest is kirakhat, ha nem fúj a szél.

Szúnyogirtás

A víz vonzza a szúnyogokat, ezért a buli előtt már érdemes minimálisra csökkenteni a kertben az esővízgyűjtő helyeket. Mindenképpen készüljön szúnyogirtóval, mind ruhára fújható fajtával, mind szúnyogriasztó mécsesekkel, fáklyákkal. Ha pályázik az év házigazdája címre, akkor legyen önnél szúnyogcsípés utáni kenőcs is, hogy enyhítse vendégei viszkető érzését.

Egyébként a szúnyogok nagyon gyengén repülő rovarok, ezért ha van ventilátora, akkor használja, mert a ventilátor keltette légáramlat is elég lehet az idegesítő rovarok távoltartására. Ugyanezen okokból az ételek mellé is jó ötlet kitenni egy asztali ventilátort.

Zene

Ne erőltesse saját kedvenceit a vendégekre, hacsaknem biztos abban, hogy kivétel nélkül, mindenki ugyanazt a stílust preferálja hosszabb távon is, mint ön. Állítson össze inkább egy dallistát régi és legújabb slágerekből örökzöld klasszikusokból. Készüljön olyan négy órányi zenével, így nem lesz zavaró ha újraindul a lista, ha valaki mégis észrevenné, annak kijár még egy ital. A hangszórókat ne rakja fej magasságba, inkább lejjebb, hogy ne üvöltsön senki fülébe. Egyébként is inkább háttérzenében gondolkodjon, és legyen tekintettel a szomszédokra is.

Gyerekek

Az rendben van, hogy a felnőttek elvannak egy koktéllal, és beszélgetéssel, de a gyerekek szórakoztatása ennél komolyabb feladat. Ha már nagyon jó az idő, készülhet vizes játékokkal, amíg változékonyabb, addig egy darabig elszórakoznak a legkisebbek a buborékfújóval is, de kialakíthat rajzsarkot, vagy rájuk bízhatja a cserepek kidekorálását. Ha van rég nem használt fényképezőgépe, amit nem sajnál, vagy beruház néhány eldobható fényképezőgépbe, akkor kinevezheti a gyerekeket a party hivatalos fotósainak is, így két legyet üt egy csapásra.

tk3s 13450012
Northfoto

Kánikula

A nagy melegre készüljön legyezőkkel, vagy tekerjen össze konyharuhákat, rakja a hűteni való italok közé. Ez remek szolgálatot tehet majd nyakra vagy a csuklóra téve.

Jég egyenlet

Mennyi jeget vegyünk? Gyakorlott házigazdák talán be tudják lőni a pontos mennyiséget, de közismert buligyilkos jelenség amikor az este közepére elfogy a jég, és egy önfeláldozónak kell elbaktatni az első benzinkútig, vagy este 10-től mindenki szobahőmérsékleten issza a koktélját. Viszont van erre egy egyenlet, mely szerint annyi jeget vegyünk, hogy töltse meg a kádat vagy lavórt amiben az italokat szeretné hűteni, ezen felül 4 emberenként számoljunk egy 5kg-os zacskóval.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek